چطور میتوانم به یک صندوق سرمایه گذاری فارکس متصل شوم؟
صندوق سرمایه گذاری، ابزاری برای کسانی که فرصت تحلیل ندارند
صندوق سرمایه گذاری مبالغ خرد را از سرمایهگذاران مختلف جمع آوری کرده و این سرمایه جمع شده را به صورت تخصصی در حوزههای مختلف تحت نظارت سازمان بورس و اوراق بهادار سرمایه گذاری میکند. صندوق های سرمایه گذاری توسط تیمی از تحلیلگران و معاملهگران حرفهای مدیریت شده تا ریسک و بازده به نحو مطلوبی کنترل شود.
معمولا افرادی که با صندوق سرمایه گذاری فارکس اسپازیو آشنا نیستند، سرمایه گذاری در بورس را ماهها صرف زمان برای آموزش بورس و ساعتها خیره شدن به مانیتور و تحلیل و بررسی سهام شرکتهای مختلف و در نهایت تصمیمگیری در خصوص خرید یا فروش آنها میدانند. اما به کارگیری روشهای مختلف تحلیل بازار مانند تحلیل بنیادی و تحلیل تکنیکال، تنها راه سرمایه گذاری در بورس نیست. صندوق سرمایه گذاری، از روشهایی است که امکان سرمایه گذاری در بورس را بدون صرف زمان و دانش فراهم میکند.
یک سرمایه گذاری خوب چه ویژگیهایی دارد؟ بهترین سرمایه گذاری کدام است؟
یک سرمایه گذاری خوب در بین انواع سرمایه گذاری ها، در ابتدا باید بازدهی بیشتری نسبت به تورم داشته باشد. در غیر این صورت نمیتواند در حفظ ارزش پول و قدرت خرید، موثر باشد. علاوه بر این، میزان ریسک، نقدشوندگی، سهولت سرمایه گذاری، حداقل سرمایه مورد نیاز و … از جمله پارامترهای تاثیرگذار در انتخاب گزینه مناسب سرمایه گذاری هستند. گزینههای مختلف مانند مسکن، خودرو و طلا را در طی چند سال گذشته با بورس مقایسه نمایید. طبق آمارها سرمایه گذاری در بورس از نظر بازدهی، بهترین سرمایه گذاری در بین انواع سرمایه گذاری ها بوده است.
آیا تضمینی برای موفقیت در سرمایه گذاری در بورس و سایر بازارها وجود دارد؟
سرمایه گذاری در بورس نیز، بر اساس پیشبینی آینده و برآورد ریسکهای مرتبط با آن انجام میشود. اما هیچ قطعیتی نسبت به آینده وجود ندارد و هیچ کس نمیتواند آینده را دقیقا پیشبینی کند. در همین راستا تضمین سرمایه گذاری در بورس نیز امکانپذیر نیست. البته با انتخاب مسیر درست سرمایه گذاری، کسب موفقیتهای چشمگیر در سرمایه گذاری نیز دور از انتظار نیست.
چه روشهایی برای سرمایه گذاری در بورس وجود دارد؟
در یک تقسیمبندی کلی، انواع سرمایه گذاری در بورس در دو دسته سرمایه گذاری مستقیم و غیر مستقیم قرار میگیرند. سرمایه گذاری مستقیم بدین معناست که شخص سرمایه گذار با استفاده از روشهای مختلف تحلیلی مانند تحلیل تکنیکال، تحلیل بنیادی و تابلوخوانی، سهام مناسب را شناسایی کرده و اقدام به خرید و فروش آن میکند. سرمایه گذاری غیر مستقیم نیز به معنای سرمایه گذاری در صندوق های سرمایه گذاری یا انعقاد قرارداد سبدگردانی اختصاصی است.
