کشف تازه باستان شناسان در حاشیه هامون
باستان شناسان پس از شناسایی و بررسی منطقه «گیردی» در سیستان و بلوچستان و کشف
قطعات ارزشمندی همچون سفال های منقوش لعابدار مُهره های تزیینی اشیاء سنگی و مفرغی و پیکرک انسانی به این نتیجه رسیدند که احتمالا این مجموعه بیانگر یک فضای شهری متعلق به سده های میانی تا متأخر اسلامی است.
به گزارش ایواره مجتبی سعادتیان سرپرست هیأت باستان شناسی قلعه «گیردی» با پایان فعالیت میدانی و بررسی روشمند این حوضه باستان شناختی گفت: این بررسی با تیمی متشکل از ۵ باستان شناس در مناطق بیابانی جنوب دشت سیستان به انجام رسید.
او اظهارکرد: در این بررسی پیمایشی گام به گام و پس از شناسایی و ثبت آثار منقول و غیرمنقول فرهنگی در محدوده ای به وسعت حدود چهار هزار هکتار محدوده پراکندگی حوضه فرهنگی قلعه گیردی مشخص شد.
به گفته این باستان شناس در این بررسی چهار قلعه ۲۲ ساختار معماری ۳ بنای صنعتی ۷ تپه باستانی ۱۴ کوره پخت سفال و آجر ۷ گورستان ۳۶ آرامگاه ۳ آس باد و ساختارهایی در ارتباط با کنترل و انتقال آب شناسایی و برداشت فضاهای مختلف معماری آن به انجام رسید.
معاون میراث فرهنگی اداره کل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی سیستان و بلوچستان افزود: از دیگر نتایج این بررسی می توان به کشف قطعات ارزشمند منقول شامل سفال های منقوش لعابدار مهره های تزیینی اشیاء سنگی اشیاء مفرغی پیکرک انسانی و … اشاره کرد.
سعادتیان با بیان اینکه در این محدوده چند محوطه دوران پیش از تاریخ و تاریخی نیز مستندنگاری شد گفت: بر اساس مطالعات اولیه و نظر به همگونی و همخوانی مواد فرهنگی منقول و غیرمنقول با یکدیگر از منظر دوره زمانی و ساختار معماری احتمالا این مجموعه بیانگر یک فضای شهری متعلق به سده های میانی تا متأخر اسلامی است.
سرپرست هیأت باستان شناسی قله گیردی همچنین بیان کرد: در دل این محدوده همانگونه که پیش از این ذکر شد تعدادی از محوطه های باستانی متعلق به دوران پیش از تاریخ و تاریخی نیز قرار دارد.
محوطه باستانی گیردی در شهرستان هامون واقع در جنوب بخش سیستان استان سیستان و بلوچستان واقع شده و تا پیش از این اطلاعات باستان شناختی درباره آن در اختیار نبوده است.
انتهای پیام