عمومیمدیریت کسب و کار

بهترین چوب کابینت آشپزخانه

با توجه به تنوع چوب‌های داخلی و خارجی، بسیاری از افراد سوال می‌کنند، کدام یک از انواع چوب برای کابینت بهتر است؟ به طور کلی دو گروه عمده چوب در ایران برای ساخت کابینت وجود دارد: چوب‌های داخلی و چوب‌های وارداتی. در ادامه سعی می شود بصورت کاملا مختصر توضیحاتی در مورد انواع چوب های استفاده شده در کابینت آشپزخانه داده شود. مشاوران همواره برای ارائه مشاوره رایگان در زمینه انواع دکوراتیو چوبی و در کنار شما هستند. شماره تماس مستقیم: و سایر راه های ارتباطی وجود دارند.

بهترین چوب‌های داخلی برای کابینت کدام هستند؟

انواع چوب یا الوار تولید شده در داخل کشور ممکن است از یکی از درختان جنگلی یا پرورش داده شده در بخش‌های مختلف کشور برداشت شده باشد.

برای مثال می‌توان به الوار به دست آمده از درختان زیر اشاره کرد:

  • درخت راش
  • درخت گردو
  • درخت افرا
  • درخت ملچ
  • درخت گیلاس

الوار به دست آمده از هر یک از این درختان، به دلیل رنگ و مشخصات منحصر به فرد، خود برای استفاده به منظور ساخت کابینت به سبک‌های مختلف در دکوراسیون مناسب هستند.

لازم است اشاره شود علاوه بر موارد لیست شده در بالا، شاهد رشد درختانی مانند بلوط جنگلی در داخل کشور هستیم. اما به دلیل کاهش منابع جنگلی، محدودیت‌هایی برای استفاده از چوب برخی از درختان جنگلی در صنایع تولید مبل و کابینت وجود دارد.

برای همین است که بخش مهمی از نیاز داخل با واردات این محصولات از خارج از کشور تامین می‌شود.

بهترین چوب‌های وارداتی کدام هستند؟

در چند سال اخیر کشورهای مختلفی مانند روسیه، اتریش، فنلاند (یا سایر کشورهای عضو اتحادیه اروپا) از جمله تامین کنندگان چوب مورد نیاز برای استفاده در صنایع داخلی بوده‌اند.

دو گروه از مهم‌‌ترین انواع چوب و الوار وارداتی که در صنایع تولید محصولات چوبی کاربرد زیادی دارند عبارت هستند از:

  • چوب‌های سخت (hardwoods)
  • چوب‌های نرم (softwoods)

دستگیره کابینت یکی از عناصر مهم در جلوه و زیبایی دادن به کابینت شماست

چوب سخت

چوب‌های سخت به دلیل دارا بودن وزن و تراکم بالاتر (در مقایسه با چوب‌های نرم) گزینه مناسب‌تری برای ساخت کابینت هستند.

اما در عوض، هزینه لازم برای خرید این چوب‌ها در بازار بالاتر است. برای همین برخی از افراد علاقه چندانی به ساخت کابینت با استفاده از چوب‌های سخت ندارند.

باید اشاره شود که چوب‌های سخت به طور معمول دارای رنگ تیره‌تری هستند و مقاومت خوبی در برابر آتش سوزی دارند.

چوب نرم

هزینه لازم برای ساخت کابینت با استفاده از چوب‌های نرم کمتر است. برای همین برخی از شهروندان علاقه‌مند به استفاده از این چوب‌ها برای ساخت کابینت هستند. با این وجود، چوب‌های نرم دارای تراکم و وزن کمتری خواهند بود. علاوه بر این، ممکن است در برابر آتش سوزی مقاومت کمی داشته باشند.

جمع بندی

تنوع چوب‌های وارداتی و داخلی که امکان استفاده از آن برای ساخت کابینت و سایر محصولات چوبی وجود دارد بسیار زیاد است.

برای همین بسیاری از افراد به دنبال پیدا کردن بهترین نوع چوب برای ساخت کابینت هستند که دارای بهترین مشخصات باشد. این در حالی است که برای پیدا کردن بهترین چوب یا الوار، برای ساخت انواع کابینت نیاز به در نظر گرفتن مولفه‌های مختلفی است.

از جمله فاکتورهای تاثیرگذار برای انتخاب بهترین چوب می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کیفیت
  • دوام
  • مقاومت در برابر رطوبت
  • رنگ
  • قیمت
  • سایر مشخصات

شما می‌توانید در صورت نیاز به اطلاعات بیشتر با کارشناسان میزان دکور مشورت کنید تا اطلاعات جامع تری به منظور انتخاب بهترین چوب برای ساخت انواع کابینت کلاسیک و مدرن (متناسب با سبک دکوراسیون داخلی)، در اختیار شما قرار دهند.

در ادامه تلاش شده است چند سوال متداول شهروندان در این زمینه پاسخ داده شود:

آیا چوب بلوط برای ساخت کابینت مناسب است؟

چوب بلوط دارای دوام بالا بوده و دارای رنگ قهوه‌ای روشن تا تیره است. این چوب در برابر سایش مقاوم است و به دلیل مشخصات منحصر به فرد خود می‌تواند گزینه خوبی برای ساخت کابینت باشد.