سرمایه گذاری در صندوق ها چه مزایایی دارد؟
از جمله مزیتهای سرمایه گذاری در صندوق سرمایه گذاری میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
مدیریت حرفهای داراییها:
به لطف حضور تحلیلگران و معاملهگران حرفهای بازار سرمایه در تیم مدیریت سرمایه گذاری هر یک از صندوقهای سرمایه گذاری، ریسک و بازده به نحو مطلوبی کنترل شده و مدیریت دارایی به گونهای حرفهای انجام میشود.
نقد شوندگی مناسب:
بر خلاف سهام و سایر اوراق بهادار که ممکن است در بازهای از زمان، برای فروش آنها صفهای سنگینی ایجاد شود و سهامداران نتوانند سرمایه خود را نقد کنند، صندوق های سرمایه گذاری نقدشوندگی بالایی دارند. سرمایه گذاران هر صندوق به راحتی میتوانند سرمایه خود را از صندوق خارج کرده و به وجه نقد تبدیل کنند.
صرفه جویی در مقیاس:
کلیه هزینههای مربوط به گردآوری و تحلیل اطلاعات مورد نیاز و همچنین دریافت سود سهام و اوراق کوپنی تحت مالکیت صندوق بین همه سرمایه گذاران صندوق تقسیم میشود. بر همین اساس، سرانه هزینه مربوط به هر سرمایه گذار کاهش پیدا میکند.
متنوع سازی:
صندوق ها همواره تعداد زیادی از انواع مختلف اوراق بهادار را تحت مالکیت خود دارند و سبد داراییهای آنها بسیار متنوع است. این موضوع باعث میشود که ریسک سرمایه گذاری به نحو مطلوبی مدیریت شود.
سهولت سرمایه گذاری:
سرمایهگذاری در صندوق ها نیاز به صرف زمان و دانش تخصصی بازار سرمایه ندارد و همه افراد جامعه میتوانند به راحتی در صندوق ها سرمایه گذاری کنند.
سرمایه گذاری با پول کم:
سرمایه گذاری در صندوق ها را میتوان گزینهای مناسب برای سرمایه گذاری با پول کم در بازار سرمایه دانست. چرا که سرمایهگذاری در بورس با مبالغی در حدود چند ده هزار تومان نیز از طریق این صندوقها امکانپذیر است. بر همین اساس، صندوقهای سرمایه گذاری اولویت اصلی عمده افرادی است که به دنبال سرمایه گذاری با پول کم هستند.
با چه افق زمانی میتوان در صندوق ها سرمایه گذاری کرد؟
نوسان، ذات بازار سرمایه است. هرچه بازه زمانی سرمایه گذاری کوتاهتری در نظر بگیرید، نوسانات کوتاه مدت بازار تاثیر بیشتری بر بازدهی شما خواهد داشت. هر سرمایه گذار میتواند بسته به استراتژی معاملاتی خود، به صورت کوتاه مدت، میانمدت یا بلند مدت فعالیت کند. در خصوص استفاده از صندوق های سرمایه گذاری توصیه میشود دید بلندمدت داشته باشید. بازهای حداقل یکی دو ساله متصور شده تا اگر بازار در کوتاه مدت در شرایط اصلاحی قرار گرفت، ضرر نکنید.
کدام صندوق برای من مناسبتر است؟
صندوق ها بر اساس نوع فعالیت، ترکیب داراییها و در نتیجه میزان ریسک و بازده به انواع مختلفی تقسیم میشوند. صندوق های سرمایه گذاری در وهله اول به دو دسته «قابل معامله (ETF)» و صدور و ابطالی تقسیم میشوند. هر کدام از این دستهها نیز به انواع مختلفی همچون سهامی، مختلط، شاخصی، درآمد ثابت، اهرمی، صندوق تضمین اصل سرمایه و … تقسیم میشوند که سرمایهگذاران با در نظر گرفتن ریسک سرمایهگذاری خود میتوانند در یک یا انواع آن سرمایهگذاری کنند.
