پودر تالک چگونه در لوازم آرایشی استفاده میشود؟
حقیقت لوازم آرایشی ارگانیک و طبیعی
کاسال قبل از هرچیز بیان میکند که در مورد لوازم آرایشی که در بازار تحت عنوان ارگانیک و طبیعی شناخته میشوند برداشتهای نادرستی وجود دارد که باید روشن شوند. یکی از مهمترین و رایجترین برداشتهای غلط درباره لوازم آرایشی ارگانیک این است که میزان طبیعی بودن لوازم آرایشی یک اندازه نیست و از طرف دیگر لوازم آرایشی ارگانیک بیخطر نیستند و برخی مواد طبیعی هم ممکن است به پوست صدمه برسانند در حالی که در مقایسه با آنها مواد مصنوعی موثرتر و بیخطرتر عمل میکنند. مثلا بیشتر داروهایی که برای سلامتی مصرف میکنیم از مواد مصنوعی تهیه شدهاند و مردم اهمیتی به آن نمیدهند در حالی که روی طبیعی بودن لوازم آرایشی خود بیش از اندازه حساس هستند. بنابراین کاسال بیان میکند که لوازم آرایشی ارگانیک برتری خاصی به انواع دیگر لوازم آرایشی ندارند و تنها چیزی که باید به آن توجه کنید ترکیبات لوازم آرایشی است و نه میزان طبیعی بودن آن. موادی که در ساخت لاوزم آرایشی مناسب به کار رفتهاند از نظر ایمنی، سمی بودن، بو، تاثیر، پایداری و عدم آسیب به محیط زیست بررسی شدهاند. هدف از ساخت این لوازم آرایشی رضایت و سلامت کاربران و ایجاد تعادل میان دانش و تکنولوژی و طبیعت است.
و اما پودر تالک
انواع پودر تالک یک ماده معدنی طبیعی است. نرمترین ماده معدنی شناخته شده که ریزترین پودرها از آن ساخته میشوند و تقریبا در همه چیز از رنگ تا پارچه و دارو و البته لوازم آرایشی مورد استفاده قرار میگیرد. اما پودر باریت که در مواد آرایشی استفاده میشود باید در خالصترین نوع خود باشد تا کیفیت محصول را بالا ببرد. تالک از معادن مختلفی در جهان استخراج میشود و در فرآیند استخراج مواد دیگری با آن ترکیب میشود که کیفیت محصول را پایین میآورد. اما نقش پودر تالک در لوازم آرایشی چیست؟ مواد آرایشی حاوی رنگدانههای غنی هستند که استفاده مستقیم از آن تقریبا غیرممکن است پس ما به نوعی پودر رقیق کننده نیاز داریم و این پودر تالک رقیق کننده رنگدانهها است و حتی در گرانترین محصولات خود نیز آن را به کار میبرند اما چیزی که ایجاد تفاوت میکند میزان خلوص پودر تالک به کار رفته است و این تفاوت در رنگبندی و بافت محصول است و نه سلامتی و مضر بودن آن. پس پودر تالک یک ماده بیضرر در لوازم آرایشی است.
چرا برند Cover FX پودر تالک را کنار گذاشت؟
فروش کربنات کلسیم کوتد: مشکلی که در مورد پودر تالک وجود دارد این است که اگر کمی پودر تالک روی دست خود بریزید و بمالید ناپدید نخواهد شد و یک لکه سفید روی دست شما باقی خواهد گذاشت، در گذشته زیبایی از نوع مات و روشن طرفداران زیادی داشت اما اکنون زیبایی طبیعی حرف اول را میزند و خانمها میخواهند زیبایی خود را با آرایش به نمایش بگذارند نه این که زیبایی آرایش را روی چهره خود نشان دهند. به همین دلیل کاسال حدود ۵ سال پیش تصمیم گرفت که پودر تالک را از محصولات آرایشی برند خود حذف کند. او ماده جدیدی به نام میکا با دانههای بسیار ریز را به جای پودر تالک به کار برد، این ماده بافتی شبیه به تالک دارد اما با مالیده شدن بافت آن کاملا شکسته میشود و اثر گچی تالک را ندارد. این ماده قبلا نیز در ساخت مواد آرایشی اکلیلی و براق مثل سایه و رژ لب به کار میرفت و اکنون با استفاده از آن در کرمپودرها و محصولات دیگر، پودر کاملا روی صورت محو میشوند و فقط رنگ آن باقی میماند در نتیجه بافتی سبکتر دارند. البته در این تغییر بحث ایمنی و سلامت مطرح نبوده است و صرفا کیفیت محصول مد نظر کاسال بوده است.
مواد سمی در لوازم آرایشی
با تحقیقات متعددی که در چندین دهه صورت گرفته است شواهدی بر مضر بودن و سرطان زا بودن تالک کشف نشده است و گفته میشود مواردی که از سرطان در ارتباط با تالک گزارش شده است مرتبط با تالک آزبستی بوده است پس تالک معدنی هیچ زیانی ندارد و شما میتوانید مواد آرایشی حاوی تالک را با خیال آسوده استفاده کنید. اگر نگران ترکیبات دیگری هستید که در مواد آرایشی ما وجود دارد میتوانید از پایگاه داده کمک بگیرید. این سایت میزان سمی بودن هر ماده و محصول را بر اساس نظر کارشناسن پوست و سم شناسان طبقه بندی کرده و در اختیار مردم قرار داده است
پودر تالک چیست؟
این ماده یا همان تالکوم از تالک (نوعی ماده ی معدنی) ساخته شده است و در مش های گوناگون به منظور کابرد های مختلفی در صنعت مورد استفاده قرار می گیرد. این ترکیب ماده معدنی متشکل از عناصر منیزیم ، سیلیکون و اکسیژن می باشد. استفاده از این ترکیب در لوازم آرایشی و بهداشتی سبب جذب رطوبت، خشک نگه داشتن پوست و جلوگیری از راش های پوستی می شود.
