اولین شاسی بلند ایران خودرو روی خط تولید /عکس

امیرمسعود عابدین: هم زمان با آغاز تولید و عرضه اولین شاسی بلند ایران خودرو جدیدترین تصویر از خط تولید این خودرو منتشر شده است.

اولین شاسی بلند ایران خودرو روی خط تولید /عکس

پس از کش وقوس های فراوان و گذراندن مراحل مختلف اولین شاسی بلند ایران خودرو با نام ری را آماده ورود رسمی به بازار شده است. قیمت نهایی ایران خودرو ری را با در نظر گرفتن هزینه های مختلف «یک میلیارد و ۱۳۰ میلیون تومان» اعلام شده است.

ری را یا پروژه K۱۲۵ بر مبنای پلتفرم نسل دوم پژو ۲۰۰۸ ساخته و طراحی شده است. پژو ۲۰۰۸ فقط در نسل اول در بازار ایران حضور داشت اما اینکه ایران خودرو چگونه پلتفرم نسل دوم را که هیچ وقت وارد ایران نشد خرید و بر مبنای آن خودرو طراحی کرده خود جای سؤال است.

برخی از قسمت های ری را با نگاهی به سایر خودروها طراحی شده است. در نمای جلویی ری را از سبک طراحی دو چراغ استفاده شده که به شکل واضحی یادآور محصولات هیوندای مانند کونا و سانتافه است. دی لایت خودرو با گرافیک ۳ تایی در بالای چراغ اصلی با لامپ هالوژنی قرار گرفته است. اینکه در گران ترین خودروی ملی ساخته شده از سبک کاسه چراغ های بسیار قدیمی با لامپ هالوژنی استفاده می شود بسیار جای انتقاد دارد. نکته عجیب تر اینکه ایران خودرو چندین سال است که دنا را با لنز و کاسه چراغی جدیدتر از ری را عرضه می کند!

چراغ های اصلی با جلوپنجره تلفیق شده و دماغه خودرو را در مجموع تشکیل می دهند. گرافیک جلوپنجره از سطح نسبتاً خوبی بهره می برد. امیدواریم که ایران خودرو در زمان عرضه این خودرو اشکالات عجیب و غریبی که در تارا وجود داشت مثل وجود منافذ و فضای زیاد بین کاپوت و سپر وجود نداشته باشد.

برای اولین بار در کشور یک خودروی ملی با چراغ های کرنرینگ تولید می شود. این سیستم به گونه ای کار می کند که با چرخش فرمان به اندازه مشخصی قسمتی از چراغ های جلو روشن می شود تا مسیر داخل پیچ نورانی شود و راننده با دید کافی تری بپیچد. لامپ به کار رفته در بخش کرنرینگ LED بوده اما سایر لامپ ها متأسفانه هالوژنی خواهند بود.

نمای کناری از طراحی ساده ای برخوردار است. ایران خودرو قصد دارد تریم دو رنگ مثل قرمز و مشکی را برای ری را در نظر بگیرد.

نمای پشتی ری را که انتظار می رفت مثل تارا از چراغ متصل استفاده کند از یک چراغ کاملاً جدا از هم و نسبتاً اسپرت استفاده کرده است. این چراغ ها درون یک قاب مشکی رنگ قرار دارند که خطوط اطراف آن ممکن است کمی آزاردهنده باشد. دیفیوزر خودرو هم ساده و هم اسپرت طراحی شده است.

اما وارد بخش کابین می شویم؛ استفاده از دو نمایشگر در کنار هم دسته دنده خلبانی فرمان دو پره و D کات و نورپردازی داخلی تعجب بسیاری از ما را برانگیخت چرا که این امکانات در یک خودروی داخلی و ملی حضور دارند. البته صرفاً “وجود” این امکانات مزیت به حساب نمی آید چرا که باید دید تا در نسخه های نهایی از کیفیت اجرایی خوبی برخوردار هستند یا خیر.

سنسور نور و باران چهار ایربگ (کیسه هوا) سان روف ترمز پارک برقی اتوهلد تهویه اتوماتیک استارت دکمه ای دنده پشت فرمان شارژر بی سیم تلفن همراه نمایشگر لمسی مالتی مدیا گرم کن و تنظیم برقی صندلی های جلو فرمان کمکی برقی دوربین ۳۶۰ درجه رادار نقطه کور کروز کنترل و محدودکننده سرعت تنظیم حالت رانندگی سیستم کنترل پایداری سامانه کنترل حرکت در سرازیری و سربالایی و… از جمله امکانات حاضر در این خودرو هستند.

پیشرانه ۱٫۷ لیتری توربوشارژ EFP قلب تپنده ری را در نسخه فول آپشن است که قادر به تولید قدرت ۱۶۰ اسب بخار و گشتاور نهایی ۲۴۰ نیوتن متری است. برای انتقال قدرت از جعبه دنده ۶ سرعته اتوماتیک AT ساخت DAE استفاده شده است. شتاب گیری صفر تا صد ری را بنزینی حدود ۱۰٫۴ ثانیه اعلام شده است.

۲۲۷۳۲۲

خروج از نسخه موبایل