با این وجود، توصیه می‌شود حتما با در نظر گرفتن کیفیت چوب بلوط و هزینه لازم برای ساخت کابینت، نسبت به ثبت سفارش این محصولات اقدام کنید.

توجه داشته باشید که انواع بلوط (مانند بلوط قرمز و سفید)، تفاوت‌های قابل توجهی از نظر رنگ و قیمت خود دارند. در صورت نیاز می‌توانید با کارشناسان میزان دکور مشورت کنید تا مشاوره بیشتری در مورد استفاده از چوب بلوط در دکوراسیون داخلی در اختیار شما قرار دهند.

آیا چوب درخت راش گزینه مناسبی برای کابینت است؟

چوب راش در کشورهای اروپایی برای ساخت انواع محصولات چوبی مورد استفاده قرار می‌گیرد. در ایران نیز استفاده از چوب راش در صنایع تولید محصولات چوبی رواج دارد.

مقاومت نسبتا بالای چوب راش در برابر رشد قارچ‌ها یا حشرات یکی از ویژگی‌های متمایزی است که باید در این بخش به آن اشاره شود. رنگ کرم و متمایل به قرمز چوب به دست آمده از درخت راش و امکان رنگ آمیزی آن از مشخصه‌های مهمی است که باید به آن توجه کنید.

البته تاکید می‌شود چوب راش با کیفیت‌های مختلف (درجه 1، درجه 2 و 3) در بازار داخل کشور عرضه شده است. برای همین در صورت نیاز به استفاده از چوب راش برای تولید کابینت‌های لوکس باید به کیفیت آن‌ها توجه کنید. خوشبختانه در صورت علاقه به خرید چوب راش، کارشناسان میزان دکور خواهند توانست راهنمایی‌های بیشتری برای انتخاب بهترین محصولات در اختیار شما قرار دهند.

آیا چوب گردو بهتر از بلوط و راش است؟

چوب گردو دارای بافت ریز بوده و رنگ متمایل به قهوه‌ای دارد. استحکام چوب گردو و بلوط نسبتا مشابه بوده و در زمره چوب‌های نیمه سخت قرار می‌گیرد. البته باید تاکید شود که چوب گردو برای استفاده در دکوراسیون‌های دارای سبک کلاسیک مناسب‌تر هستند.

خوشبختانه، امکان استفاده از انواع چوب در سبک‌های مختلف مدرن و کلاسیک وجود دارد و با مشاوره کارشناسان میزان دکور بهترین نوع چوب را انتخابامروزه تنوع زیادی در جنس کابینت‌های آشپزخانه وجود دارد. باوجود کابینت‌های فلزی، تمام چوب، ام دی اف ملامینه، ممبران و هایگلاس و … گزینه‌های زیادی پیش روی خریداران قرار گرفته است. هر یک از این مواد دارای مزایا و نقاط قوت به خصوصی هستند. در مطالب گذشته به بررسی ویژگی‌ها و مزایای کابینت‌های ام دی اف، ممبران و … پرداخته‌ایم. در این مطلب قصد داریم بهترین چوب‌های رایج برای ساخت کابینت تمام چوب را معرفی کرده و ویژگی‌ها و نقاط قوت آنها را بررسی کنیم.

ویژگی های کابینت چوبی

کابینت‌های آشپزخانه ساخته شده از چوب و فرآورده‌های چوبی هم از نظر ظاهری و هم از نظر دوام و عملکرد پرطرفدار هستند. رنگ‌پذیری کابینت‌های ساخته شده از چوب و فرآورده‌های چوبی بسیار مناسب است: بنابراین معمولا در همه سبک‌های طراحی می‌توان از این نوع کابینت‌ها استفاده کرد. با این حال، کابینت‌های چوبی بسیار گران‌قیمت است. اگر توان خرید کابینت چوبی را نداشته باشید، برخی از فرآورده‌های چوبی می‌توانند جایگزین مناسبی برای چوبی طبیعی باشند. بسته به بودجه، سبک و دوام مورد نظر شما، راه‌های مختلفی برای رسیدن به کابینتی با ظاهر چوبی وجود دارد. به طور کلی کابینت‌های ساخته شده از چوب و فرآورده‌های چوبی دو نوع هستند.

چوب طبیعی: قطعات چوب طبیعی که برای کابینت برش خورده و حکاکی می‌شوند. این نوع از کابینت زیبایی طبیعی و استحکام قطعات چوبی را نمایان می‌کند.

چوب مهندسی شده: چوب مهندسی شده به فرآورده‌های چوبی اطلاق می‌شود که طی فرآیندهای مهندسی از الیاف چوب یا سایر مواد لیگنوسلولزی، تکه‌های چوب، لایه‌های چوبی و … و با کمک چسب‌هایی پرکاربرد در صنعت چوب مثل اوره فرمالدئید، چسب چوب و … ساخته می‌شوند. فرآورده‌هایی مثل ام دی اف، تخته خرده چوب (نئوپان) و تخته لایه از انواع چوب مهندسی شده هستند. چوب‌های مهندسی شده معمولا با دو نوع روکش عرضه می‌شوند؛ برخی از آنها روکش چوب طبیعی داشته و برخی دیگر دارای روکش مصنوعی مانند ملامینه، هایگلاس و … هستند.

انواع چوب کابینت

چوب‌های رایج مورد استفاده در ساخت کابینت چوبی آشپزخانه شامل توسکا، هیکوری، صنوبر، افرا، بلوط، گیلاس و گردو هستند. توجه داشته باشید که مناسب‌ترین چوب برای کابینت باید علاوه بر زیبایی از استحکام کافی برخوردار باشد. علاوه بر این چوب کابینت آشپزخانه باید تراکم زیادی داشته باشد تا بتواند مدت بیشتری دوام بیاورد. لازم به ذکر است که برای داشتن کابینتی با ظاهر افرا، گیلاس، گردو و … نیازی به ساخت کابینت از چوب طبیعی (ماسیو) این گونه‌ها نیست. می‌توانید با استفاده از روکش این نوع چوب‌ها، ظاهری مشابه چوب طبیعی را داشته باشید. در ادامه به معرفی چوب‌های رایج در ساخت کابینت و ویژگی‌های آنها می‌پردازیم.

کابینت چوب راش

چوب راش یکی از بهترین گزینه‌ها برای ساخت کابینت‌های چوبی است. از ویژگی‌های این چوب می‌توان به استحکام بالا، شکل ظاهری و رگه‌های زیبا و شکل‌پذیری مناسب اشاره کرد. یکی از دلایل محبوبیت چوب راش در صنعت کابینت‌سازی ایران، بافت زیبا و جذاب آن است. چوب راش به دلیل شکل ظاهری و رگه‌های طبیعی، کاربرد زیادی در کابینت‌های سبک کلاسیک دارد.

کابینت چوب افرا

چوب افرا با بافت ظریف، رنگ روشن و حداقل تنوع رنگی، ظاهری نسبتاً یکنواخت ارائه می‌دهد. اغلب براق‌کننده‌های دارای رنگ طبیعی و شفاف روی این چوب استفاده می‌شود تا رنگ روشن آن برجسته‌تر شود. با این حال می‌توان آن کابینت‌های از جنس چوب افرا را زنگ آمیزی هم کرد. افرا بسیار بادوام است و در مقایسه با سایر سخت‌چوب‌ها دما را بهتر تحمل می‌کند.

کابینت چوب گیلاس

گیلاس چوبی سخت و مستحکم است که دارای بافتی نرم و ظریف است. این چوب چه به صورت طبیعی و چه به صورت رنگ شده بسیار زیباست. رنگ چوب گیلاس بین قرمز و قهوه‌ای متمایل به قرمز است. ویژگی منحصر به فرد چوب گیلاس این است که با افزایش سن و قرار گرفتن در معرض نور خورشید رنگ تیره‌تری پیدا می‌کند. اغلب برای اینکه چوب گیلاس ظاهر کاملاً یکنواختی داشته باشد، آن را رنگ‌آمیزی می‌کنند.

کابینت چوب گردو

چوب گردو دارای بافتی یکنواخت و صاف با الیاف چرخشی و موج‌دار است. رنگ آن از قهوه‌ای شکلاتی پررنگ تا خاکستری مایل به قرمز روشن متغیر است. با افزایش سن درخت گردو رنگ چوب آن ملایم‌تر و روشن‌تر شده و تبدیل به یکی از بهترین انتخاب‌ها برای کابینت می‌شود.

کابینت چوب هیکوری

هیکوری چوبی بسیار قوی و با دوام است و بافتی مشابه با بلوط دارد. تنوع رنگ این چوب بوده و از کرم کم‌رنگ تا قهوه‌ای متمایل به قرمز و حتی سیاه متغیر است. طرح و نقش هیکوری با یک پرداخت روشن و طبیعی، بسیار درخشان و برجسته می‌شود.

کابینت چوب بلوط

بلوط، چوبی بسیار سخت، قوی، بادوام و نسبتاً گران‌قیمت است. به طور کلی دو نوع چوب بلوط وجود دارد: بلوط سفید و بلوط قرمز. بلوط قرمز الیاف و رگه‌های صاف و منحنی شکل دارد. بلوط قرمز با انواع سبک‌ها و طرح‌ها هماهنگی دارد. اگر این چوب رنگ‌آمیزی شود، هنوز هم بافت و الیاف خود را نمایان می‌کند. در مقایسه با بلوط قرمز، چوب بلوط سفید الیاف ظریف‌تر با تناژ رنگ طلایی‌تر دارد. دوام آن مثل بلوط قرمز است اما استحکام بیشتری دارد. به همین دلیل کمی گران‌تر است. رنگ‌آمیزی این چوب توصیه نمی‌شود، زیرا کنتراست زیادی در بافت آن ایجاد می‌کند.

