افسردگی، دیابت و سکته مغزی؛ عاقبت ولع به خوردن شیرینی
یافته های یک پژوهش نشان می دهد کسانی که به خوردن شیرینی ولع دارند بیشتر از افسردگی و دیابت رنج می برند و التهاب و سطح گلوکز خون آن ها در مقایسه با سایرین بیشتر است.
یافته های پژوهشگران دانشگاه ساری (Surrey) در انگلیس نشان می دهد افرادی که میل شدیدی به خوردن شیرینی جات دارند در خطر بیشتری برای ابتلا به افسردگی و دیابت و سکته مغزی قرار دارند.
پژوهشگران اطلاعات مربوط به وضعیت سلامتی ۱۸۰ هزار داوطلب بانک اطلاعات پزشکی (بیوبانک) بریتانیا را بررسی کردند.
دسته بندی افراد با هوش مصنوعی
آن ها از هوش مصنوعی برای دسته بندی این افراد در سه گروه غذایی استفاده کردند:
افراد مراقب سلامت تغذیه: آن ها میوه ها و سبزیجات را به غذا های با منشأ حیوانی و شیرین ترجیح می دهند.
افراد همه چیزخوار: به بیشتر غذا ها از جمله گوشت ماهی برخی سبزیجات و همچنین شیرینی ها و دسر ها علاقه مندند.
افراد شیرینی خور: غذا ها و نوشیدنی های شیرین را ترجیح می دهند و به انتخاب های سالم تر مانند میوه و سبزیجات علاقه کمتری دارند.
تأثیر شیرینی خور بودن بر سلامتی
پژوهشگران سپس تغییرات ۲ هزار و ۹۲۳ پروتئین و ۱۶۸ متابولیت (مواد شرکت کننده در سوخت وساز سلولی) را در نمونه های خون این گروه ها بررسی کردند تا تأثیر ترجیحات غذایی آن ها بر شاخص های سلامتی شان را ارزیابی کنند.
پروفسور نوفار گیفمن (Nophar Geifman) استاد بهداشت و انفورماتیک بیومدیکال در دانشگاه ساری اظهار کرد: به نظر می رسد غذا هایی که دوست داریم یا دوست نداریم به صورت مستقیم با سلامتی ما ارتباط دارد. نتایج پژوهش ما نشان می دهد اگر خوراکی های مورد علاقه ما کیک شیرینی و نوشیدنی های شیرین باشد احتمالاً اثراتی منفی بر سلامت ما دارد. دریافتیم که گروه افراد شیرینی خور ۳۱ درصد بیشتر در معرض افسردگی هستند؛ ضمن اینکه این گروه در مقایسه با دو گروه دیگر بیشتر به دیابت و بیماری های قلبی عروقی مبتلا می شوند