اقتصادیمدیریت کسب و کار

علت خرابی باتری پراید

روشن نشدن و درست کار نکردن خودرو می تواند دلایل مختلفی داشته باشد. اما یکی از مهمترین و شک بر انگیزترین مواردی که باید به بررسی آن بپردازیم باتری است. برای تشخیص خرابی باتری خودرو علائمی وجود دارد که با بررسی آن ها متوجه می شویم باتری سالم است یا فقط نیاز به شارژ دارد یا خراب شده و یا باید فکر تعویض آن باشیم. یک خبر ویژه برای ساکنین مشهد. دیگه نگران خراب شدن باتری خودروی خود نباشید، تعویض باتری در محل در مشهد بهترین خدمات را به شما ارائه میدهند.

علت خرابی باتری پراید

نشانه های خراب شدن باتری خودرو

تشخیص خرابی باتری خودرو

اگر سالم باشد قابلیت شارژ و نگهداری شارژ را دارد و قادر است شدت جریان لازم برای روشن کردن موتور خودرو را تامین کند، باتری که خراب است نمی تواند مجدد شارژ شود و آن را در خود نگه دارد از طرفی نیروی لازم برای به حرکت درآورن موتور را ندارد بنابراین باید تعویض شود.

از مهمترین و سریع ترین راه تشخیص خرابی باتری خودرو عبارتند از:

  1. موتور هندل می زند اما روشن نمی شود.
  2. نه صدای هندل به گوش می رسد، نه استارت می زند، نه چراغ روشن می شود ونه اصلا برق پشت فرمان می آید.
  3. یک روز استارت می زند، یک روز استارت نمی زند.
  4. استارت زدن در هوای سرد خیلی سخت تر و زمانبر است.
  5. زیاد از روش باتری به باتری و اتصال ساز استفاده می کنید.
  6. زمانی که خودرو برای مدتی طولانی خاموش می ماند استارت نمی زند.

حالا در صورت مشاهده چه علائمی از خرابی باتری مطمئن شده و اقدام به تعویض آن کنم؟

چگونه بفهمیم باتری ماشین خراب است؟

1-به تاریخ تولید و خرید باتری توجه کنید.

معمولا عمر مفید باتری های خودرو 2 تا 4 سال است. بنابراین اگر از زمان خرید باتری شما بیش از 3 سال می گذرد، بهتر است قبل از هرچیزی اقدام به تعویض باتری سالم نمایید. چرا که ممکن است در شرایط بحرانی دینام نتواند این باتری را شارژ کند در نتیجه ماشین شما روشن نشود.

2- آیا نشانگر باتری تغییر رنگ داده است؟

در صورت مشاهده علائمی از خرابی ماشین اکر باتری شما از نوع اتمی است به راحتی می توان به خرابی باتری خودرو پی برد. باتری های اتمی ماشین (تر) مجهز به یک چشمی روی باتری هستند که با توجه به تغییر رنگ آن می توان خرابی یا خالی شدن باتری را تشخیص داد.

در صورتی که چشمی به رنگ سیاه تغییر رنگ داده است، به این معنی است که شارژ باتری خالی شده است و نیازمند شارژ مجدد است، در صورتی نشانگر روی باتری سفید شده است به معنی خرابی باتری اتمی ماشین است و  از وجود مشکل در باتری مطمئن خواهید شد.

3- آیا در ظاهر باتری تغییر شکل ایجاد شده است؟

تغییر شکل ظاهری باتری نشان دهنده خرابی باتری خودرو

هرگونه تغییر شکل در ظاهر باتری مانند برآمدگی، تو رفتگی که به یکباره متوجه آن شوید، نشان دهنده خراب بودن باتری است و نیاز به ترید در تعویض آن نیست. بد نیست بدانید از مهمترین عواملی که باعث این تغییرات فرم ظاهری باتری می شون، گرم شدن بیش از حد باتری یا وارد شدن ضربه، شکستگی و از این قبیل موارد که می  تواند موجب خرابی و کاهش عملکرد باتری ماشین شما شوند.

4- سخت و دیر روشن شدن ماشین

استارت نخوردن یا دیر استارت خوردن ماشین دلایل متعددی دارد اما با مشاهده موارد زیر از خراب بودن باتری اطمینان حاصل کنید.

