روتین پوستی برای پوست جوش دار
روتین پوست جوش دار کمی با روتین دیگر انواع پوست فرق دارد. کلا وقتی پوست شما جوش دار و مستعد جوشهای بیشتر است، هر چیزی مربوط به آن کمی متفاوت به نظر میرسد. اینجا هفت مرحله روتین پوست جوش دار را که با حساسیتها و نیازهای آن سازگار است، به شما آموزش میدهیم.
۷ مرحله روتین پوست جوشدار
برای پوست مستعد جوش مراقبتهایی لازم است که باید در صبح و شب انجام شود. این ۷ مرحله ساده بهترین روتین پوست جوشدار است:
1. دوبار شستشوی عمیق در صبح و شب
صبحها قبل از هر کار دیگری، صورت خود را با صابون خاک رس بیز بشویید. این کار را قبل از خواب و بعد از اینکه دیگر به آرایش صورتتان نیاز ندارید تکرار کنید. اینجا دیگر پاک کردن آرایش با دستمال مرطوب و شستن با آب فایدهای ندارد. شما باید صورتتان را خیلی عمیق تمیز کنید تا منافذ پوستتان از وجود چربی اضافه، جرم، میکروب و مواد آرایشی پاک شود. بهترین کار در این مرحله استفاده از یک روغن گیاهی پاک کننده است. همچنین میتوانید از پاک کنندههای مناسب پوست مستعد جوش برای این کار استفاده کنید.
2. لایه برداری
در مرحله دوم شما باید شستشوی عمیقتری داشته و پوستتان را از شر سلولهای مرده رها کنید. این مرحله به عمق منافذ پوست شما نفوذ کرده و همانطور که از اسمش پیداست، یک لایه ناخواسته را از روی پوست برمیدارد. روغن هسته انار و صابون جلبک دریایی بیز یک گزینه عالی و سازگار با پوست مستعد جوش و آکنه محسوب میشود. روغن هسته انار را روی پوست خود برای دو تا سه دقیقه ماساژ دهید، سپس با آب ولرم آن را بشویید. انجام این کار فقط دو بار در هفته کافی است. مهم است که لایه برداری پوست را بیش از حد تکرار نکنید به خصوص اگر پوست حساسی دارید. برای لایهبرداری پوست میتوانید از ماسکهای خاک رس و یا تونر نیز استفاده کنید.
3. سرم درمانی
تغذیه پوست با سرم یک مرحله مهم از است. سرم پوستی مناسب به خصوص برای پوست مستعد جوش و آکنه اهمیت زیادی دارد. سرم سلولهای پوستی را تقویت کرده و نقاط ضعف آن را از بین میبرد. یک سرم پوستی خوب میتواند پوست را آبرسانی و هیدراته نگه دارد. سرم پوستی که انتخاب میکنید باید به نوعی درمانی برای مشکلات و حساسیتهای پوستی شخص شما باشد.
البته باید مراقب باشید سرمهای پوستی موجود حساسیت به اشعههای UV را افزایش میدهند. پس اگر میخواهید از خانه خارج شوید، لازم است بعد از سرم زدن از ضد آفتاب استفاده کنید. همچنین روزی که پوست خود را لایهبرداری کردهاید نباید از سرم پوست استفاده کنید. سرم مناسب را با کمک مشاور پوست خود شناسایی کرده و دو بار در هفته شب تا صبح آن را روی پوستتان قرار دهید.
4. مرطوب کردن و آبرسانی
پوستی که هیدراته بوده و به موقع آبرسانی شود، بهتر در مقابل آسیبهای درونی و بیرونی دوام میآورد. برای این کار استفاده از یک مرطوبکننده با بافت ژل و کرم مانند بهترین گزینه است. اینجا نباید از مرطوبکننده حاوی مواد و عناصر ضد جوش استفاده کنید؛ چرا که در مرحله سرم درمانی به اندازه کافی آن را دریافت کردهاید. مرطوبکننده را دو بار در روز در صبح و شب بر روی پوست صورت و گردن خود ماساژ دهید.