کابینت چوب توسکا

چوب توسکا بافت ریز و رگه‌های صاف داشته و از لحاظ ظاهری بسیار شبیه به گیلاس و افرا است. توسکا یک سخت‌چوب با دانسیته کم است که رنگ قهوه‌ای روشن با تناژی متمایل به قرمز دارد. کار کردن با این چوب آسان بوده و به راحتی می‌توان از آن کابینت تولید کرد. چوب توسکا قابلیت رنگ‌پذیری مناسبی دارد، اما می‌توانید از رنگ و بافت طبیعی آن نیز استفاده کنید.

کابینت چوب توس

توس، چوبی بادوام با الیاف ریز و ظریف است. این چوب را می‌توان برای کاربردهای متنوعی استفاده کرد. رنگ چوب توس کمی تیره‌تر از چوب افرا است. این چوب قابلیت پرداخت خوبی دارد و می‌توان به آن ظاهری بسیار لوکس مانند گیلاس یا افرا داد. رنگ چوب توس سفید مایل به زرد یا کرمی است که در برخی موارد رگه‌های قهوه‌ای رنگ نیز در‌‌ آن به چشم می‌خورد.

سوالات متداول

مزایای کابینت چوبی چیست؟

مهم‌ترین مزیت کابینت چوبی، دوام بالا و زیبایی‌های ظاهری آن است. علاوه بر این، می‌توان کابینت چوبی را برای سبک‌های مختلف دکوراسیون استفاده کرد.

کابینت چوبی چه معایبی دارد؟

اصلی‌ترین نقطه ضعف کابینت چوبی، مقاوم نبودن در برابر رطوبت و حشرات و همبا توجه به سوالات بسیار شما عزیزان در راستای انتخاب مدل و متریال تصمیم گرفتیم در این مطلب انواع و اقسام چوب و ویژگیهای آن را خدمتتان معرفی نماییم. بنابراین به چوب های رایج در صنعت کابینت آشپزخانه پرداخته ایم. همانطور که می دانید چوب یک ماده ایده آل با کاربردهای زیاد در زندگی ما مثلا در مبلمان های چوبی ، کابینت منزلمان و … است و چون رنگ و بوی طبیعت را برایمان به ارمغان می آورد جزو انتخابهای فوق العاده شیک و لاکچری و همچنین ارزشمند به حساب می اید. چوب دارای رنگ، نقوش و خصوصیات مخصوصی است و می توانید بر اساس موارد نام برده و توضیحاتی که در ادامه میخوانید آنها را شناسایی فرمایید. در واقع در این مطلب به شما کمک میکنیم تا بدانید بهترین چوب برای ساخت کابینت کدام است؟

قبل از هرچیز لازم میدونم خدمتتون بگم چوب های موجود در ایران به دو دسته چوب های داخلی و خارجی تقسیم میشوند:

  1. چوب های داخلی و یا به اصطلاح چوب های جنگلی
  2. چوب های خارجی

چوب های داخلی به چوبهایی مانند راش ، ملچ ، گردو ، افرا ، چوب درخت گیلاس و … میباشند که از جنگلهای داخلی تهیه میگردند و بیشترین مصرف را در عرصه صنعت دارند.

چوب های خارجی بیشتر از چوب درختان نوک سوزنی مثل کاج  و سرو می باشند که عمدتا از روسیه و کشورهای حوزه اسکاندیناوی و اتریش وارد می شوند. که پس از قطع  به کارخانه حمل می شود و به ابعاد مختلفی برش داده می شوند و به صورت پالت بسته بندی شده و به کشور های مختلف صادر می شود. معمولا زمان قطع درختان در اردیبهشت می باشد و تا شهریور ادامه دارد زیرا در مابقی سال جنگل های روسیه یخبندان است و ادامه کار غیر ممکن می باشد.

آنچه در این مطلب می خوانید:

آشنایی با انواع چوب کابینت و کاربردهای آن

پیش از آنکه به انواع چوب و کاربرد آنها در صنعت کابینت سازی بپردازیم، باید به این نکته اشاره شود که انواع چوب‌ها در دو دسته‌ی کلی چوب سخت و چوب نرم طبقه‌بندی می‌شوند و هر کدام از آنها کاربرد و ویژگی‌های خاص خود را دارند. به طور کلی چوب‌ها به صورت زیر طبقه‌بندی می‌شوند:

تفاوت چوب سخت در مقابل چوب نرم

در واقع اصطلاحات “سخت” و “نرم” بیش تر توصیف گیاه شناسی است تا ایده دقیق چگالی و احساس چوب. اگر چه به طور کلی درست است که اکثر چوب های سخت در واقع سخت هستند و چوب های نرم، نرم تر هستند، منتها چندین استثنا وجود دارد که در ادامه این راهنما خواهیم دید.

تفاوت های اساسی بین این دو به شرح زیر است:

چوب های سخت
  • به طور کلی گران هستند.
  • رنگ بیش تر آن ها تیره است.
  • از نظر وزن و تراکم سنگین هستند.
  • مقاومت خوبی در برابر آتش دارند.
چوب های نرم
  • قیمت بالایی ندارند.
  • رنگ آن ها معمولا روشن است.
  • از نظر وزن و چگالی سبک هستند.
  • مقاومت بسیار ضعیفی در برابر آتش دارند.