  • مشخص ترین نشانه ای که اخطار نزدیک شدن باتری به پایان عمرش را می‌دهد، این است که باتری خودروی شما در حالت شارژ کامل (بطور نمونه پس از طی مسافت طولانی) و اطمینان از سالم بودن سیستم شارژ، نتواند دوباره پیشرانه را روشن کند و استارت بزند.
  • اگر ماشین پس از مدتی خوابیدن (بیش از یک ساعت) نیز دیگر استارت نزند، ولی پس از این که روشن شد و مدتی کار کرد براحتی استارت زد قطعا باطری خراب است و نیاز به تعویض دارد. در این حالت باطری شارژ می شود ولی شارژ را نگه نمیدارد. و پس از مدتی خوابیدن مجددا دشارژ میشود و توان استارت زدن ندارد.
  • اگر ماشین با استارت سنگین روشن می شود یکی از راه های تشخیص خرابی باتری خودرو میتواند باشد. ولتاژ باطری هرگز نباید زیر ۱۲ ولت باشد اگر ولتاژ باطری از ۱۲ کمتر شد ماشین با استارت سنگین روشن می شود و باید فورا ولتاژ باطری را اندازه گیری کنید اگر از ۱۲ پائین تر بود و دینام هم درست شارژ می کند باطری خراب شده و نیاز به تعویض دارد.

بنابراین هنگامی که ماشین به سختی روشن می شود و بعد از استفاده طولانی مدت و خاموش کردن آن، دوباره به زحمت استارت می خورد، باطری شما معیوب است. او این مشکل نه تنها در فصل های سرد، بلکه در تمام فصول رخ می دهد. نشان دهنده زمان تعویض باتری است.

5- استارت نخوردن ماشین در هوای سرد

سخت روشن شدن ماشین در سرما دلیلی بر خرابی باتری

حال اگر این اتفاق بیش از یکبار در هفته رخ دهد جای نگرانی دارد و باسید به فکر تعویض باطری ماشین باشید.

برای کسب اطلاعات بیشتر در موردن استارت نخوردن ماشین در هوای سرد مقاله ی را مطالعه فرمایید!

6- صدای هندل به گوش نمی رسد یا استارت نمی زند، چراغ روش نمی شود و برق پشت آمپر نمیاد

تشخیص این وضعیت تقریبا ساده است و نشانه ی واضح تری از خرابی باتری ماشین است. باتری ماشین شما تمامی اکسسوارها و چراغ های ماشین را نیرو می بخشد به ویژه وقتی دینام یا آلنترناتور کار نکند. بنابراین اگر ماشین شما ظاهرا فقط خالی از علایم حیاتی است اولین چیزی که باید به آن توجه کنید باتری خراب یا معیوب است

. و حواستان باشد که در این وضعیت که ماشینتان حتی انرژی روشن کردن یک چراغ یا موتور را هم ندارد ممکن است هم باتری خراب باشد هم آلترناتور. اگر ماشین استارت نمی زند یا چراغ های جلو روشن نمی شوند، احتمال استارتر خراب است و یا موتور دچار یک اشکال مکانیکی شده است.

از دیگرعلائم خرابی باتری، می توان به نبودن برق پشت آمپر اشاره کرد. البته این مورد می تواند به شکل سوسو زدن چراغ صفحه کیلومتر نیز خود را نشان دهد.

جهت درک بهنر این مطلب در تشخیص باتری معیوب این ویدئو را نیز مشاهده نمایید!

یکی از خدمات بالقوه کیان باتری، است که با یک تماس می توانید از آن بهره مند شوید.

اقداماتی که باید بعد از مشاهده علائم خرابی باتری خودرو انجام دهیم؟

اقداماتی که باید قبل از تعویض باتری خراب انجام دهیم

همیشه مشاهده این نشانه های رایج نشان دهنده خراب بودن باتری و فرا رسیدن زمان تعویض آن نیست، در مواردی ممکن است علت وجود نشانه های بالا خراب بودن قطعه ای به غیر از باتری باشد و با تعویض باتری مشکل اتومبیل شما برطرف نگردد که فقط یک هزینه غیر ضروری به دوش شما باشد.

