بهبود سلامت چشم ها در ۶ هفته

بهبود سلامت چشم ها در ۶ هفته

ایواره/اصفهان پژوهشی که به تازگی انجام شده نشان می دهد که لوتئین موجود در پسته نقشی حیاتی در حفظ سلامت چشم ها دارد. از این رو مصرف روزانه ۵۷ گرم پسته می تواند طی ۶ هفته سلامت چشم ها را بهبود بخشد.

به گزارش ایواره و به نقل از سی تک دیلی در پژوهشی که به تازگی در دانشگاه Tufts انجام شده نشان می دهد مصرف روزانه پسته می تواند تاثیر قابل توجهی در سلامت چشم ها داشته باشد. در طی فرآیند مصرف این ماده مغذی سلامت چشم ها با افزایش تراکم رنگدانه ماکولا (MPOD) تقویت و از چشم ها در برابر نور آبی و آسیب های مرتبط با افزایش سن محافظت می شود.

این تأثیر به دلیل لوتئین (lutein) رنگدانه گیاهی موجود در پسته است که می تواند در پیشگیری از تحلیل ماکولای مرتبط با افزایش سن(AMD) نیز موثر باشد.

در پژوهش انجام شده مشخص شد که در مقایسه با رژیم غذایی معمول افزودن روزانه ۵۷ گرم پسته به رژیم غذایی معمول به مدت ۱۲ هفته افزایش قابل توجهی در ماکولا (MPOD) افراد میانسال و مسن ایجاد کرده است. MPOD به عنوان یک شاخص مهم در سلامت چشم ها از شبکیه محافظت می کند و با کاهش خطر ابتلا به تحلیل ماکولای مرتبط با افزایش سن (AMD) که یکی از علل اصلی نابینایی در سنین بالا است مرتبط است.

یافته های کلیدی در این پژوهش به شرح زیر است:

افزایش MPOD: افرادی که روزانه پسته مصرف کردند تنها پس از ۶ هفته افزایش چشمگیری در MPOD مشاهده کردند که این تأثیر تا پایان ۱۲ هفته ادامه داشت.

منبع طبیعی لوتئین: پسته تنها مغزی است که به طور قابل ملاحظه دارای لوتئین آنتی اکسیدانی قدرتمند است که به محافظت از چشم ها کمک می کند.

پتانسیل پیشگیری از AMD: این مطالعه نشان می دهد که مصرف منظم پسته می تواند راهکاری طبیعی برای کاهش خطر ابتلا به AMD فراهم کند.

دکتر Tammy Scott پژوهشگر و نوروسایکولوژیست بالینی و نویسنده اصلی این مطالعه می گوید: یافته های ما نشان می دهد که پسته نه تنها یک میان وعده مغذی است بلکه می تواند مزایای قابل توجهی برای سلامت چشم ها نیز داشته باشد. این امر به ویژه در سنین بالا که خطر اختلال بینایی بیشتر می شود اهمیت دارد.

نقش منحصر به فرد لوتئین در پسته و سلامت چشم ها

لوتئین موجود در پسته نقشی حیاتی در حفظ سلامت چشم دارد و با فیلتر کردن نور آبی و به عنوان آنتی اکسیدان عمل می کند. این مطالعه نشان داد که مصرف پسته دریافت روزانه لوتئین را تقریباً دو برابر کرده است.

این پژوهشگر توضیح می دهد که در این مطالعه شرکت کنندگان با رژیم های کم لوتئین انتخاب شده بودند و تنها با مصرف روزانه ۵۷ گرم پسته سطح لوتئین در خون طی ۶ هفته به سرعت افزایش یافت. در واقع با اضافه کردن مقدار کمی پسته به رژیم غذایی می توان میزان دریافت لوتئین را افزایش داد که برای محافظت از چشم ها حیاتی است.

وی همچنین اشاره کرد که پسته حاوی چربی های سالم است که ممکن است باعث بهبود جذب لوتئین در بدن شود.

فواید گسترده لوتئین برای سلامتی

علاوه بر حمایت از سلامت چشم لوتئین موجود در پسته ممکن است به عملکرد مغز نیز کمک کند. دکتر Elizabeth Johnson پژوهشگر دیگر در این مطالعه معتقد است که لوتئین از سد خونی مغز عبور می کند و ممکن است به کاهش استرس اکسیداتیو و التهاب کمک کند. همان طور که در چشم لوتئین در مغز انباشته می شود و می تواند در کاهش زوال شناختی نقش داشته باشد. مطالعات نشان می دهند که سطوح بالاتر لوتئین با عملکرد شناختی بهتر از جمله حافظه و سرعت پردازش مرتبط است و پسته را به یک افزودنی ارزشمند برای رژیم غذایی سالم در طول عمر تبدیل می کند.

انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا