معرفی بهترین دستگاه بسته بندی لیوان
بهترین دستگاه بسته بندی لیوان دستگاهی نیست که ارزان باشد و یا کوچک باشد! موضوعی که اشاره کردیم به این واقعیت اشاره دارد که بسته بندی انواع محصولات مختلف در لیوان که در درصد بالایی از موارد، مایعات هستند می تواند با کیفیت های مختلف در ابعاد و اندازه های مختلف انجام شوند. برای تیراژ متفاوت گزینه ها و راهکارهای متفاوتی وجود دارد و الزاماً دستگاه با قیمت پایین گزینه مناسب برای شما نیست.
به عنوان مثال اگر میخواهید آب معدنی لیوانی تولید کرده و در بازار کشور عراق به فروش برسانید استفاده از کوچک و با تناژ و تیراژ کم گزینه مناسبی برای شما نیست! چرا که حاشیه سود تولید آب معدنی بسیار کم است و اگر بخواهید سودآوری منطقی برای کسب و کارتان داشته باشید باید تولید آن را به حداکثر برسانید.
در ادامه با انواع محصولاتی که در ظروف لیوانی بسته بندی می شوند و بهترین دستگاه های بسته بندی برای این ظروف آشنا خواهیم شد.
دلایل استفاده از دستگاه بسته بندی لیوان
کسب و کارهای بسیار زیادی از دستگاه بسته بندی آب لیوانی برای پک کردن محصولات شان استفاده می کنند. از آن ها و می توان به کسب و کارهای کوچکی مثل آبمیوه فروشی ها و مغازه های کوچک اشاره کرد. از طرفی دیگر، کسب و کارهای در حوزه تولید و بسته بندی لبنیات از جمله دوغ ماست و سایر محصولات و همینطور تولیدکنندگان شربت های گیاهی که امروزه روز به روز در حال رشد و پیشرفت مشتری دستگاه های بسته بندی لیوانی می باشند.
مشتری های دیگر، کارخانجات بزرگ با خطوط تولید صنعتی هستند که میتوانند تیراژ بسیار بالایی از محصول را در لیوان هایی در سایز های مختلف و یا در ظروف کاسه ای شکل بسته بندی کنند.
همه تولیدی های مورد اشاره به این جهت که بسته بندی در لیوان هزینه بسیار کمی دارد و در قسمت بسته بندی می توانند صرفه جویی مناسبی داشته باشند و همچنین مشتریان آنها نیاز به محصولاتی دارند که بتوانند به صورت یک بار مصرف و یک باره آن را استفاده کنند، اقدام به بسته بندی محصول خود در لیوان می نمایند.
دستگاه بسته بندی لیوان حرارتی یا القایی؟
بسته بندی محصولات مختلف در لیوان به دو شکل و توسط دو نوع دستگاه درب بند انجام می شود. این دو نوع دستگاه بسته بندی لیوان به صورت حرارتی و یا القایی هستند. اگر بخواهیم به اختصار این دو نوع دستگاه را توضیح دهیم میتوان به نکته ای بسیار مهم و تفاوت اساسی بین آنها اشاره کرد:
نکته: در زمان استفاده از دستگاه های بسته بندی لیوانی به صورت حرارتی نیاز به درب برای لیوان وجود ندارد ولی در صورتی که از دستگاه های سیل القایی استفاده کنید لیوان، حتماً باید دارای ظرف باشد ظرف واشر آلومینیومی را کاملاً سفت و محکم به درب دهانه چسبانده باشد.
سیل القایی گزینه مناسب برای استفاده در خطوط تولید با تیراژ بالا می باشد در حالی که سیل حرارتی مناسب برای استفاده در خطوط تولیدی که ظرف مورد نظر و یا لیوان بدون درب است قصد داریم با هزینه کمتر کار بسته بندی را انجام دهیم.
دستگاه سیل القایی
در سه مدل دستی نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک طراحی و ساخته می شوند که مدل دستی برای تیراژ کمتر از ۱۰۰۰ عدد در ساعت و مدل نیمه صنعتی یا نیمه اتوماتیک برای تیراژ کمتر از ۲ هزار عدد در ساعت طراحی ساخته و استفاده می شوند.
در حالی که دستگاه های اتوماتیک سیل القایی روی خطوط تولید نصب می شوند و برای تیراژ حداقل ۲ تا ۴ هزار بسته در ساعت قابل استفاده هستند.
