کفش ایمنی چگونه از پا مراقبت می کند؟
در مورد کفش ایمنی بیشتر بدانید
پا یه عنوان ستون بدن عمل می کند پس برای مراقبت از آن باید از تجهیزاتی استفاده کنیم که بدانیم کاملا از ما محافظت می کند. یکی از تجهیزاتی که پای ما را از خطرات احتمالی محافظت می کند کفش ایمنی است. پس در مورد کفش و چکمه ایمنی باید اطلاعات بیشتری را داشته باشید.
در مورد کفش ایمنی چه می دانید؟
بسیاری از افراد به دلیل آگاهی کم نمی دانند که باید در حین کار از کفش ایمنی متناسب آن کار استفاد کنند. و در واقع در این کار سهلا انگاری می کنند. تمامی افراد در حین کار باید کفش ایمنی به پا کنند که ضامن سلامتی پا باشد, ناراحتی و خستگی را دور کند و در صورت بروز خطر, تاثیرات آن را به حداقل برساند. متاسفانه بازار پر از تولید کنندگانی است که دلشان برای مصرف کننده نمی سوزد و گاهی کفش ایمنی های تولید می کنند که زیر خط استاندارد است. متاسفانه این عمل باعث آسیب بیشتر به قشر کارگر و کارکنانی می شود که همواره با خطر مواجه هستند. پس آگاهی از اصطلاحات چکمه ایمنی کار می تواند به افراد برای انتخاب یک کفش ایمنی خارجی راحت تر کمک کند.
نیازهای خود را بشناسید!
طبق مطالعات انجام شده در سراسر جهان، تقریبا 25 درصد از موارد معلولیت مرتبط با پا ناشی از یک یا دو مورد صدمه محل کار است. از مهم ترین دلایلی که سبب آسیب دیدن پا و سایر اعضای بدن می شود, قرار گرفتن در معرض خطر است به طوری که از هیچ وسیله محافظتی استفاده نمی شود. در مورد کفش های ایمنی خوب است بدانید که به دلیل طراحی ویژه ای که دارند می توانند صدمات وارده به پا را تا حد چشمگیری کاهش دهند. هدف گروه صنعتی ایمنی ها همین امر است که با افزایش اطلاعات مفید در مورد کفش ایمنی و تولید استاندارد بتواند خطراتی که کارگران را تهدید می نماید کاهش و همچنین ایمنی آنها را افزایش دهد.
پیشگیری از حوادث در حین کار
لغزش های غیرقابل پیش بینی یا سقوط اجسام از جمله رویدادهای ناخوشایندی هستند که می تواند در هر محل کار اتفاق بیفتد. در نتیجه باعث ایجاد حوادث زیادی در سال می شود. همه کسب و کارها می توانند اقداماتی مانند اتخاذ تدابیر سختگیرانه, نصب نوارهای ضد لغزش و استفاده از فنس های محافظتی و … را برای کاهش شدید خطرات ناشی از حوادث در حین کار انجام دهند. با این وجود، جایگزینی برای کفش ایمنی مناسب وجود ندارد که حفاظت بیشتری را در برابر، سقوط و لغزش فراهم کند. کفش ایمنی با مقدار خوبی از کشش می تواند اصطکاک را کاهش دهد و به جلوگیری از افت در محیط های لغزنده کمک کند.
حفاظت در برابر سوختگی
سوختگی های ناشی از آتش سوزی های صنعتی می تواند در تقریبا هر محل کاری رخ دهد. کفش ایمنی ساخته شده از مواد محکم و با دوام می تواند از سوختگی های تند و زننده از تکه های شیمیایی، تکه های فلزی و سایر مواد خطرناک که می توانند آسیب برسانند جلوگیری نماید.
گرم نگه داشتن پا در آب و هوای شدید
یخ زدگی و هیپوترمی از جمله آسیب هایی هستند که ناشی از کار کردن در هوای سرد و خشن می باشند. این خطرات را نباید نادیده گرفت. کارکنان شاغل در خارج از کشور در طول زمستان های سخت در معرض خطر هستند. در واقع کارکنانی که در یک محیط یخ زده کار می کنند باید دارای تجهیزات استاندارد و کفش ایمنی مناسب شرایط آب و هوایی مد نظر باشند.
مقاومت در برابر خستگی
خستگی می تواند مشکل بزرگی برای کارگرانی باشد که با سطوح سختی مانند بتن و … کار می کنند. عضلات پشت و جلوی پا و سایر قسمتهای مهم بدن می توانند در طول کار خسته شوند، به ویژه هنگامی که کارکنان از کفش مناسبی استفاده نمی کنند. کفش های ایمنی استاندارد این امکان را فراهم می کند که هر گونه فشار غیر ضروری بر مچ پا وارد نشود و کارگران حداقل احساس خستگی را داشته باشند.