5. درمان جوشها
صبحها لازم است جوشها را با یک ماده درمانی پوشانده و به امور روزانهتان برسید. یعنی شما باید بخشی از روتین مراقبت از پوستتان را به درمان جوشهای موجود اختصاص دهید. برای این کار میتوانید از محصولات حاوی سالیسیلیک اسید، نیاسین و روی استفاده کنید. برای این کار می توانید قیمت صابون زردچوبه اصل را جویا شوید و از آن در روتین پوستی خود بهره ببرید. این نوع محصولات عوامل عفونی موجود در منافذ پوست را از بین برده و پوست را پاکسازی عمقی میکند. پاکسازی جوشها را دو بار در روز صبح و شب انجام دهید.
6. مراقبت در برابر آفتاب
حتما لازم نیست از خانه بیرون بروید تا ضد آفتاب بزنید. بودن در هر فضای سرباز و وجود نور طبیعی و اشعههای خورشید حتی به صورت غیرمستقیم میتواند آسیبهای جبرانناپذیری به پوست مستعد آکنه بزند. به همین دلیل لازم است در طول روز از کرمهای ضدآفتاب مناسب بر روی پوست صورت و گردن خود استفاده کنید.
7. رعایت اصول تغذیه و سبک زندگی
یک مورد مهم که شما باید همه روزه به آن توجه کنید، داشتن سبک زندگی سالم و تغذیه صحیح است. مواد غذایی که شما مصرف میکنید، تاثیر قابلتوجهی بر روی کیفیت و سلامت پوستتان دارد. برای همین لازم است در طول روز به نکتههای زیر توجه کنید:
- با نوشیدن آب کافی بدن و پوستتان را هیدراته نگه دارید.
- مصرف غذاهایی که شاخص گلیسمیک آنها بالا است، لبنیات، چربیهای اشباع، غذاهای سرخ شده، چربیهای ترانس، فست فودها، غذاهای فرآوری شده و شکر را محدود کنید.
برنامه غذایی خود را از غذاهای حاوی اسیدهای چرب امگا ۳، ویتامین ای، ویتامین آ، ویتامین د، زینک، عوامل آنتی اکسیدان و آنتی باکتریال سرشار کنید. سبزیجات برگ سبز، مغزیجات، مجوش مشکلی است که میتواند شما را برای سالیان سال درگیر کند. مراقبت از پوست جوشدار پیچیدگیهای خاص خودش را دارد. این مراقبت شامل ایجاد تغییراتی در سبک زندگی هم میشود. اولین کاری که باید در این زمینه بکنید این است که یک روتین جدید را برای مراقبت از پوست خود دنبال کنید. در مقالهی امروز مجلهی دیجیاستایل تصمیم داریم شما را بهطور کامل برای مراقبت از پوست جوشدار راهنمایی کنیم. تا پایان مقاله در کنار ما بمانید.
انواع جوش
جوشها به دو دستهی التهابی و غیرالتهابی تقسیم میشوند که در ادامه آنها را بررسی میکنیم.
۱. جوشهای غیرالتهابی
جوشهای غیرالتهابی به منافذ مسدود شده اشاره دارند که در شکل جوش سرسفید یا جوش سرسیاه روی پوست ظاهر میشوند. این نوع جوشها خفیفترین نوع جوش هستند. جوش سرسیاه ظاهر سیاهی دارد. جوشهای سرسفید هم بهعنوان برآمدگیهای سفید رنگ روی پوست بروز میکنند.
۲. جوشهای التهابی
هر نوع جوش قرمز در دستهی جوشهای التهابی قرار میگیرد. این نوع جوشها شامل پاپول و پاسچول، همچنین انواع شدیدتر به نامهای ندول و کیست میشوند. پاپول برآمدگیهای کوچک قرمز رنگ هستند، در حالی که پاسچول برآمدگیهای کوچکی است که شامل چرک میشوند. پاپول معمولا به پاسچول تبدیل میشود. ندول و کیست جوشهای دردناکتر هستند که معمولا بزرگتر از جوش هستند و انگار زیر پوست قرار دارند.
