گیتار چیست و چه کاربردی دارد؟

گیتار نوعی ساز زهی است که با پیک یا انگشت نواخته می شود و چون سیم ها در اثر ارتعاشات صدا تولید می کنند، در گروه آکوردفون ها (به انگلیسی: Cordophones) قرار می گیرد. یکی از بزرگترین مشکلات دوستداران گیتار، انتخاب سبک یا به عبارت دقیق تر، مدرسه نوازندگی است. ابتدا بهتر است نوع گیتار را انتخاب کنید. به چه گیتاری علاقه دارید؟

گیتار چیست و چه کاربردی دارد؟

 

ساز گیتار دارای تنوع بسیار و سبک های مختلفی است. آموزشگاه موسیقی ویولا  درعظیمیه  کرج کلیه سبک های نوازندگی گیتار را توسط بهترین اساتید، به هنرجویان ارائه می‌دهد. گیتار الکتریک یکی از سازهایی است که تعداد مدرسین و نوازنده های زبر دست برای آن بسیار کم می باشد. اما آموزش گیتار الکتریک کرج توسط حرفه ای ترین و برترین اساتید انجام می‌گیرد.

 

برای آموزش گیتار کلاسیک کرج نیز با بهترین مدرسین فعال در این سبک همکاری می‌شود. گیتار کلاسیک که نوعی ساز محسوب می‌شود، یک سبک برای نواختن گیتار نیز می‌باشد. همچنین سبک های پاپ و فلامنکو نیز توسط اساتید با تجربه آموزش داده می‌شوند. شاید شما دقیقا نمی دانید این سبک ها چیستند تا بتوانید انتخاب کنید. خوشبختانه، شما می توانید پاسخ درست را در اینجا پیدا کنید.

انواع گیتار و کاربرد آنها

 

در زیر به طور مختصر هر یک از سبک های نوازندگی گیتار را توضیح خواهم داد.

 

  1. کیتارا فلامنکو (اسپانیایی).

 

این سبک بر روی سازی با نام منحصر به فرد (گیتار اسپانیایی) نواخته می شود. این گیتار دارای 3 سیم فلزی و 3 سیم نایلونی بوده و بدنه ای چوبی دارد. همانطور که از نامش مشخص است، این مدل گیتار از اسپانیا می آید.

 

توجه داشته باشید که نام صحیح این آموزشگاه گیتار فلامنکو است، به اشتباه به آن فلامینگو می گویند.همانطور که می دانید این کلمه نام یک گونه پرنده است نه نام یک آموزشگاه موسیقی. فلامنکو با دست بازی می شود. موسیقی فلامنکو مانند موسیقی ایرانی نوعی موسیقی سنتی است.

 

در واقع سیستم نت نویسی فلامنکو فقط برای نوشتن آثار فلامنکو ابداع شد وگرنه از قوانین کلی ضرب موسیقی پیروی نمی کند و دارای قواعد ریتمیک است.

 

از جمله نوازندگان بزرگ فلامنکو می توان به پاکو دلوسیا، خوان مارتین و پاکو پنیا اشاره کرد و با گوش دادن به آثار این استادان فلامنکو می توانید درک نسبتا خوبی از سبک فلامنکو به دست آورید. اصولا شناخت و انتخاب آموزشگاه موسیقی برای هر سازی تنها با گوش دادن امکان پذیر است و هیچ توضیحی ندارد.

 

  1. گیتا کلاسیک

 

این سبک گیتار توسط گیتاری به همین نام (گیتار کلاسیک) نواخته می شود که شباهت زیادی به گیتار اسپانیایی دارد. در واقع، فقط از نظر یک سازنده گیتار یا نوازنده حرفه ای این دو گیتار متفاوت هستند و هیچ کس متوجه نمی شود. اما در حقیقت بزرگترین تفاوت این دو ساز در صدا است.

 

گیتار کلاسیک صدای ملایم تری نسبت به گیتار فلامنکو دارد اما انتخاب ساز به سلیقه نوازنده بستگی دارد. اصولا در ابتدا اگر می خواهید ساز بخرید از معلمی استفاده کنید که با تکنیک های انتخاب ساز آشنا باشد.

 

قطعات کلاسیک با گیتار کلاسیک نواخته می شود. قطعاتی از آهنگسازان بزرگ جهان مانند بتهوون، باخ، شوپن، شومان و دیگران.از جمله نوازندگان می توان به جان ویلیامز، فرناندو سور، فردیناندو کارولی و … اشاره کرد.

 

  1. گیتار پاپ

 

گیتار پاپ همانطور که از نامش پیداست مربوط به موسیقی پاپ است. نکات زیادی در مورد این استایل قابل ذکر است که متاسفانه تا به امروز از چشم شما پنهان مانده است. برخلاف تصور، این سبک گیتار نه تنها ساده است، بلکه پیچیدگی زیادی دارد و فقط به آکورد و ریتم نمی انجامد.