با این حال این تمایزها کلی است و برای کشف بیش تر باید به نوبت به هر یک از انواع چوب نگاه دقیق تری داشته باشیم.

کابینت با چوب بلوط (چوب سخت)

چوبی به رنگ قهوه ای روشن تا تیره، درشت بافت و با دوام است. این چوب نسبتاً نیمه سخت و نیمه سنگین تا سنگین است و در برابر سایش مقاومت زیادی دارد و بهترین چوب برای کابینت سازی است که البته ناگفته نماند مصارف بسیار بالایی دارد. به طور کلی چوب بلوط و راش در بازار ایران کاربرد فراوانی دارد.

پیشنهاد میکنم قبل از ادامه مطلب در مورد بیشتر بدانید.

چوب بلوط قرمز

یکی از مهمترین انواع چوب کابینت آشپزخانه چوب بلوط قرمز محکم، سخت و بادوام است. چوب بلوط قرمز، در مقایسه با سایر چوب‌های استفاده شده در طراحی کابینت‌ها، هزینه‌ی نسبتاً معقولی دارد. به دلیل وجود طرح‌هایی که بر روی سطح این چوب وجود دارد، اکثراً در آشپزخانه سنتی مورد استفاده قرار می‌گیرد. با توجه به این ویژگی، استفاده از چوب بلوط قرمز در کابینت‌ با روکش بلوط سفارشی و نیمه سفارشی کاربرد زیادی دارد.

چوب بلوط سفید

بلوط سفید، چوبی با دوام بالا و کمی محکم تر از نوع قرمز آن است. بلوط سفید دارای خطوط و رگه‌های ظریف‌تری نسبت به بلوط قرمز است و مانند نوع قرمز آن، اغلب در کابینت‌های لوکس چوبی و همچنین در صنایع دستی و تزئینی کاربرد بسیاری دارد. ضمن اینکه قیمت چوب بلوط سفید بالاتر از نوع قرمز آن است و نسبت به بلوط قرمز کمیاب تر می باشد. طیف رنگی چوب بلوط از قهوه ایی روشن تا تیره است. این چوب دارای مقاومت بالایی است و کاربرد زیادی در صنعت ساختمان و دارد. همان طور که اشاره شد چوب بلوط جزو چوب های نیمه سنگین و متراکم بشمار می آید و بیشترین کاربرد را در تولید کابینت رومی و سبک‌های کلاسیک دارد.

ویژگی ها:

  • چوب بلوط به رنگ قهوه ای روشن تا تیره و درشت بافت می باشد.
  • در برابر سایش و رطوبت مقاومت زیادی دارد.

مشاهده نمونه پروژه به اتمام رسیده با این نوع چوب در صفحه سفید و

کابینت با چوب راش (چوب سخت)

گونه راش چوبی نیمه سنگین و دارای بافتی همگن و تقریبا مقاوم در برابر حشرات و قارچهاست. در مقابل رنگ تاثیر پذیری بالایی دارد و در مقابل رطوبت و همانطور که گفته شد انواع قارچ ها تا حد فابل قبولی مقاوم است و کاربرد بسیار زیادی در صنعت نجاری دارد.

گرده بینه های درجه ۱ و ۲ راش در ایران بیشتر به مصرف کارخانجات روکش و تخته لایه می رسد و گرده بینه های درجه ۳ پس از تبدیل به الوار به بازار تهران (سایت خاوران) روانه می شوند. بنا به اطلاعات بازار میزان تفاوت قیمت آن در ۶ ماهه نخست در بازار تهران بوده است. به دلیل بافت همگن و درجه سختی مناسب این چوب بیشترین تقاضا را برای خرید به منظور تهیه کابینت لاکچری لوکس در بازار دارد. همچنین به دلیل قابلیت آغشتگی با انواع محلولهای حفاظتی بیشترین گونه مصرفی در کارخانه های اشباع است.

البته اخیرا گونه های خارجی راش از طریق آذربایجان وارد ایران شده است که بنا به ادعای کابینت سازان و فروشندگان چوب کیفیت چوب راش ایرانی را ندارد ولی به دلیل ابعاد و رطوبت مناسب تخته ها میزان ضایعات کمتری، در امر فرآیند تولید دارد.

مشاهده نمونه پروژه به اتمام رسیده با چوب راش  :

ویژگی ها:

  • درون نامشخص است.
  • رنگ آن کرم مایل به قرمز می باشد.
  • دوایر سالیانه فشرده دارد. به همین علت در مقاطع طولی، خطوط تقریباً مشخص ناشی از آن دارد.
  • چوب نیمه سنگین است و بافتی همگن و تا اندازه ای مقاوم در برابر حشرات و قارچ ها دارد.

