بهترین کشورها برای دانشمندان کدامند؟

بهترین کشورها برای دانشمندان کدامند؟

بسیاری از دانشجویان دکتری در مورد آینده شغلی خود به کشورهایی فکر می کنند که در آنجا شرایط برای محققان بهتر است. برخی به دنبال این هستند در مراکزی تحقیق کنند که تجهیزات خوبی دارند و برخی نیز به دنبال ارتباطات و شبکه سازی بهتر هستند. باید گفت که به غیر از آمریکا کشورهای دیگری هم هستند که می توانند برای دانشمندان امکانات و شرایط خوبی را مهیا کنند.

به گزارش ایواره به نقل از ایسکانیوز؛ همه کشورها در مورد فرصت های موجود برای محققان بین المللی یکسان نیستند و بهترین مقصد برای یک دانشجوی دکتری تا حد زیادی بستگی به علائق نیازها و اهداف او متکی است. در این راستا PhDStudies وب سایتی که دانشجویان دکتری را با دوره های مختلف دکتری در دانشگاه های مختلف جهان مرتبط می کند فهرستی را در مورد کشورهایی تهیه کرده است که در زمینه های مختلف علمی می درخشند:

بهترین کشور در زمینه حقوق: سوئیس

مطمئنا کسی که مسیر آکادمیک و تحقیق را طی می کند به خاطر پول این کار را انتخاب نمی کند اما با این حال دریافت حقوق خوب برای استعدادها یک مزیت جانبی به شمار می آید. زمانی که صحبت از پرداخت دستمزد دانشمندان می رسد سوئیس حرف اول را می زند و از این نظر بالاتر از کشورهایی چون آمریکا ژاپن استرالیا آلمان و سوئد است.

دانشمندان در سوئیس به طور متوسط سالانه تقریبا ۹۵ هزار دلار حقوق دریافت می کنند که همین امر این کشور را به بالاترین حقوق برای دانشمندان در جهان تبدیل می کند. حقوق بهترین دانشمندان در این کشور می توانند به بیش از ۱۰۰ هزار دلار در سال هم برسد که البته بیشتر در بخش خصوصی این حقوق به دانشمندان تعلق می گیرد.

بهترین کشور در زمینه تحقیق: آمریکا

بارها و بارها و سال هاست که آمریکا رتبه اول را در رتبه بندی عملکرد تحقیقاتی جهانی کسب می کند و مکانی ایده آل برای تحصیل در مقطع دکتری محسوب می شود.

بر اساس شاخص مجله «نیچر» که بهترین تحقیقات علوم طبیعی جهان را دنبال می کند زمانی که نوبت به انتشار در مجلات علمی پیشرو در جهان می رسد آمریکا در لیگ خاص خود قرار دارد. سهم دانشمندان این کشور در تحقیقات علمی با کیفیت بالا و تعداد بسیار زیاد مقالاتی که در مجلات برتر منتشر کردند در سال ۲۰۱۵ از هر کشور دیگری پیشی گرفت. سهم آمریکا در تحقیقات با کیفیت بالا بیش از ۲ برابر کشورهای دیگر است و نزدیک ترین رقیب آن چین است.

در همین حال محققان آمریکا بیش از ۲۶ هزار مقاله در مجلات درجه یک منتشر کردند که تقریباً دو سوم بیشتر از پرکارترین ناشر بعدی یعنی چین است. آمریکا همچنین در بخش «ارزیابی علمی جهانی ساینتیفیک امریکن» که کشورها را بر اساس انتشارات حق ثبت اختراع هزینه ناخالص داخلی برای تحقیق و تعداد دکتری های اعطا شده اندازه گیری می کند مقام اول را کسب کرد.

بهترین کشور برای فناوری های پیشرفته: کره جنوبی

براساس آخرین رتبه بندی علم فناوری و صنعت سازمان همکاری های اقتصادی و توسعه (OECD) کره جنوبی مدعی عنوان تحصیل کرده ترین کشور علمی جهان است و ۳۲ درصد از مدارک تحصیلی که دانشگاه های این کشور اعطا می کنند مربوط به رشته های «علوم فناوری مهندسی و ریاضیات» یا STEM می شود. در این رده بندی کشورهای آلمان (۳۱ درصد) سوئد (۲۸ درصد) فنلاند (۲۸ درصد) و فرانسه (۲۷ درصد) بعد از کره جنوبی قرار می گیرند.

هر کشوری که قصد داشته باشد بزرگ ترین مشکلات زمانش – از تغییرات آب و هوایی و امنیت غذایی گرفته تا عدم اشاعه هسته ای- را حل کند به دانشمندان بیشتری نیاز خواهد داشت. و کره جنوبی به عنوان مرکز علم بهترین کشور برای حل و فصل کردن این چالش هاست.

در همین حال اگر دانشمندی رویای برنده شدن نوبل را در سر می پروراند کره جنوبی کشور خوبی برای محقق شدن این رویا به شمار می رود. بر اساس مقاله اخیر نیچر این کشور برای رسیدن به این جایزه بزرگ هزینه های زیادی می کند.

بهترین کشور برای شبکه سازی: اسکاندیناوی

روح همکاری در اسکاندیناوی بسیار بالاست؛ به حدی که طبق آمار OECD کشورهای اسکاندیناوی از نظر همکاری بین المللی از کشورهای دیگر جلوتر هستند.