 

در این سبک نیز مانند سایر سبک ها به تمرین زیاد نیاز است و به راحتی نمی توان نتیجه گرفت. گیتار پاپ هیچ پیش نیازی ندارد. مثلا نباید اول گیتار کلاسیک و بعد گیتار پاپ یاد بگیرید. این دو دسته کاملاً از یکدیگر جدا هستند. این سبک گیتار در ایران با گیتار کلاسیک و فلامنکو به طور یکسان و بدون گیتار پاپ نواخته می شود.

 

ساز مورد نظر با توجه به سلیقه نوازنده، نوع صدا و در دسترس بودن و غیره انتخاب می شود.برخی این سبک را با پیک و برخی با انگشت خود بازی می کنند.

 

اگر می خواهید این سبک را با انگشتان خود بنوازید، باید از تکنیک های فلامنکو و مدرن برای نواختن آن استفاده کنید و پس از یادگیری تکنیک مورد نظر، قطعات پاپ را با آن تکنیک اجرا کنید. اگر در حصار هستید، ما ابتدا فلامنکو را به دلیل ریتم های وسیع و متنوعش توصیه می کنیم.

 

اما برخی از افراد نیز این سبک را با پیک بازی می کنند که این نیز درست و بسیار رایج است بسیاری از آهنگ های پاپ که دوست دارید احتمالا ضبط شده اند تفاوت این دو مدل نوازندگی در صدای تولید شده و سبک نواختن آنهاست

 

برخی از قطعات را باید با پیک، برخی دیگر را با انگشتان و برخی از قطعات را با هر دو بازی کرد. از نوازندگان پیک نواز این سبک می توان به آرمیک نوازنده ایرانی که آثار زیادی در سبک پاپ و پاپ فلامنکو آهنگسازی و اجرا کرد و همچنین می توان به اردشیر فرح اشاره کرد.

 

در میان این نوع نوازندگان نیروی دریایی می توان در مورد بابک امینی صحبت کرد. با این حال، مانند دو مدرسه قبلی، بسیاری از اساتید در این زمینه فعالیت های مهم و تاثیرگذاری دارند و ناگفته نماند مطالب مختصر و مفیدی هستند.

 

افکت ها و تقویت کننده ها به هم وصل می شوند و از آنجایی که سازهای ذکر شده با برق کار می کنند، به این نوع گیتار گیتار الکتریک می گویند. اما خود گیتار نیازی به برق ندارد.

 

بدنه گیتار الکتریک از چوب و هر 6 سیم از فلز ساخته شده است.  البته برای این ساز مدل های 7 سیم و انواع مدل های گیتار الکتریک 2 یا 3 دسته و … وجود دارد. بسیاری از سبک های مختلف را می توان با گیتار الکتریک نواخت، مانند راک و متال و مشتقات آنها و غیره.

 

دانستن این نکته بسیار مهم است که قبل از گیتار الکتریک نیازی به یادگیری انواع دیگر گیتار نیست و این ساز با وجود شباهت های فراوان با گیتارهای دیگر، تفاوت های زیادی نیز با آن ها دارد و به همین دلیل گیتار الکتریک به عنوان یک گیتار الکتریک به حساب می آید. ساز مستقل و آموزشگاه نوازندگی وجود ندارد گیتار پیش نیاز گیتار الکتریک نیست و می توانید از همان ابتدا شروع به یادگیری گیتار الکتریک کنید.

 

فرآیند تولید صدا در گیتار الکتریک به این صورت است که صدا از طریق یک پیکاپ (میکروفون های گیتار الکتریک) که به وسیله ای به نام افکت منتقل می شود، پردازش و تغییر می کند و از طریق تقویت کننده به گوش شنونده می رسد.

 

از هنرمندان بزرگ این ساز می توان به جو ساتیانی، ینگوی مالمستین، پل گیلبرت، دیوید گیلمور، ادی ون هالن، اسلش، گری مور و … اشاره کرد. اطلاعات زیادی در مورد سبک های مختلف گیتار الکتریک وجود دارد.

 

  1. گیتار آکوستیک

 

این گیتار شبیه یک گیتار معمولی است. اما درون آن کاملا متفاوت است. از نظر ظاهری کمی بزرگتر از گیتار کلاسیک است و هر 6 سیم آن فلزی است و بدنه آن چوبی است و گردن آن از گیتار کلاسیک باریکتر است و بدنه ای مربعی نسبت به گیتار کلاسیک دارد. این گیتار 12 سیم نیز دارد.

 

با این گیتار می توان سبک های کانتری، راک، بلوز، جاز و … را نواخت. بسیاری از نوازندگان گیتار الکتریک به دلیل شباهت تکنیک های نوازندگی با این ساز آشنا هستند. این ساز با پینگ و انگشت نواخته می شود. سبک جدیدی به نام پرکاشن نیز با این گیتار نواخته می شود. دلیل نامگذاری این سبک ضربی، استفاده ریتمیک از چوب در زیر صدای گیتار است. مثل یک ریتم و یک گیتار که با هم می نوازند. منعلی جمال را می توان یکی از بهترین نوازندگان این سبک دانست.

 

خروج از نسخه موبایل