بنابراین باید دقت عمل بیشتری به خرج دهیم. با همه ی این تفاسیر، بهتر است قبل از اقدام برای خرید باتری جدید، تمامی قطعات مربوطه را چک کنید. اگر خودتان نمی توانید از سلامت قطعات نام برده اطمینان حاصل کنید، برای این کار از یک تعمیرکار مطمئن کمک بگیرید.

در اینجا به بررسی مواردی که هنگام استارت نخوردن ماشین یا مشاهده دیگر علائم بالا باید چک کنید، می پردازیم.

iهمچنین پیشنهاد میشود مطلب ”   “را مطالعه نمایید!

دینام را چک کنید.

وظیفه دینام شارژکردن باتری است. بنابراین ممکن است ایراد از دینام خودرو شما باشد. اگر اتومبیل شما هر کدام از علائم بالا را دارد و با تعویض باتری هنوز هم این نشانه ها وجود دارند، بهتر است دینام خود را به یک تعمیرکار خودرو نشان دهید.

بست باتری

قسمت اتصال بست را به قطب های باتری چک کرده و از محکم بودن بست ها اطمینان حاصل کنید. اگر خودتان نمی توانید از تعمیرکار کمک بخواهید که بست های باتری را جدا کرده و آن‌ها را تمیز کند. احتمال دارد که بست ها سولفاته شده باشد. این حالت باعث نارشایی جریان برق یا توقف آن می شود.

استارت

یکی از عوامل دیگر، درست کار نکردن قطعه استارت است. در برخی از مواقع تمام شدن ذغال استارت یا خرابی قطعات دیگر آن باعث عملکرد ضعیف یا قطع آن می شود. بد نیست به استارت خود  نیز نگاهی بیاندازید.

شمع ها

این قطعات، وظیفه جرقه زنی را در موتور بر عهده دارند. خرابی شمع ها یا تنظیم نبودن پلاتین شمع باعث اختلال در روشن شدن خودرو و عملکرد نادرست موتور می شود. سعی کنید شمع‌ها را زود به زود تعویض کنید.

فیوز ها

فیوز های خودرو را چک کنید. در صورتیکه یکی از آن ها سوخته باشد باید برای تعویض آن با فیوز هم آمپرش، اقدام کنید. سوختن یکی از فیوز‌ ها می تواند با از کار افتادن خودرو، مرتبط باشد. بهتر است همیشه چند فیوز با آمپرهای مختلف، در ماشین‌تان داشته باشید.

خرابی پایه های نگدارنده باتری

پایه های نگدارنده باتری در تمام خودرو ها وجود دارد. وظیفه این پایه ها همانطور که از نامشان پیداست، نگه داشتن باتری است. ممکن است این پایه ها شکسته باشند و باتری جابه‌جا شده باشد.

بعد از بررسی این موارد، اگر متوجه شدید که تشخیص خرابی باتری خودرو درست بوده است بهتر است برای خرید یک باتری مناسب اقدام کنید.

پیشنهاد می کنیم برای انتخاب درست باتری ماشین ، مقاله ی “” را مطالعه فرمایید.

عواملی که باعث خرابی باتری ماشین می شوند

عواملی که باعث خرابی باتری خودرو می شوند

1- اتصال کوتاه، اولین دلیل خرابی باتری خودرو

یکی از مهمترین علت خرابی باتری خودرو، بوجود آمدن اتصال کوتاه در دو سر قطبهای آن است. این امر توسط برخی از تعمیرکاران جهت تست قدرت باتری به صورت دستی انجام می شود که کاری اشتباه و بسیار خطرناک است.

و یا توسط استارت سیستم اتصال کوتاه در دو سر قطبهای باتری ایجاد می شود، این امر بدلیل معیوب و یا کثیف بودن کلکتور سیم پیچ آن می باشد که با سرویس نمودن استارت و تمیز کردن ذغالهای مابین کلکتورها امکان پذیر می شود. لذا یکی از پیشنهادات باز کردن استارت موتور و سرویس نمودن آن است.