نجات دهنده در برابر خطرات برق
برای کاهش خطرات ناشی از شوک های الکتریکی، کفش هایی ساخته شده اند که از جنس چرم، لاستیک یا دیگر مواد هستند. این کفش ها عایق هستند و در صورت بروز خطر برق گرفتگی, آن را دفع می کنند.
عوارض کفش ایمنی نامناسب
مسائل بهداشتی, طرز قرار گرفتن پا در کفش, مسائل ارگونومیک و سایز انتخابی کفش ایمنی از عوامل موثر در سلامتی پا به حساب می آیند. در صورتی که کفش ایمنی طوری انتخاب شود که پا در آن درست قرار نگیرد. این موضوع میتواند منجر به فرم گرفتن نادرست اسکلت بدن مخصوصا ستون فقرات شود. این موضوع میتوان در طولانی مدت سبب خسارت های جبران ناپذیری در سیستم ایمنی بدن شود.
استفاده از کفش ایمنی یا هر نوع کفش نامناسب فقط شامل عوارض و خطرات فیزیکی ظاهری نیست. بلکه گرفتاری های مزمن ستون فقرات، چشم درد و سردرد نیز از عوارض استفاده از کفش نا ایمن و غیر ارگونومیک می باشد. از لحاظ بهداشتی نیز در صورت استفاده از کفش های ایمنی با آستری نامرغوب و غیر استاندارد, باعث بوجود آمدن مشکلاتی از قبیل میخچه و ایجاد باکتری، قارچ و بوی نا مطبوع پا می شود.
نکاتی در مورد خرید کفش ایمنی
در زیر برخی از نکات ساده که هنگام خرید کفش ایمنی باید به آنها توجه کنید را یادآوری می کنیم:
- ابتدا تحقیق کنید و در مورد آنچه در محیط کار خود نیاز دارید اطلاعات کافی به دست بیاورید.
- زمان خرید خود را به بعد از ظهرها موکول کنید. صبح ها زمان مناسبی برای انتخاب کفش نیستند. چرا که پاها در طول خواب حرکتی نکرده است و معمولا 1 سانت بزرگتر میشود.
- قبل از خرید حتما از جوراب استفاده کنید. همان جورابی که قصد دارید با کفش خود بپوشید.
- راحتی کفش ایمنی را فراموش نکنید.
- باید این را در مورد کفش ایمنی بدانید که علامت های حک شده روی آن دارای معنا و مفهوم خاصی است. که قبلا درباره آنها به طور مفصل صحبت کرده ایم. اگر تمایل دارید که آن را مطالعه کنید می توانید به مقاله ای با نام مراجعه کنید.
- تکالیف خود را فراموش نکنید. بله، کارتان که تمام می شود کفش هایتان را یک گوشه ای نندازید و بروید به بقیه کارهایتان برسید. بلکه از کفش ایمنی خود به خوبی مراقبت کنید. درباره مراقبت و نگهداری کفش ایمنی مقاله ای با نام تهیه کرده ایم که می توانید آن را مطالعه کنید
چگونه باید از کفش های ایمنی مراقبت کرد؟
کفش ایمنی مهم ترین قسمت تجهیزات حفاظت شخصی است و نقشی اساسی در ایمنی کارگر دارد.با این حال، استفاده روزانه از کفش های ایمنی، با توجه به محیط و ماهیت کار می تواند باعث دوام کمتر کفش شود. محیط های بیرونی، شرایط کار شدید، مواد شیمیایی، گل و لای یا مواد خورنده ای که با آنها تماس می گیرید، همگی عواملی هستند که تاثیر منفی روی کارایی فنی کفش های ایمنی دارند. به همین دلیل هائز اهمیت است که آن ها مرتباً تمیز شوند تا کارایی آن ها تضمین شود.
تعمیر و نگهداری روزانه کفش ها کار آسانی می باشد و هر کسی می تواند خود به تنهایی این کار را انجام دهد. بهترین راه برای افزایش چشمگیر طول عمر و کارایی کفش، تمیز کردن روزانه ی آن ها می باشد. در اینجا چند نکته برای مراقبت مناسب و اینکه چگونه می توانیم طول عمر کفش های کار خود را بیشتر کنیم، آورده شده است، با ما همراه باشید.