ارتباط نوع پوست و جوش
افراد معمولا پوست چرب را با جوش مرتبط میدانند، چون چربی اضافی علت شناخته شدهی جوش به شمار میرود. اما لازم است بدانید که پوست خشک هم میتواند به دلایل مختلف دچار جوش شود که از جملهی آنها میتوانیم عوامل محیطی یا دنبال نکردن یک روتین مناسب برای مراقبت از پوست را نام ببریم که منجر به تحریک پوست و بسته شدن منافذ میشود.
اگر نمیدانید نوع پوستتان چیست، یک روش ساده برای پی بردن به این موضوع وجود دارد. صورتتان را با شامپو بچهی ملایم بشویید. با انگشتان دستتان بهآرامی به صورت خود ضربه بزنید تا خشک شود. از هیچ محصول مراقبتی روی پوست خود استفاده نکنید.
چند ساعت بعد پوستتان را بررسی کنید. اگر پوستتان درخشان است، یعنی پوست چربی دارید. اگر پوستتان پوستهپوسته، زبر یا قرمز شد، پوستتان خشک است. اگر پوستتان مختلط باشد، گونهها خشک، پیشانی، بینی و چانهتان درخشان خواهد شد.
اگر پوستتان معمولی باشد، مشکل خاصی را روی پوست خود مشاهده نخواهید کرد. به یاد داشته باشد کسانی که پوستشان مستعد آکنه است، لزوما پوست خشک یا چرب ندارند.
بهترین روتین برای مراقبت از پوست جوشدار
اگر روتین مناسبی را برای مراقبت از پوست خود دنبال نکنید، مشکلات پوستیتان میتوانند بیشتر شوند. در ادامه به تمام قدمهای مهم در روتین مراقبت از پوست جوشدار اشاره میکنیم.
۱. پیدا کردن ترکیبات مناسب برای پوست جوشدار
اولین قدم برای مراقبت از پوست جوشدار، شناسایی ترکیبات مناسب است. در ادامه چند ترکیب مفید را معرفی کردهایم. میتوانید محصولات حاوی ترکیبات زیر را از داروخانه تهیه کنید.
- سالیسیلیک اسید: این ترکیب منافذ مسدود شده را باز میکند و التهاب را کاهش میدهد. این ترکیب برای جوش سرسفید و سرسیاه عالی است، اما میتواند به برطرف شدن سریعتر پاسچول هم کمک کند.
- بنزوئیل پروکساید: ترکیب ذکر شده باکتریهای ایجادکنندهی جوش را از بین میبرد و برای جوش التهابی عالی است.
- رتینوئیدها: این ترکیبات سطح پوست را لایهبرداری میکنند و سلولهای پوستی مرده که منافذ را مسدود کردهاند از بین میبرند. علاوه بر این التهاب را متوقف میکنند و در روتین مراقبت از پوست جوشدار یک ترکیب مهم به شمار میروند. برای شروع میتوانید از ژل موضعی ضدجوش پانژل استفاده کنید. پزشک میتواند نسخهی قویتر رتینوئید را برای شما تجویز کند.
۲. دنبال کردن روتین صبحگاهی مراقبت از پوست جوشدار
روتین صبحگاهی مراقبت از پوست جوشدار شامل مراحل زیر میشود.
۱. پاکسازی پوست
پاکسازی پوست در صبح میتواند برای پوست جوشدار بسیار مفید باشد. با توجه به نوع پوست خود باید یک پاککنندهی صورت مناسب را تهیه کرده و با آن پوستتان را پاکسازی کنید.
۲. تونر
برای رها شدن از چربی اضافی که ممکن است منجر به جوش شود، از تونر استفاده کنید. نوعی از تونر را خریداری کنید که برای پوست مستعد آکنه طراحی شده است. حواستان باشد تونری که استفاده میکنید، الکل و عطر نداشته باشد.
