وجود مقادیر زیاد اسید های چرب امگا-۶ در بدن که ممکن است از طریق مصرف غذا های فوق فرآوری شده وارد بدن شده باشد می تواند خواص ضد التهابی و ضد توموری اسید چرب ضروری دیگری به نام امگا-۳ را تحت تاثیر قرار دهد و آن ها را تضعیف کند.
دکتر تیموتی یتمن پژوهشگر می گوید: «هر روز جهش هایی در دستگاه گوارش رخ می دهد و معمولا این جهش ها به سرعت توسط سیستم ایمنی بدن با کمک مولکول ها یا واسطه هایی از امگا-۳ مهار می شوند. اگر بدن برای سال ها در معرض التهاب مزمن ناشی از نوعی امگا-۶ قرار گیرد که معمولا در غذا های فرآوری شده و ناسالم یافت می شود شانس تثبیت شدن جهش ها افزایش می یابد و مقابله بدن با آن ها دشوارتر می شود.»
کارشناسان می گویند که رژیم غذایی آمریکایی معمولا سرشار از اسید های چرب امگا-۶ است. این امر به دلیل مصرف گسترده فست فود ها و تولید غذا های فوق فرآوری شده است که اکنون حدود ۷۰ درصد از عرضه غذایی ایالات متحده را تشکیل می دهند. اسید لینولئیک نوعی اسید چرب امگا-۶ است که در روغن های ذرت بادام زمینی سویا گُلِ خشت و آفتابگردان یافت می شود و رایج ترین نوع امگا-۶ در رژیم غذایی آمریکایی است.