2- شارژ بیش از حد مجاز

مورد دیگر از علت خراب شدن باتری ماشین، شارژ بیش از حد مجاز آن توسط شارژر یا دینام است. شارژ زیاد موجب به جوش آمدن اسید و تصاعد بخار اسید شده که این بخار قابل انفجار بوده که تجمع آن در باتری خطر انفجار را تشدید می کند.

بنابراین سطح ولتاژ شارژ باتری حائز اهمیت است. البته باید بدانید که عموما همه ی شارژر ها دارای سیستمی جهت تنظیم سطح ولتاژ می باشند. و جریان شارژ باتری را با توجه به مشخصات باتری کنترل می کنند.

3- مسدود شدن دریچه‌ها و مسدود شدن بخار اسید در داخل باتری‌ها

باتری های اسیدی مجهز به دریچه هایی برای خروج بخارات اسیدی هستند که طبق دلیل بالا، از ایجاد انفجار جلوگیری به عمل آورند. در حالتی که این دریچه ها مسدود شوند، بخار اسیدی در باتری تجمیع یافته و شرایط انفجار باتری آماده می شود بنابراین در هنگام نصب باتری مراقب باشید که این دریچه ها را مسدود نکرده باشید.

4- عدم رعایت اصول سرویس و نگهداری باتری

سرویس و نگهداری باتری و سیستم شارژ آن با توجه به مواردی که در قبل به آن اشاره شد باید در دوره های زمانی مناسب به دقت انجام پذیرد. بخصوص باتری‌هایی که سیلد (اتمی) نیستند و نیاز دارند تا سطح آب باتری آنها کنترل شود تا لایه های سربی باتری، درون آب اسید قرار داشته باشند و همچنین قطبهای باتری و سرباتری که به آن متصل می باشند تمیز باشند و به اصطلاح سولفاته نباشند. بدیهی است رعایت این موارد عمر مفید باتری را افزایش خواهد داد.

5- عدم کیفیت و مرغوبیت باتری های تولید شده

همیشه یکی از موارد حائز اهمیت، مرغوبیت کالاست که باید در هنگام خرید مورد توجه قرار گیرد. البته مرغوبیت بیشتر، هزینه بیشتر را در بر خواهد داشت که در مکان های حساس این هزینه به صرفه خواهد بود.

نکاتی که باید برای افزایش طول عمر باتری خودرو انجام دهیم

نکاتی که باید برای افزایش طول عمر باتری خودرو انجام دهیم.

  • از روشن کردن چراغ های بزگ در ترافیک های سنگین خودداری کنید، این کار موجب می شود علاوه بر کاهش مصرف شارژ باتری و مصرف سوخت، لامپ ها نیز عمر بیشتری داشته باشند و به دینام فشار زیادی وارد نشود.
  • از دیگر مواردی که روی باتری اثر می گذارد، استفاده بیش از از حد از کولر خودرو است که باتری آسیب وارد می کند. لذا در فصول گرم سال که از کولر بیشتر استفاده می گردد، باتری به دلیل مصرف زیاد فرسوده می شود.
  • گرمای زیاد به باتری آسیب می زند، چرا که گرما باعث کاهش رسانایی الکتریکی و خرابی صفحات و شبکه های داخل باتری شده که در نهایت موجب ضعیف و معیوب شدن باتری می گردد.
  • علاوه بر گرما , سرما هم اثر مخربی بر باتری ماشین وارد میکند. بنابراین سعی کنید خودرو را در پاکینگ با دمای مناسب پارک کنید.
  • نکته دیگری که بسیاری از رانندگان خودرو باید به آن دقت کنند، توجه به قطب‌های باتری است. همیشه باید به‌صورت چشمی قطب‌های باتری بررسی شوند در صورتی که مواد سولفاته روی قطب‌ها وجود داشته باشد آن را با آب جوش تمیز کنید و مقداری گریس بر روی آن بمالید.

باتری خودرو چه کار می‌کند؟

یک باتری ماشین اگر نو و سالم باشد، برق‌رسانی خود را به طور کامل و درست انجام می‌دهد. به طوری که تمامی قسمت‌های برقی خودرو که نیاز به برق و انرژی الکتریکی برای فعالیت خود دارند، با کمک پشتوانه مهم باتری ماشین فعالیت خود را انجام می‌دهند.

