فرهنگ و هنر

هر چه در مدح و رثای اهلبیت(ع) سروده‌ام، نتیجه کرامت و عنایت سیدالکریم(ع) است

هر چه در مدح و رثای اهلبیت(ع) سروده‌ام، نتیجه کرامت و عنایت سیدالکریم(ع) است

معاون امور علمی و فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) از طرف تولیت این بارگاه ملکوتی، ضمن حضور در منزل استاد سازگار، از حضور و اجرای این ذاکر دلسوخته اهل بیت(ع) در ویژه برنامه مسلمیه در سالیان متمادی تقدیر و تشکر کرد.

به گزارش ایواره، حاج غلامرضا سازگار در این دیدار با بیان اینکه بیش از ۴۰ سال است همزمان با ایام مسلمیه در حرم توفیق مداحی پیدا می‌کند، گفت: پیش از انقلاب هم به همین مناسبت در این آستان مقدس مرثیه سرایی داشتم، آن روزها حداکثر یک طرف صحن پر می شد و دو سه هیأت بیشتر نمی آمدند؛ هیأت مداحان، هیأت سادات شیرازی و بعدها جامعه وعاظ هم اضافه شد.

این پیرغلام اهل بیت افزود: در این مراسم که در گذشته هم مثل الان سه شب اقامه عزا می شد، چند تن از مداحان به نام، مانند مرشد اسماعیل مداحی می‌کردند و بنده حدود پانزده سال و شاید بیشتر است که اجرای مراسم را به عنوان مجری به عهده داشتم.

نانوای شاعری که نخل میثم را کاشت

سازگار خاطرنشان کرد: قبل از انقلاب در حدود سال ۴۵_۴۶ بود که تا بیست و یکی دوسالگی در نانوایی کار میکردم؛ شعر میگفتم و هنگام پخت نان می‌خواندم و مردم بسیار استقبال می‌کردند.  از کار نانوایی آزرده خاطر بودم، بنابراین نذر کردم چهل هفته به زیارت حضرت عبدالعظیم(ع) بروم و از ایشان خواستم تا به من توفیق مداحی بدهد.

وی اضافه کرد: چهل هفته به پایان رسید و دو روز بعد از آن کسی (حاج احمد رحیم زاده) تلفن زد و گفت به من سر بزن. نزد ایشان که رفتم به من یک عبا دادند و وقتی دلیل و مناسبت این کار را جویا شدم، پاسخ داد که «دیگر حق نداری برای کار به نانوایی بروی، من کمکت می‌کنم تا بروی به سمت مداحی».

این پیرغلام اهل بیت تصریح کرد: در اولین مجلس روضه خوانی که توفیق شد تا در آن مداحی کنم، یک خانم نذر داشت تا شوهرش نانوا باشد، آنجا پیش خود گفتم: ببین تا حالا نانوا بودی و از آن فرار کردی و حالا…؛ گویی تلنگری به من زده شد که آنچه تو از آن فرار می‌کردی، گمشده کسی است و در پی آن می‌گردد.  پس قدر جایگاهت را بدان. اکنون شش جلد «نخل میثم» که هر مداحی مثل مفاتیح الجنان شیخ عباس قمی دائم از آن استفاده می کند و حدود پانزده جلد دیگر هم کتب دیگر مانند صیام تا قیام مرتبط با ایام دیگر مثل ماه مبارک رمضان و صفر و… را دارم و این معجزه و کرامت حضرت عبدالعظیم در حق من است.

خودت را خرج امام حسین(ع) کن

حاج غلامرضا سازگار در پاسخ به درخواست خادمان حضرت عبدالعظیم(ع) در خصوص بیان توصیه ای راهگشا خاطرنشان کرد: یکی از مداح‌ها به حاج میرزا اسماعیل دولابی گفتند که موعظه شان کند. ایشان پرسید کارت چیست؟ پاسخ داد مداحم. میرزا گفتند که سعی کن خودت را خرج امام حسین (ع) کنی، نه امام حسین را خرج خودت. حاج آقا دولابی به فرد دیگری هم که خواسته بود دعا کنند مشهور شود گفته بودند: دعا میکنم محشور شوی، نه مشهور.

این شاعر و مداح پیشکسوت اظهار کرد: چه بسیار کسانی که فقط در دوران زنده بودن خودشان مشهور شدند ولی نامی از آنان نمانده است، اما غلام ترک امام حسین علیه السلام همچنان مشهور است چون با آقا محشور شد و حشر و نشر داشت.

سازگار همچنین گفت: من به مداحان می‌گویم هر شعر و سبک و نوحه ای می‌خواهید بخوانید، اما اول با خودتان حساب کنید ببینید خدا راضی است یا نه؛ آدم به دو کس نمی‌تواند دروغ بگوید، یکی خدا و دیگر خودش، اگر دیدی آن سبک و شعر و نوحه مورد رضا و پسند خدانیست، نخوان.

مدح حضرت مسلم(ع) توصیه حضرت فاطمه زهرا (س) است

حاج غلامرضا سازگار در بخش دیگری از این دیدار با اشاره به نگاه ویژه بانوی دو جهان به برگزاری مراسم عزاداری برای حضرت مسلم بن عقیل (ع) بیان کرد: مداحی از سادات بود که یک ماه روضه خواند، بعد از شب سی ام در خواب حضرت زهرا (س) را دید؛ متوجه شد بی بی انگار با او قهر است و روی برگردانده اند.  عرض کرد خانم جان من روضه خوان حسین شمایم، حضرت فرمودند: از تو گله دارم، سی شب روضه خواندی اما مگر مسلم نایب حسین من نبود، چرا از مسلم نخواندی؟ فردای آن روز این مداح سید رفت در آن محل و مردم را دعوت کرد و گفت می‌خواهم برایتان روضه بخوانم و روضه مسلم را برپا کرد.

این شاعر آئینی کشورمان با بیان برگزاری باشکوه ویژه مراسم مسلمیه امسال اظهار کرد: امسال بهترین ویژه برنامه مسلمیه‌ای بود که بنده در طول این سال‌ها در آن حضور داشتم.

وی اظهار کرد: این روضه خوانی مسلمیه که برگزار می‌شود حتما مورد رضا و نگاه حضرت زهرا سلام الله علیها است و اگر نبود، با این عظمت برگزار نمی شد و ان شاءالله هر سال با عنایت اهلبیت باشکوه بیشتری برگزار خواهد شد. در پایان این دیدار پرچم حرم حضرت عبدالعظیم(ع) و لوح تقدیری به پاس سال‌ها ستایشگری آل الله علیهم السلام، توسط حجت‌الاسلام والمسلمین عرفاتی معاون امور علمی و فرهنگی آستان مقدس حضرت عبدالعظیم(ع) به امضای حجت‌الاسلام والمسلمین قاضی عسکر تولیت این بارگاه ملکوتی به این پیرغلام اهل بیت علیهم السلام اهداء شد.

انتهای پیام

نشر فرهنگ و هنر

از ریتم و صداهای کلمات استفاده می‌کنم تا شما را در یک سفر صوتی همراه کنم.
دکمه بازگشت به بالا