کابینت با چوب گردو (چوب نیمه سخت)

چوبی ریز بافت، به رنگ خاکستری مایل به قهوای تیره و دارای نقوش زیبا و نسبتاً با دوام است. چوب گردو در مقایسه با چوب بلوط وزن کمتری دارد اما از نظر شکل ظاهری (الگو و طرح‌های روی سطح چوب) و استحکام مشابه با چوب بلوط است. این چوب را می‌توان با رنگ‌های روشن مانند سفید و زرد ترکیب کرد. رنگ‌ طلایی نیز در استفاده از این طرح‌ها و ترکیب آن با رنگ‌های دیگر معمولا مورد استفاده قرار می‌گیرد. در طراحی کابینت‌ کلاسیک استفاده از چوب گردو معمولا رایج است.

از این چوب بیشتر در صنعت کابینت سازی منبت کاری و معرق کاری استفاده می شود.

ویژگی ها:

  • ریز بافت است.
  • صیقل پذیر و همگن می باشد.
  • رنگ پذیری و امکان کنده کاری خوب از مزایای آن است.
  • رنگ آن خاکستری مایل به قهوای تیره است و نقش های تقریباً با دوام و زیبا دارد.
  • گردو چوبی نیمه سنگین و نیمه سخت دارد که در برابر فشار، خمش استقامت می کند.

مشاهده نمونه پروژه به اتمام رسیده با چوب گردو :

کابینت با چوب افرا

این گونه چوب درون نامشخص، چوب سفید مایل به کرم با درخشندگی کم و بیش صدفی دارد. دوایر سالیانه به دلیل فشردگی چوب تابستانه در مقطع عرضی کاملا مشخص و در مقطع مماسی نقوش مواج و در مقطع عرضی نقوش رگه ای مانند ایجاد کرده است که پره های چوبی ظریف و قهوه ای رنگ و براق در دو مقطع مختلف طولی به صورت لکه ها و دوک ها نمایان است. چوبی نیمه سنگین با پرداخت آسان و هم کشیدگی کم باعث شده تا در صنعت کابینت جایگاه ویژه ای داشته باشد.

ویژگی ها:

  • افرا چوب درون نامشخص است.
  • این چوب به رنگ سفید مایل به کرم با کمی درخشندگی صدفی می باشد.
  • چوب افرا سخت، سنگین، راست تار، خوشکار، سبک و شکننده است.
  • قابلیت تورق دارد.
  • قابل کنده کاری و ظریف کاری می باشد.

کابینت با چوب روسی

این چوب همان چوب درخت کاج است که بیشتر در جنگل های سیبری روسیه وجود دارد  که گونه های مختلفی دارد و از کشور های اسکاندیناوی هم وارد می شود. که اتفاقا مرغوب ترین آن متعلق به کشور فنلاند می باشد و یا به صورت تراورس راه آهن یا تخته های بریده شده که به رنگ سفید و دارای گره های فراوان و در بعضی موارد رنگ آن متمایل به صورتی و قرمز می باشد . چوبی با تراکم سبک و دارای وزنی سبک و بسیار خوشکار و نرم جهت کارهای چوبی و سمباده خور با موج های زیبایی است و در کارهای ساختمانی و درب سازی یکی از بهترین گزینه ها است.

چوب روسی در بازار: واژه چوب روسی در بازار چوب ایران به همه گونه های چوب سفید رنگ وارد شده از کشور روسیه اطلاق می گردد. این گونه ها شامل انواع متفاوتی مانند نراد، نوئل و انواع کاج ها می گردد. در ایران چوب روسی معمولاً در صنعت کابینت سازی به کار گرفته می‎شود.

ویژگی ها:

  • رنگش سفید متمایل به قرمز است.
  • درون چوب مشخص ندارد.
  • راست تار و سبک می باشد.
  • خیلی خوش کار، سنباده خور، میخ‎خور و پیچ خور می باشد.
  • با وجود تمام مزایای مذکور به علت وجود برخی قارچ‎ها مبتلا به مرض لکه آبی یا لکه قرمز می گردد و در نتیجه آن استحکامش کم می شود. حشره ها زیاد در آن لانه و تخم گذاری می کنند.

مشاهده پروژه های به اتمام رسیده با چوب روس در صفحه

کابینت با چوب ملچ

چوبی به رنگ قهوای مایل به قرمز است و گاهی اوقات رگه های سبز رنگی در آن دیده میشود. چوبی درشت بافت، نیمه سخت و نیمه سنگین، نسبتا بادوام و در برابر ضربه بادوام و نسبت خمش مقاوم است. از این چوب بیشتر در ساختمانهای چوبی، کابینت سازی، ساخت مبلمان، روکش، قایق سازی، وسایل ورزشی، در و پنجره و تخته لائی استفاده می شود. یکی از کارهایی که می توان با روکش ملچ انجام داد، تکنیک بوکمچینگ است.

ویژگی ها:

  • جزء چوب های زیبا، خوش نقش و دکوراتیو بازار است.
  • چوبی درشت بافت، نیمه سنگین و نیمه سخت می باشد.
  • مقاوم در مقابل ضربه و بادوام در برابر خمش.
  • راست تار و خوشکار است و امکان تورق در سطح بالا را دارا می باشد.
  • رنگش قهوای مایل به قرمز است و گاهی رگه های سبز رنگی دارد.