برای انتخاب بهترین صندوق سرمایه گذاری لازم است تا با انواع آنها آشنا باشید. در بین انواع صندوق سرمایه گذاری، صندوقهای با درآمد ثابت، مختلط، سهامی و مبتنی بر سکه طلا، پرمخاطبترین صندوقهای بورس هستند که در ادامه به طور مختصر به معرفی آنها پرداخته میشود.
صندوق های سهامی:
صندوق های سرمایهگذاری سهامی در استراتژی سرمایهگذاری خود با یکدیگر متفاوت هستند و ممکن است محافظهکارانه، میانهرو یا تهاجمی باشند. عمده دارایی این صندوق ها در سهام سرمایه گذاری میشود. استفاده از این صندوق ها ریسک بالایی دارد. بازدهی آنها نیز بیش از هر چیز دیگری از شرایط کلی بازار سرمایه تاثیر میپذیرد.
صندوق های مختلط:
حدود نیمی از دارایی این صندوق ها در اوراق با درآمد ثابت و نیم دیگر در سهام سرمایه گذاری میشود. بنابراین ریسک و بازدهی صندوق های مختلط، بین صندوق های با درآمد ثابت و سهامی قرار میگیرد. همچنین این صندوق ها مزایای سهام و اوراق درآمد ثابت را توأمان دارند. بدین معنی که پتانسیل کسب بازده بالاتر بهوسیله سهام و نوسانات قیمتی کمتر بهوسیله اوراق درآمد ثابت را فراهم میکنند.
صندوق های درآمد ثابت:
صندوق های سرمایهگذاری با درآمد ثابت یکی از انواع صندوق های سرمایه گذاری هستند که بازدهی معقول با حداقل ریسک ممکن را نصیب سرمایهگذاران خود میکنند. مدیران صندوق های سرمایهگذاری منابع مالی حاصل از فروش واحدهای این صندوق ها را عمدتاً به خرید اوراق بهادار کمریسک مثل اوراق مشارکت، اوراق اجاره و اوراق خزانه و… اختصاص میدهند تا بتوانند سود قابل قبولی برای سرمایهگذاران محقق کنند.
صندوق تضمین اصل سرمایه:
صندوق تضمین اصل سرمایه، یکی از جدیدترین انواع صندوقهای سرمایهگذاری در بازار سرمایه است که ضمن ایجاد بازدهی مناسب برای سرمایهگذاران، اصل سرمایه آنها را نیز تضمین میکند.به طور کلی صندوقهای تضمین به دو دسته تقسیم میشوند، صندوق تضمین با رکن ضامن و صندوق تضمین با مکانیزم اهرمی. در صندوقهای تضمین با رکن ضامن، پس از پذیرهنویسی واحدهای صدور و ابطالی، صندوق تاسیس شده و فعالیت خود را آغاز میکند. چراکه آورده اولیه سرمایهگذاران توسط یک شرکت سبدگردان تضمین میشود.
اما در نوع دیگر این صندوقها، ابتدا واحدهای ETF پذیرهنویسی شده و سپس مجوز فعالیت صندوق ETF اخذ میگردد. این امر به این دلیل است که تضمین واحدهای صدور و ابطالی، به پشتوانه سرمایهگذاران واحدهای ETF انجام میشود. پس از طی شدن این مرحله، مجوز لازم برای واحدهای صدور و ابطالی صادر شده و فروش آنها آغاز میگردد.
صندوقهای مبتنی بر سکه طلا:
عمده دارایی این صندوقها به سرمایهگذاری در اوراق بهادار مبتنی بر سکهطلا که در بازار سرمایه معامله میشوند، تخصیص پیدا میکند. بازدهی صندوق های سرمایه گذاری طلا تقریبا مشابه بازدهی سکه طلا بوده و ریسک سرمایه گذاری در آنها بالاست. شما میتوانید بر اساس سطح ریسکپذیری و بازدهی مورد انتظار خود، صندوقی که برای شما مناسبتر است را برگزینید.