دستگاه سیل القایی اتوماتیک در دو نوع هوا خنک و آب خنک ساخته می شوند که در در اکثر مواقع برای تیراژ کمتر از چهار الی پنج هزار عدد در ساعت از نوع هوا خنک استفاده می شود. در تیراژ های بالاتر به دلیل حرارت بالای تولید شده و توان بالای دستگاه نیاز به خنک کاری آن توسط مایعی مانند آب وجود دارد.
دستگاه سیل حرارتی
دستگاه بسته بندی لیوان حرارتی مناسب بسته بندی در خطوط تولید و مغازه ها و تولیدی های کوچک و بزرگ است. هزینه تولید توسط دستگاه های سیل حرارتی، بسیار پایین بوده و به دلیل استفاده از سلفون که قیمت بسیار مناسب تری نسبت به فویل آلومینیوم دارد می توان هزینه تولید را کاهش داد.
از طرفی می توان از سیل و پلمپ شدن محصول و ظرف اطمینان حاصل کرد. چراکه در سیل حرارتی عملیات پلمپ کردن تحت فشار بسیار زیاد و با حرارت نسبتاً بالا انجام میشود و شانس پلمپ شدن را افزایش می دهد.
تجهیزات مورد استفاده در دستگاه سیل حرارتی لیوان این اجازه را به خط تولید می دهد که بتواند در داخل بسته ها، گاز نگهدارنده تزریق نموده و هوای داخل آن را وکیوم کند تا ماندگاری محصول بسیار افزایش یابد.
معرفی انواع دستگاه بسته بندی لیوان حرارتی
انواع لیوان حرارتی شامل دستگاه سیل دستی نیمه اتوماتیک و تمام اتوماتیک است که هرکدام کارایی و کاربرد خاص خود را دارند.
مکانیزم عملکرد دستگاه های سیل حرارتی به این شکل است که یک قالب آلومینیومی توسط یک المنت برقی گرم می شود و سپس قالب گرم شده و قالب ثابت ظرف و سلفون را بر دهانه آن پرس نموده. توسط یک جک که عملیات پرس را انجام میدهد برش سلفون و دوخت درب لیوان انجام می شود. در مرحله بعد ظرف به خارج از دستگاه هدایت شده و آماده خروج از خط می باشد.
هر کدام از مراحل فوق می تواند به صورت دستی و یا توسط اپراتور انجام شود. همینطور می تواند با استفاده از موتور و مکانیزم های مکانیکی صورت پذیرد.
هر چقدر مراحل فوق توسط دست و انسان انجام شود آن دستگاه به دستگاه های سیل دستی نزدیک تر می شوند در حالی که اتوماسیون این مراحل و استفاده از موتور و یا جک پنوماتیک دستگاه را به یک دستگاه اتوماتیک تر و صنعتی تر تبدیل می کند.
شرکت رادان ماشین توانایی طراحی و ساخت انواع دستگاه بسته بندی لیوان حرارتی را به صورت کشویی روتاری و خطی دارد و می تواند بنا به سفارش مشتری هر کدام از دستگاه ها را با توجه به تیراژ مورد نظر طراحی و بسازد. توانایی طراحی و ساخت دستگاههای سفارشی با توجه به تیم با تجربه و متخصصین شرکت امکان پذیر است و میتوان توان با توجه به رزومه عملکرد شرکت با اطمینان کار را به این تیم حرفه ای سپرده و بهترین عملکرد را از آنها انتظار داشته باشید.
دستگاه سیل پک لیوان دستی
دستگاه سیل پک لیوان دستی بهترین گزینه برای انواع آبمیوه فروشی ها و تولیدی های کوچک و لبنیاتی های سنتی است. با استفاده از این دستگاه می توان انواع لیوان ها را با سایز دهانه قطر ۷۰ ۹۰، ۹۵ و ۱۲۰ را پلمپ کرده و در اختیار مشتری قرار داد. کار کردن با این دستگاه ها بسیار ساده است و به راحتی یک اپراتور ساده و یا یک کارگر ساده می تواند با آن کار کند به این شکل که لیوان پر شده را داخل دستگاه قرار داده و یک اهرم را فشار میدهد پس از چند ثانیه لیوان سیل شده و از دستگاه خارج می شود به این ترتیب می توان معادل بیشتر از ۲۵۰ لیوان در ساعت را سیل و پلوم کرده و به مشتری ارائه داد. قیمت بسیار مناسب و ابعاد کوچک این دستگاه از جمله دیگر مزایای این دستگاه هاست که استفاده از آن را در مغازه ها و فروشگاه های کوچک به شکل رومیزی افزایش داده است.