اگر باتری نو و سالم باشد، شدت جریان برقی معادل 500 تا ۷۰۰ آمپر تولید می‌کند. این میزان برق تولید شده می‌تواند استارتر موتور را روشن کند. در نتیجه میل لنگ ماشین به راحتی چرخیده و پیشرانه آن به سرعت و راحتی روشن می‌شوند. اما در صورتی که باتری ضعیف یا خراب شده باشد، در آن صورت استارتر توان کافی برای چرخاندن میل لنگ ندارد. این مسئله را به وضوح می‌توان در روزهای سرد و برفی مشاهده کرد. وقتی که در یک صبح سرد زمستانی قصد روشن کردن ماشین دارید ولی ماشین روشن نمی‌شود. موضوع این است که هوای سرد و دمای پایین نیز به موجب عملکرد نامناسب باتری ضعیف و خراب خواهد شد.

صرفا نمی‌توان دمای پایین را دلیل خراب شدن و ضعیف شدن باتری ماشین بدانیم. گاهی اوقات در مناطق گرم نیز باتری تحت تاثیر دمای بالا قرار گرفته و سلامت آن به خطر می‌افتد. آنچه که می‌تواند باتری ماشین را در شرایط مطلوب قرار دهد این است که در دمای خیلی کم و یا خیلی زیاد نباشد و ضربه به باتری ماشین وارد نشود. در نهایت اینکه باید یک سیستم شارژ استاندارد به آن متصل باشد، در غیر این صورت باتری خودرو حتما دچار مشکل خواهد شد. البته به علت اینکه بسیاری از رانندگان اصول و نکات اصولی و مهم در نگهداری از باتری خودرو را رعایت نمی‌کنند، باتری‌ها عمری کمتر از آن چیزی دارند که توسط تولیدکنندگان باتری خودرو اعلام می‌شود.

علائم خرابی باتری ماشین

ابتدا میزان شارژ باتری را بررسی کنید. حتی اگر وسیله نقلیه خاموش باشد، باتری باید شارژ داشته باشد. اگر چراغ داشبورد پر نور است، احتمالاً باتری شما مشکلی ندارد. مطمئن شوید که تمام وسایل الکترونیکی خودرو نظیر رادیو و یا چراغ ها خاموش است. یک بار دیگر سعی کنید ماشین را روشن کنید.

اگر خودرو هنوز روشن نشود، از یک پارچه استفاده کنید تا هرگونه خوردگی باتری را با دقت از بین ببرید، سپس کنید. بعد از مدتی کار کردن موتور را خاموش کنید، اگر بعد از آن نمی توانید ماشین را مجدداً روشن کنید، نشانگر این است که باتری نمی تواند شارژ را در خود نگه دارد و خودرو از برق تولیدی دینام برای روشن ماندن استفاده می کند.

با افزایش سن باتری ها، به دلیل اینکه فلز موجود در آنها دچار خوردگی می شود، قادر به حفظ شارژ کمتری هستند. سرانجام سطح شارژ باتری به حدی کاهش می یابد که مهم نیست چقدر نیروی برقی برای شارژ آنها وارد می شود، باتری نمی تواند قدرت کافی برای استارت خودرو را داشته باشد. با این حال، مراحلی وجود دارد که می توانید برای حفظ خود استفاده کنید.

علل خرابی در بکار بردن و نصب باتری خودرو

  1. اگر باتری برای کاری که طراحی شده است استفاده نشود، دچار نقص می شود.
  2. اگر باتری برای وسیله ی مورد نظر، مناسب نباشد و یا این که ضعیف باشد، نمی تواند برق مورد نیاز را تامین کند که این امر می تواند هم به خود باتری و هم به دستگاه مورد نظر آسیب بزند.
  3. اگر خودرو دارای لوازم الکتریکی بیش از حد باشد و برق زیادی را از باتری طلب کنند، می توانند شارژ باتری را کاهش می دهد.
  4. اگر کابل های متصل به باتری تمیز نباشند و دارای فرسودگی باشند، در این صورت جریان الکتریکی به درستی انتقال نمی یابد و فشار زیادی به باتری وارد می شود.
  5. اگر کابل ها به درستی روی قطب های باتری قرار گرفته نباشند، در این صورت می تواند باعث خرابی باتری و یا سوختن استارت خودرو شود.