۳. مرطوبکننده
پوستتان چرب است یا خشک فرقی ندارد، در هر صورت باید با استفاده از کرم مرطوبکننده پوست خود را هیدراته نگه دارید. از مرطوبکنندهای استفاده کنید که منافذ را مسدود نمیکند.
۴. کرم ضدآفتاب
مهمترین محصول در روتین مراقبت از هر نوع پوست، کرم ضدآفتاب است. بعضی از داروها و روشهای درمانی جوش میتوانند حساسیت پوست به نور خورشید را افزایش دهند.
بنابراین از پوست خود در برابر اشعههای مضر خورشید با یک کرم ضدآفتاب طیفگسترده که SPF آن دستکم ۳۰ است، محافظت کنید. حواستان باشد ضدآفتابی که خریداری میکنید، بدون چربی و غیرکومدونزا باشد.
۵. لوازم آرایشی برای پوشاندن جوش
این قدم در روتین مراقبت از پوست جوشدار واجب نیست، اما میتواند به پوشاندن جوشها کمک کند. در این زمینه میتوانید از یک کرم پودر ضدلک که حاوی سالیسیلیک اسید است استفاده کنید.
۳. روتین شبانهی مراقبت از پوست جوشدار
برای مراقبت از پوست خود در شب قدمهای زیر را دنبال کنید.
۱. پاککنندهی آرایش
اگر در طول روز روی صورت خود آرایش داشتید، باید شب صورت خود را با یک آرایش پاککن خوب تمیز کنید تا منافذ پوستتان مسدود نشوند. میتوانید از میسلار واتر برای پاک کردن آرایش خود استفاده کنید. یک آرایش پاککن ملایم و هیدراتهکننده را برای پاک کردن آرایش به کار بگیرید.
۲. کلینزر
در طول روز کثیفیها و میکروبهای زیادی روی سطح پوست مینشینند. برای اینکه از شر کثیفیها و باقیماندهی لوازم آرایشی روی پوست خود خلاص شوید، باید از یک کلینزر یا پاککنندهی خوب کمک بگیرید. از یک فیسواش متناسب با نوع پوست خود استفاده کنید.
۳. دارو برای درمان جوش
بعد از اینکه صورتتان را با کلینزر تمیز کردید، نوبت به استفاده از داروهای مناسب برای درمان جوش میرسد. این محصولات بهطور عمیق وارد پوست میشوند و به درمان جوشهای موجود روی پوست کمک میکنند. علاوه بر این روی جای جوش تمرکز کرده و از شکلگیری جوشهای جدید پیشگیری میکنند.
۴. روتین هفتگی مراقبت از پوست
بعضی از قدمهای مراقبت از پوست را لازم نیست هر روز انجام دهید، بلکه باید آنها را بهصورت هفتگی دنبال کنید که در ادامه آنها را در اختیارتان قرار دادهایم.
۱. استفاده از لایهبردار
باید یک تا دو بار در هفته پوست خود را لایهبرداری کنید تا سلولهای پوستی مردهی روی پوستتان از بین بروند. جمع شدن سلولهای پوستی مرده روی پوست میتواند منافذ را مسدود کند و منجر به شکلگیری جوش و آکنه شود. حواستان باشد که نباید در لایهبرداری پوست زیادهروی کنید.
۲. ماسک صورت
از یک ماسک صورت ضدجوش برای مبارزه با جوشهای خود استفاده کنید. یک ماسک صورت مناسب میتواند به مبارزه با چربی و ناخالصیها کمک کند، خشکی را کاهش دهد و پوست را هیدراته کند. تا سه بار در هفته از ماسک صورت استفاده کنید تا بهترین نتیجه را بگیرید. جریان خون بیشتر در سلولهای پوستی به معنای دسترسی به مواد مغذی و ارتقا سلامت است.