به دلیل همین خواص ویژه، استفاده از این ماده در پودر های بچه بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با این حال از آنجایی که معادن تالک در کنار معادن آزبست ( ماده ای سرطانزا) قرار دارد، در سال های اخیر بحث پیرامون کیفیت این ترکیب و آلوده نبودن آن به آزبست جز خبر های داغ بوده است تا جایی که شرکت جانسون اند جانسون به دلیل وجود ناخالصی آزبست در پودر تالک در سال های پیشین محکوم شناخته شد و مجبور به دادن غرامت به افراد شاکی گردید.
انواع مش:
این ماده با توجه به کاربرد مورد نیاز در مش های گوناگون مورد استفاده قرار میگیرد.
کاربرد های آن در صنعت چیست:
در رنگ ها
گسترش دهنده در رنگ ها
به عنوان پوشش محافظ
برای امولسیون – اپوکسی – دوام خارجی – ضد خوردگی
آنتی کرکینگ
افزودنی های فلزی
افزودنی های سیمان و غیره
آرایشی و بهداشتی
در محصولات مراقبتی پوست
صابون ها
شوینده های صورت و بدن
و…
کاغذ
صاف کننده و روش نمودن کاغذ
فیلر کاغذ
روشن کننده 80 الی 96 درصد و بهبود خواص کاغذ معمولا با پودر تالک با مش 300 ( حدود 53 میکرو) انجام می شود.
دارو:
پرکننده
و…
پلاستیک
مورد استفاده در HDPE, PP, LDPE, PVC, ABS
پرکننده
نرم کننده و صاف کننده
سرامیک سازی
برای افزایش مقاومت مکانیکی و لک شدن
این ماده با سیلیکات زیرکونیوم و آلومینا ترکیب می شود و باعث افزایش روشنایی کاشی های سفالی سفید ، مواد بهداشتی و غیره می شود
لعاب
و…
لاستیک
به عنوان یک پرکننده
عایق در صنعت ساخت کابل
از چسبیدن کالاهای لاستیکی در هنگام حمل و نقل و ذخیره سازی جلوگیری می کند
و…
کشاورزی
آنتی کیکینگ در انواع کود های نیترات آمونیوم
ذرات تالک باعث کاهش جذب رطوبت و جلوگیری از تشکیل پل های هیدرات می شوند و دوره های طولانی تری را برای ذخیره سازی کود ها امکان پذیر می سازند.
مناسب برای گرد و غبار باغ ها و درمان دانه ها و بهبود خواص زیست کش ها
کاربرد های دیگر
منسوجات
جوهر چاپ
به عنوان ماده اولیه پرکننده در کف ، صنایع لاستیک ، صنایع شیمیایی بتونه های پلی استر و غیره
صنایع غذایی
جالب است بدانید این ماده در صنایع غذایی نیز به کار می رود. محصولاتی که طبق گفته ی غذا و دارو از این ماده استفاده می نمایند به شرح زیر می باشند:
سرطانزایی
هنگامی که بحث پیرامون سرطانزایی یک ماده شکل می گیرد پژوهشگران دو نوع بررسی را بر روی میزان سرطانزایی ترکیب انجام می دهند، بررسی های آزمایشگاهی و بررسی های انسانی.
در اکثر موارد ، هیچ یک از دو مطالعه به تنهایی شواهد کافی را دال بر سرطانزا بودن و یا نبودن یک ماده را ارائه نمی دهد ، بنابراین محققان معمولاً وقتی می خواهند بفهمند آیا چیزی باعث سرطان می شود ، هم مطالعات آزمایشگاهی و هم انسانی را معمولا مورد بررسی قرار می دهند.
بررسی آزمایشگاهی:
طبق بررسی های آزمایشگاهی صورت گرفته شده بر روی حیوانات، با قرار دادن آن ها در برابر دوز های بالا از این ترکیب میزان خطر آن مورد بررسی قرار گرفت.همیشه مشخص نیست که آیا نتایج حاصل از این نوع مطالعات در مورد انسان ها صدق می کند یا خیر ، اما مطالعات آزمایشگاهی روش خوبی برای کشف این موضوع است که آیا ماده ای احتمال سرطان زایی دارد یا خیر.
در طی مطالعاتی که بر روی حیوانات آزمایشگاهی (موش های صحرایی ، موش های آزمایشگاهی و همستر) صورت پذیرفت، این حیوانات از طریق مختلف در معرض تالک در مقادیر مختلف قرار داده شدند ، این مطالعات نتایج متفاوتی در پی داشت ، در بعضی از آن ها تشکیل تومور تشخیص داده شد و برخی دیگر هیچ واکنشی در برابر آن نشان ندادند