علل خرابی باتری ماشین در سرویس و نگهداری باتری

  1. اگر سیستم الکتریکی وسیله ی نقلیه تعمیر یا تعویض شود و یا اینکه وسیله ی نقلیه به مدت زیادی بدون استفاده باقی بماند، بهتر است باتری را مورد بررسی و آزمایش قرار دهیم تا در صورت نیاز آن را تعمیر کنیم.
  2. اگر وسیله ی نقلیه برای مدت زمان طولانی در شهر دیگری با آب و هوای متفاوت باشد.

علل خرابی در هنگام بازدید بصری باتری

با بازدید بصری باتری می توان فهمید که باتری به چه دلیلی دچار نقص شده است. موارد زیر بخشی از دلایل خرابی باتری است:

  1. اگر در ترمینال ها نشانه هایی از برخورد چکش، پیچ خوردگی و یا فرورفتگی در داخل بدنه را نشان دهند، می تواند منجر به نشت اسید باتری شود و به باتری یا خودرو آسیب بزند.
  2. اگر ترمینال های جانبی دارای پیچ و تاپ زیادی باشند و در ظرف یا پوشش باتری نشانه هایی از آسیب باشد، باید باتری را توسط یک تکنسین حرفه ای بررسی کنیم تا در اسرع وقت مشکل برطرف شود.

باتری خراب چه مشکلاتی ایجاد می‌کند؟

اگر به هر دلیلی باتری ماشین خراب و یا ضعیف شده باشد، باعث ایجاد مشکل در برق رسانی به اجزای برقی خودرو خواهد شد. در ادامه به برخی از این مشکلات اشاره می‌کنیم:

1) ممکن است با این مسئله مواجه شوید که خودروی شما صبح‌ها استارت نمی‌زند. این مسئله از دو حال خارج نیست. حالت اول این است که باتری خراب شده است و یا اینکه باتری خواب بوده و دشارژ می‌شود. حالت دیگر این است که چند مصرف‌کننده برقی در خودرو وجود دارد که حتی با وجود خاموش بودن خودرو باز هم برق مصرف می‌کنند. این مسئله نیز باعث دشارژ شدن باتری شده و این چرخه معیوب به سیستم برق‌رسانی و سلامت باتری آسیب وارد می‌کند.

2) یکی از آسیب‌هایی که باتری خراب بر خود را وارد می‌کند، این است که وقتی خودرو کمی خاموش بماند، در استارت زدن با ایراد و نقص همراه خواهد بود.

3) ممکن است شما به صداهایی که حین رانندگی از کابین و موتور خودرو می‌شنوید حساس باشید. باید گفت وقتی که باتری ماشین شما خراب شده و یا اینکه ضعیف است، نظم صدای ماشین کمی به هم می‌ریزد. این احتمال نیز وجود دارد که شتاب گیری خودرو به خوبی روزهای گذشته انجام نشود. در این شرایط بهتر است باتری ماشین و اتصالات آن را بررسی کنید. برخی اوقات این مسئله دقیقا به معنای خرابی کامل باتری خودرو نیست. ممکن است آب باتری بیشتر از حد مجاز کم شده باشد. در این صورت اگر باتری ماشین را یک متخصص بررسی و سرویس کند، به احتمال خیلی زیاد صدای موتور نظم بهتری پیدا خواهد کرد و علاوه بر آن قدرت موتور و شتاب گیری آن‌ها بهتر خواهد شد.

4) باتری خودرو دینام آن مکمل همدیگر هستند. اگر باتری خودرو درست کار نکند، این مسئله بر تمامی اجزای خودرو تاثیر منفی خود را خواهد گذاشت. از سوی دیگر بعد از اینکه موتور خودرو روشن شد برق ماشین توسط دینام تامین می‌شود؛ به طوری که حتی خود باتری هم به دینام نیاز پیدا می‌کند و توسط آن شارژ می‌شود. اما این مسئله به این معنا نیست که باتری تاثیری در راندمان کاری خودرو ندارد. در هنگامی که کارکرد موتور در دور پایین قرار گرفته برق ماشین توسط باتری ماشین تامین می‌شود و دینام هیچ نقشی ندارد. در دور موتور بالا نیز دینام برق را تامین کرده و باتری را شارژ می‌کند.