1. هنگام پاک کردن کفش فشار زیادی وارد نکنید، مخصوصاً وقتی کفش جدید است!
2.پاهای ما گرما و رطوبت تولید می کنند. این ها عواملی هستند که می توانند بر دوام کمتر کفش های ایمنی تاثیر بگذارند (و همچنین گسترش باکتری هایی که باعث بوی بد پا می شوند). کفش های خود را در پایان روز کاری خود عوض کنید. کفی کفش ها باید خشک شوند اجازه دهید کفی ها در هوای آزاد خشک شوند! نیازی به منبع گرما برای خشک شدن کفش وجود ندارد و فقط هوای آزاد کافی ست!
3.همیشه بندهای کفش را قبل از در آوردن کفش به تمامی شل کرده و از پاشنه کش کفش چه در خانه و چه در محل کار خود استفاده کنید، زیرا این کار قسمت پاشنه کفش را از آسیب و شکنندگی زود هنگام در امان نگه می دارد.
4. کفش های خود را هر روز تمیز کنید! گرد و غبار و درزهایی را که در قسمت بالایی و زیرین وجود دارد پاک کنید. سنگهایی را که در شیارهای کف قرار گرفته اند و می توانند باعث سایش تدریجی شوند، بردارید. برای تمیز کردن شکاف های کف به منظور بررسی علائم ساییدگی کفش (ترک خوردگی، لایه برداری در ناحیه بین زیره و مواد فوقانی، هرگونه درز ایجاد شده) می توانید از برس های پاک کننده استفاده کنید.
کفش هایی با رویه ی چرمی را می توان فقط با یک پارچه مرطوب و کفش های جیر را با یک برس نرم تمیز کرد. فراموش نکنید که کفش های خود را همیشه خشک نگه دارید!
5.همیشه یک جفت کفش ایمنی در دسترس داشته باشید! برای اینکه کفش به خوبی خشک شود و مشکلات ناشی از تعریق زیاد کاهش یابد، استفاده از یک جفت کفش دوم مهم است.
6.با استفاده از اسفنج آغشته به آب گرم لکه هایی را که پاک کردن آنها آسان تر است پاک کنید و برای از بین بردن لکه هایی که به سختی پاک می شوند، می توانید یک پارچه نرم را به کمی سرکه سفید آغشته کرده و از آن برای پاک سازی استفاده کنید.
7.برای پاک کردن چرم می توانید از یک پنبه آغشته به آب و شیرپاک کن بهره ببرید و سطح آن را با حرکات آهسته از هرگونه آلودگی پاک کنید.
8.برای تمیز کردن کفش های جیر از پارچه مرطوب استفاده نکنید! فقط از برس هایی با موهای پلاستیکی استفاده کنید که تراکم خوبی داشته باشند. در مورد لکه هایی که به سختی پاک می شوند، می توانید از پاک کننده های مخصوص جیر استفاده کنید. اگر موفق به پاک شدن لکه با موارد ذکر شده نشدید، یک پارچه اسفنجی را به مقداری سرکه آغشته کنید و به آرامی لکه را با آن پاک کنید.
9.اگر شغل شما به گونه ایست که با لکه های روغن سر و کار دارید، توصیه می شود از پنبه آغشته به شیرپاک کن استفاده کنید.
10.هرگز برای پاک کردن آلودگی ها یا لکه ها از مواد تمیز کننده قوی استفاده نکنید!
11.اگر از کفش کار در محیط های سخت و مرطوب استفاده می کنید، باید از کرم چرم استفاده کنید. به این ترتیب کفش ها برای مدت طولانی انعطاف پذیر و ضد آب می مانند. به خصوص در ماه های زمستان که کفش ها در معرض برف و گل قرار می گیرند، سعی کنید آن ها را به طور منظم به کرم چرم آغشته کنید.
12.اجازه ندهید کفش ها در نزدیکی منابع گرما یا در معرض تابش مستقیم آفتاب خشک شوند. به این ترتیب از شکننده شدن و ترک خوردن آن ها جلوگیری خواهید کرد!
13.کفش های ایمنی هرگز در ماشین لباسشویی شسته نمی شوند، مگر اینکه صریحاً ذکر شود.
مراقبت مناسب از کفش های ایمنی فقط مسئله زیبایی و بهداشت نیست، بلکه مسئله ایمنی و اثربخشی استاندارد محافظتی است.
کفش ایمنی شما، ایمنی و محافظت از شما را در محیط کار تضمین می کند. به خوبی از آن ها مراقبت کنید!
منبع : shoesforcrews