کابینت با چوب گیلاس

دارای گونه‌های متعدد و در تمام ایران پراکنده است. این گیاه احتمالاً از منطقه‌ای بین دریای سیاه و دریای خزر منشا گرفته است. ولی به نظر می‌رسد که در زمانهای قدیم آن را به اروپا برده باشند. بیشتر ارقام کشت شده آن در سرتاسر دنیا از اروپا منشا گرفته‌اند، ولی تعدادی از ارقام مهم، در مناطق گیلاس خیز محلی انتخاب یا اصلاح گردیده‌اند.

✔ نمونه کار اجرا شده

کابینت با چوب فندق

✔ نمونه کار اجرا شده

کابینت با چوب سرخدار (یاقوت جنگل)

یک مثال کلاسیک از این که طبقه بندی “چوب نرم” می تواند گمراه کننده باشد چوب سرخدار است که در واقع از بسیاری از چوب های سخت سخت تر و با دوام تر است.

با توجه به نحوه شاخه ها و خمیدگی های آن در هنگام رشد، می توان کاربردهای سرخدار را محدود کرد. این امر باعث شده است که اغلب از آن برای پروژه های کوچک تر مانند ساخت جعبه های جواهرات یا برش برای ساخت روکش های مبلمان سطح بالا استفاده شود. گر چه به خوبی خم می شود و امروزه نیز در ساخت صندلی و پنجره نیز استفاده می شود.

سرخدار به دلیل استحکام زیادی که در مقابل حشرات دارد در استان های شمالی ایران به دلیل رطوبت بالایی که انجا وجود دارد خواهان بیشتری دارد.

کاربردها: منبت کاری، کابینت سازی و اسباب تزئینی از صنعت هایی هستند که از این چوب استفاده می کنند.

کابینت با چوب ماهاگونی یا آکاژو

یکی از پرمصرف ترین چوب های دنیا برای تهیه روکش های قیمتی است. ضربه پذیری خوب، پرداخت عالی، پیچ خوری و میخ خوری بالا از خصوصیات بارز این چوب است ولی رنگ پذیری و واکس خوری باید همراه با بتونه کاری انجام شود. در تهیه روکش و مبلسازی بیشترین مصرف را داراست. لازم به ذکر است که چوبهای دیگری نیز تحت عنوان آکاژو در بازار دیده میشوند که اسامی واقعی آنها سیپو، کیسپو و ساپلی است.

 یکی از انواع دستگیره کابینت لوکس، می توان به دستگیره سرامیکی اشاره نمود. این دستگیره ها دارای بدنه ای ساخته شده از آهن و زاماک می باشند

بهترین چوب کابینت آشپزخانه

ویژگی ها:

  • نیمه سخت و با استحکام متوسط می باشد.
  • سنگینیش نیز متوسط است.
  • از جمله زیباترین چوب های جهان محسوب می شود.

کابینت با چوب ساج (چوب سخت)

بسیاری از مردم به دلیل تطبیق پذیری و دوام این نوع چوب از آن به عنوان “پادشاه چوب” یاد می کنند.

این چوب به طور طبیعی مقدار زیادی روغن درون خود دارد که آن را در برابر آب بسیار مقاوم می کند و از پوسیدگی و قارچ در امان نگه می دارد. حتی می تواند در برابر گرمای زیاد مقاومت کند و به راحتی آتش نگیرد.

وقتی بر روی چوب پرداخت هایی انجام شود، خیره کننده به نظر می رسد. قسمت داخلی آن قهوه ای مایل به طلایی و قسمت بیرونی آن قهوه ای مایل به خاکستری است.

این ویژگی ها آن را برای طیف گسترده ای از برنامه ها از جمله: عرشه کشتی سازی، مبلمان داخلی و خارجی، روکش کاری، تراشکاری، کنده کاری و نجاری های حرفه ای و مهم تر از همه به دلیل رطوبت بالا مناسب می سازد.

کابینت با چوب توسکا

طیف رنگی درخت توسکا کرم مایل به قرمز است. این چوب در مقابل رنگ از تاثیر پذیری بالایی برخوردار است و کاربردی شبیه به چوب راش دارد. چوب درخت توسکا بیشتر در جنگل های شمال ایران یافت می شود و در ساخت کابینت و درب های چوبی مورد استفاده قرار می گیرد.

کابینت با چوب بالسا (والسا)

یکی از چوبی های محبوب و سبک که از آن برای تولید درب کابینت چوبی استفاده می شود چوب والسا یا بالسا است. طیف رنگی این چوب زرد روشن و قهوه ایی ملایم است. چوب بالسا به راحتی فرم دهی می شود و قابلیت اجرایی بالایی دارد.

کابینت با چوب زبان گنجشک

چوب زبان گنجشک دارای طیف رنگی زرد ملایم است که در صنایع چوبی کاربرد زیادی دارد. این چوب دارای مقاوت بالایی است که همین مزیت خوب باعث شده که بتوان از آن برای ساخت انواع وسایل دکوری از جمله کابینت، کمد دیواری و درب های ساختمانی استفاده نمود.

چوب اقتصادی ساخته شده

  • نام انگلیسی: MDF: Medium Density Fiberboard
  • نوع چوب: چوب صنعتی
  • تخته‌ی فیبری با تراکم متوسط، یا به اختصار

ام دی اف، نوعی از چوب‌های صنعتی به شمار می‌رود. این محصول شباهت‌هایی با تخته فشاری داشته اما چگالی و تراکم بافت آن کمتر است. همین موضوع سبب می‌شود که کاربرد گسترده‌تری نسبت به تخته‌ فشاری داشته باشد. به طور کلی، ام دی اف مناسب مصارف نجاری نمی‌باشد. زیرا کارکردن با آن دشوار است و برخی افراد در مورد مواد شیمیایی بکار رفته در ساختار آن (از جمله فرمالدهید) نسبت به آن نگرانی‌هایی را دارند. به همین دلیل نسبت به قیمت کابینت چوب قیمت فوق العاده چشم گیری دارد.

مزایا و معایب استفاده از چوب کابینت

استفاده از صفحه های چوبی برای ساخت انواع وسیله علاوه بر مزایایی که دارد معایبی را نیز دارا می باشد که در ذیل به بعضی از آن ها اشاره می کنیم.

مزایای استفاده از چوب طبیعی در کابینت

  1. عایق (به طور کلی چوب های خشک عایق حرارتی و برودتی بوده و از نفوذ گرما و سرما جلوگیری می کنند. همچنین به علت مقاومت بالای الکتریکی، قابلیت رسانایی ندارند. این ویژگی ها سبب شده تا نقش چوب در صنعت کابینت سازی پررنگ تر شود.)
  2. قابلیت رنگ آمیزی و تغییر شکل (چوب ها را می توان برش داد و با کنده کاری به شکل های گوناگون درآورد. همچنین قابلیت رنگ آمیزی چند باره دارد و می توان آن را بارها با روش های مخصوص دوباره رنگ کرد. بنابراین اگر جزو افرادی هستید که تنوع در دکوراسیون آشپزخانه منزل برایتان پر اهمیت است کابینت چوب انتخاب صحیحی است.)
  3. اقتصادی بودن چوب (قیمت کابینت چوبی در برابر قیمت های دیگر سبک های کابینت مقداری بالا است و جزو کابینت های گران قیمت به شمار می رود ولی در مقابل کیفیتی که ارائه میدهد و عمر طولانی که نسبت به دیگر محصولات دارد، بسیار اقتصادی و مقرون به صرفه است.)
  4. سبک بودن چوب نسبت به سایر محصولات مشابه نظیر فلزات.

انواع کابینت چوبی جدید

کابینت چوبی در هر زمانی طرفداران خودش را دارد. امروزه نیز بسیاری از افراد برای خانه مجلل خود از این کابینت زیبا استفاده می نمایند. انواع کابینت چوبی جدید دارای تنوع طرح و رنگ بسیاری هستند. امروزه مدل کابینت چوبی جدید ظاهری ساده تر از گذشته دارند اما به همان اندازه فضا را لوکس و زیبا جلوه خواهند داد. خرید چوب کابینت مناسب نیز در کیفیت و حفظ ظاهر کابینت تاثیر بسیاری خواهد داشت. عکس زیر نمونه ای زیبا از انواع کابینت چوبی جدید است که بسیار زیباست:

انواع مدل چوب کابینت

معایب استفاده از چوب طبیعی کابینت

  1. مشکل موریانه و کرم چوب خور (یکی از معایب اصلی چوب امکان حمله موریانه و انواع آفات است؛ که باعث پوسیده شدن چوب شده و نگهداری از چوب را به کار سختی تبدیل کرده است.)
  2. جذب رطوبت (به طور کلی تمامی چوب ها رطوبت را جذب می کنند که این مسئله باعث باد کردگی و رشد قارچ هایی بر روی سطح آن می شود. به جز معدودی که بالاتر توضیح دادیم.)
  3. قابل اشتعال بودن چوب
  4. غیر قابل بازیافت و استفاده مجدد به شکل اولیه

هنوز در انتخاب رنگ کابینتتون مردد هستید؟ مقاله انتخاب میتونه کمکتونه کنه.

ممنون که تا انتهای مطلب همراه ما بودید، ما سعی نموده ایم کلیه سوالاتی که طبق تجربه بیست ساله که مشتریان عزیزمان از ما داشته اند را گرداوری نموده و پاسخ داده باشیم. و از شما میخواهیم اگه هنوز پرسشی در انتخاب چوب سبک کابینتتون رو دارید برامون کامنت کنید تا پاسخ شما رو توسط کارشناسان خبره نوین کابین ارائه دهیم. امیدوارم از این مطلب رضایت داشته و مفید واقع بوده باشه. برای مشاهده بیشتر نمونه کار های کابینت تمام چوب لطفا را دنبال کنید.

 

دکمه بازگشت به بالا