5) شاید برای شما عجیب باشد، اما خراب شدن باتری ماشین می‌تواند باعث شود که به دزدگیر خودرو نیز آسیب وارد شود؛ به طوری که عکس العملی از خود نشان نمی‌دهد و از کار می‌افتد. در این شرایط به سرعت به دنبال تعمیر یا تعویض باتری خودرو خود باشید؛ زیرا امنیت خودرو در خطر است.

6) اگر شما علاقه‌مند به این باشید که خودرو و تجهیزات برای مناسبی مانند با لامپ‌های ال ای دی و سیستم صوتی قوی بر روی خودرو خود نصب کنید، این کار امکان پذیر است. اما باید این مسئله را هم در نظر بگیرید که باتری ماشین توان کافی برای رفع تمامی احتیاجات برقی خودرو را نخواهد داشت. این مسئله موجب کاهش قدرت باتری خواهد شد و در ادامه فعالیت سیستم‌های صوتی و برقی نیز با مشکل روبرو می‌شوند. این شرایط که به علت افزایش تقاضای جریان الکتریکی به وجود آمده است، تنها با یک راه حل قابل رفع شدن است. بهتر است باتری قدیمی را با باتری قوی‌تر و با ظرفیت بالا عوض کنید. بیشتر اوقات توصیه متخصصان این است که در این شرایط از باتری ماشین با ظرفیت ۶۰ آمپر استفاده کنید.

7) وقتی باطری خودرو خراب می‌شود علاوه بر مشکل در سیستم صوتی، مشاهده می کنید که پشت آمپر نیز برقی وجود ندارد و یا اینکه چراغ صفحه کیلومتر شمار نیز خاموش شده و یا ضعیف است.

8) اگر خودرو سخت استارت می‌خورد، علت آن در اکثر مواقع خرابی باتری خودرو است. این مسئله بیشتر در روزهای سرد سال رخ می‌دهد. اما باید در نظر داشت که باتری خودرو برای تمامی شرایط آب و هوایی تعبیه شده است و یک یا دو روز سرما نباید موجب شود که استارت خوردن با مشکل روبرو شود. البته اگر بیش از حد شرایط آب و هوایی بسیار گرم و یا بسیار سرد اتفاق بیفتد، خرابی باتری توجیه می‌شود.

9) باتری ماشین اگر خراب و یا ضعیف شده باشد، عملکرد کولر نیز با نقص همراه خواهد بود. علت این است که وقتی باتری خودرو ضعیف و یاخراب است، فشار زیادی بر روی دینام خودرو وارد می‌شود. در این حالت دینام نمی‌تواند برق‌ رسانی درستی به کولر انجام دهد. در نتیجه فعالیت کولر با افت همراه می‌شود.

10) اگر باتری خودرو خراب و یا ضعیف شود، موقع استارت زدن صدای بدی مانند صدای تق تق از داخل کاپوت شنیده می‌شود و متاسفانه خودرو روشن نمی‌شود.

همانطور که ملاحظه می کنید در صورتی که باتری خودرو دچار آسیب شود می‌تواند به طور کلی به سیستم برق ‌رسانی خودرو آسیب کم و یا جدی وارد کند. این سیستم برقی شامل تمامی اجزای خودرو است که برای فعالیت خود نیاز به برق دارد. موتور، استارتر، سیستم صوتی، چراغ‌های ال ای دی، برق پشت آمپر، صفحه کیلومتر شمار و … همه این موارد برای فعالیت درست و کامل خود نیازمند باتری سالم هستند و هر نقصی در باتری ایجاد شود، به طور مستقیم و یا غیر مستقیم این قسمت‌ها را با نقص در عملکرد روبرو خواهد کرد.

نکته مهم است که در صورتی که با این موارد در خودرو مواجه شدید، تنها نباید به خرابی باتری ماشین اکتفا کنید و علت را از خرابی باتری ماشین بدانید. ممکن است که علت آن وجود مشکل در قسمت دیگری از قطعات خودرو باشد. اما به هر حال اولین مسئله‌ای که به ذهن می‌رسد و در اکثریت مواقع درست است، خرابی باتری ماشین است.