به گفته کارشناسان شاید این کشورها برای خارجی ها پیامی از خودکفایی داشته باشد که حتی می توان آن را دوری گزینی تفسیر کرد اما از بسیاری جهات از بسیاری از ایالت های اروپای مرکزی جنوبی و شرقی برای خارجی ها قابل دسترس تر است.

کشورهای اسکاندیناوی در موارد دیگر از جمله تحقیقات سرانه گرفته تا هزینه های تحقیق و توسعه نیز برتری دارند.

بهترین کشور برای رشد شغلی: آلمان

آلمان مرکز آموزش جهان به شمار می رود و متعهد است که دانشجویان و محققان را در خود نگه دارد. با این حال مانند بسیاری از کشورها کمبود مدرک STEM واجد شرایط به یکی از چالش های آموزش عالی و اشتغال زایی در این کشور تبدیل شده است.

دانشمندخیزترین کشورها کدامند؟

یکی از شاخص های مهم در دنیای علم و آکادمی فهرست ۲ درصد دانشمندان برتر است که بینش ارزشمندی را در مورد توزیع جهانی استعدادهای علمی برتر ارائه می کند. وب سایت رسمی ۲ درصد دانشمندان برتر به تازگی گزارشی را ارائه کرده است با این عنوان که کدام کشورها بیشترین تعداد را در فهرست ۲ درصد دانشمندان برتر سال ۲۰۲۳ داشتند؟

برای سیاستگذاران این داده ها می تواند تصمیم گیری در مورد سرمایه گذاری های تحقیقاتی و مشارکت های بین المللی را ارائه دهد. برای دانشمندان مشتاق نگاهی اجمالی به کشورهایی ارائه می دهد که اکوسیستم های علمی قوی ارائه می دهند.

همانطور که چشم انداز علمی جهانی به تکامل خود ادامه می دهد این داده ها به عنوان یک ابزار ارزشمند برای ردیابی تغییرات در توزیع استعدادهای علمی برتر عمل می کند. این امر بر اهمیت پرورش محیط هایی که از برتری علمی و نوآوری در مقیاس جهانی پشتیبانی می کنند نیز تأکید می کند.

آمریکا بر تحقیقات علمی تسلط دارد

ایالات متحده با ۶۹ هزار و ۲۵۸ نفر دانشمند در صدر فهرست قرار دارد و همچنان به عنوان یک نیروگاه در تحقیقات علمی و نوآوری به شمار می آید. این پیشروی قابل توجه بر موسسات دانشگاهی قوی بودجه تحقیقاتی قابل توجه و توانایی جذب استعدادهای برتر از سراسر جهان تاکید می کند.

افزایش نفوذ علمی چین

چین با ۲۳ هزار و ۴۸۴ نفر دانشمند جایگاه دوم را به خود اختصاص داده است که نشان دهنده نفوذ سریع در حال رشد آن در جامعه علمی جهانی است. این حضور چشمگیر نشان دهنده افزایش سرمایه گذاری چین در تحقیق و توسعه و همچنین تلاش این کشور برای تبدیل شدن به یک رهبر در زمینه های مختلف علمی است.

کشورهای اروپایی تعهد مستمر به علم دارند

بریتانیا آلمان و ایتالیا به ترتیب با ۱۶ هزار و ۷۹۷ ۱۰ هزار و ۸۷ و هفت هزار و ۹۷ دانشمن در بین ۱۰ دانشمند برتر اروپا هستند. این امر نشان دهنده تعهد مستمر اروپا به تعالی علمی و مؤسسات تحقیقاتی در سطح جهانی آن است.

کانادا و استرالیا: کشتی گرفتن با وزن بالاتر

کانادا و استرالیا با وجود جمعیت کمتر به ترتیب با هفت هزار و ۸۸۹ و هفت هزار و ۸۰۳ دانشمند در بین ۱۰ کشور با تعداد بالای دانشمندان برتر قرار گرفته اند. این دستاورد گواه وجود سیستم های آموزشی با کیفیت بالا و محیط های تحقیقاتی حمایتی این کشورهاست.

توان فنی ژاپن

حضور ژاپن در این فهرست با پنج هزار و ۶۹۴ دانشمند نشان دهنده شهرت دیرینه این کشور برای نوآوری های تکنولوژیکی و تحقیقات علمی به ویژه در زمینه هایی مانند رباتیک و علم مواد است.

مشارکت های علمی فرانسه

فرانسه با پنج هزار و ۶۸۸ دانشمند موقعیت خود را به عنوان یک بازیگر کلیدی در جامعه علمی جهانی حفظ کرده است که به دلیل مشارکت در رشته های مختلف از جمله ریاضیات و فیزیک شناخته شده است.

استعدادهای علمی نوظهور هند

هند با چهار هزار و ۶۳۵ دانشمند در رده ۱۰ کشور برتر قرار دارد که نشان دهنده نقش رو به رشد آن در تحقیق و توسعه جهانی است. این موقعیت تمرکز فزاینده هند بر علم و فناوری را به عنوان محرک های رشد اقتصادی نشان می دهد.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا