تانزانیا گزارش چند روز پیش سازمان جهانی بهداشت (WHO) درباره ابتلاهای جدید مشکوک به شیوع ویروس «ماربورگِ» شبه ابولا در شمال غرب این کشور را رد کرده است.
به گزارش ایواره روز سه شنبه گذشته این آژانس بهداشتی بین المللی اعلام کرد در مجموع ۹ مورد مشکوک طی پنج روز گذشته در منطقه «کاگرا» گزارش شده که شامل هشت مورد مرگ می شود.
اما «جنیستا ماگاما» وزیر بهداشت تانزانیا روز گذشته (پنج شنبه) در بیانیه ای گفت پس از آنالیز نمونه ها همه موارد مشکوک برای ویروس ماربورگ منفی بودند.
او تاکید کرد که کشورش سیستم های مراقبت و نظارت بر بیماری های خود را تقویت کرده است.
ماگاما گفت: مایلیم به سازمان های بین المللی از جمله WHO اطمینان دهیم که همیشه آنها را در جریان تحولات جاری قرار خواهیم داد.
تانزانیا اولین شیوع ماربورگ خود را در مارس ۲۰۲۳ در منطقه «بوکوبا» تجربه کرد که به مرگ شش نفر منجر شد و نزدیک به دو ماه ادامه داشت.
این بیماریِ بسیار عفونی شبیه ابولاست و علائمی از جمله تب دردهای عضلانی اسهال و استفراغ دارد و در برخی موارد به مرگ ناشی از خونریزی شدید منجر می شود.
سه شنبه گذشته تدروس آدهانوم گبریسوس دبیرکل سازمان جهانی بهداشت در مورد شناسایی موارد بیشتری از ابتلا به این ویروس طی روزهای آینده و به دنبال بهبود نظارت بر بیماری در آخرین شیوع مشکوک در تانزانیا هشدار داد.
WHO گزارش داد که بیماران از جمله کارکنان مراقبت های بهداشتی شناسایی شده اند و تحت مراقبت هستند.
این سازمان افزود تیم های واکنش سریع در این کشور برای کمک به شناسایی موارد مشکوک و مهار شیوع این بیماری مستقر شده اند.
سازمان جهانی بهداشت هشدار داده بود که خطر شیوع ویروس مشکوک در منطقه همچنان بالاست زیرا استان کاگرا در حاشیه شمالی غربی تانزانیا یک مرکز ترانزیت با جابه جایی های فرامرزی به جمهوری دموکراتیک کنگو اوگاندا بوروندی و رواندا محسوب می شود.
با این حال WHO اعلام کرد خطر جهانی ناشی از شیوع این بیماری کم است و هیچ نگرانی در این مرحله از گسترش بیماری در سطح بین المللی وجود ندارد.
روز گذشته وزیر بهداشت تانزانیا در واکنش به این اظهارات گفت: پس از انتشار این گزارش تیمی از کارشناسان بلافاصله به منطقه کاگرا اعزام شدند و در آنجا نمونه ها را جمع آوری کردند.
به گزارش بی بی سی او گفت که نتایج آزمایشگاهی شیوع مشکوک ماربورگ را رد کرده است. هرچند وزیر تعداد کل موارد مشکوک بررسی شده را مشخص نکرد.
دسامبر گذشته رواندا کشور همسایه تانزانیا اعلام کرد شیوع بیماری در این کشور که ۶۶ نفر را مبتلا و ۱۵ نفر را کشته بود پایان یافته است.
به گفته سازمان بهداشت جهانی ویروس ماربورگ به طور متوسط نیمی از افرادی را که به آن مبتلا می شوند می کشد.
ویروس ماربورگ از خفاش های میوه و سپس از طریق تماس با ترشحاتِ بدن افراد آلوده به انسان منتقل می شود.
هیچ درمان یا واکسنی خاصی برای این ویروس وجود ندارد اگرچه آزمایش هایی در این زمینه در حال انجام است.
انتهای پیام