همچنین نباید فراموش کرد که سیستم برق رسانی خودرو و قطعات برقی آن رابطه مستقیم با باتری خودرو دارند. به این معنا که استفاده بیش از حد و ایجاد فشار بیش از حد به خودرو موجب خرابی باتری ماشین می‌شود. به همین دلیل برای محافظت از باتری خودرو بهتر است این موارد را رعایت کنید:

_ بعد از خروج از خودرو پارک کردن آن، چراغ‌های جلو را خاموش کنید.

_ فراموش نکنید که چراغ داخل کابین را بعد از خروج خاموش کنید. شاید تصور کنید این چراغ، برق چندانی مصرف نمی‌کنند؛ در حالی که همین مسئله موجب کاهش و یا تمام شدن شارژ باتری خواهد شد.

_ سیستم شارژ خود را بررسی کنید. اگر سیستم شارژ دچار اشکال شده باشد، موجب بروز مشکلاتی در شارژ باتری ماشین خواهد شد.

_ باتری ماشین را هر چند وقت یکبار بررسی کنید. بهتر است اصول سرویس و نگهداری باتری خودرو را رعایت کنید. در صورتی که باتری ماشین خراب شده و نیاز به تعویض پیدا کرد، بهتر است این بار یک باتری با مرغوبیت و کیفیت بالا تهیه کنید. این مسئله بر روی عمر مفید باتری، کارکرد بهتر آن و عملکرد سایر قسمت‌های برقی خودرو تاثیر مثبت خواهد گذاشت.

_ بهتر از خودرو را برای مسافت‌های طولانی روشن کنید. اگر قصد دارید برای یک مسافت کوتاه در حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه خودرو را روشن کنید، این مسئله موجب می‌شود که دینام زمان کافی برای شارژ کردن باتری نداشته باشد. اگر این اتفاق بارها و بارها صورت بگیرد، به مرور زمان موجب ایجاد مشکل در باتری و خالی شدن باتری ماشین خواهد شد.

_ در نهایت اینکه باتری خودرو عمر مشخصی دارد که بعد از پایان یافتن آن زمان، عملکرد باتری با محدودیت روبرو خواهد شد. در این صورت سایر بخش‌های برقی خودرو نیز دچار مشکل خواهد شد. بعد از گذشت عمر مفید باتری خودرو، آن را تعویض کنید. البته نباید فراموش کرد که بسیاری از اوقات خرابی باتری ماشین به خاطر تمام شدن عمر مفید آن نیست؛ بلکه رانندگی‌های غلط، عدم سرویس‌دهی و نگهداری نامناسب از باتری و کار کشیدن بیش از حد از آن موجب کاهش عملکرد و خرابی باتری خودرو می‌شود. با رعایت نکات نگهداری و سرویس‌دهی مناسب می‌توان عمر مفید باتری را افزایش داد و از ایجاد آسیب در سایر قسمت‌های برقی خودرو جلوگیری کرد.

تمامی اجزا و قطعات خودرو رابطه متقابلی با هم دارند. در صورتی که هر کدام از قسمت‌ها بیش از حد مورد استفاده قرار بگیرد، بر سایر قسمت‌ها به صورت مستقیم و یا غیر مستقیم تاثیر منفی خواهد گذاشت. باتری خودرو نیز در صورت خرابی و ضعیف بودن موجب ایجاد اشکال در سیستم برق رسانی خودرو خواهد شد. در این شرایط نیاز به تعویض باتری ماشین احساس می‌شود. با سابقه طولانی در زمینه فنی خودرو با داشتن متخصصان در زمینه خودرو به شما مشاوره‌های لازم را خواهد داد. فقط کافی است که با شماره‌های الو باتری تماس بگیرید و از متخصصان آن کمک بگیرید. در این صورت با یک تماس تلفنی ساده می‌توانید باطری ماشین خود را در محل مورد نظرتان با کمک الو باتری تعویض کنید.

 

 

آیدا چم سورکی

آیدا چم سورکی هستم متولد 1381 تحصیل کرده در رشته علوم تربیتی و علاقمند به نویسندگی و فعال در شبکه های اجتماعی
دکمه بازگشت به بالا