تینا مزدکی_ نئوم، ابرپروژه عربستان سعودی در شرایطی به پیشرفت در ساختوساز ادامه میدهد که ابعاد آن به شدت کاهش پیدا کرده است؛ با این حال قرار است امکانات فوق العادهای را به ساکنان خود ارائه دهد. برنامههای بزرگی برای این کلانشهر وجود دارد. این پروژه یکی از جاهطلبانهترین پروژههای جهان نام گرفته و پیش بینی میشود هزینه ساخت آن از ۵۰۰ میلیارد دلار به ۱۵۰۰ میلیارد (۱٫۵ تریلیون) دلار افزایش یابد.
این شهر بخشی از پروژه «چشم انداز ۲۰۳۰» محمد بن سلمان، ولیعهد سعودی برای آیندهای پس از سوخت فسیلی است و هدف آن، انقلاب در اقتصاد وابسته به نفت این کشور است.
با این حال، در مورد اینکه آیا این پروژه طبق برنامهریزی تکمیل خواهد شد یا خیر، شک و تردیدهایی مطرح است. علاوه بر این، گزارشهای اخیر نشان میدهد که عربستان سعودی ممکن است با سؤالات دشواری در مورد تأثیرات مالی، زیستمحیطی و انسانی این ابرپروژه مواجه باشد.
اگرچه ساختارهای بزرگ نئوم از جمله تروجنا، لاین، خلیج عقبه، سینداله و اکساگون در تصاویر ماهوارهای آشکار شدهاند و آثار خاکبرداری و تغییر زمین در این نواحی دیده میشود، اما افزودههای فنی این شهر بزرگ کمتر شناخته شده است. جالب توجه است که این پروژه طبق ادعای مدیرعامل «ندمی النصر»، میزبان رباتهای بیشتری نسبت به مردم خواهد داشت.
بر اساس گزارشها، این پروژه رباتهای منشی هتل، «دوقلوهای دیجیتالی» که دادههای بیومتریک و سلامت ساکنان را کپی میکنند و انساننماهایی در میز پذیرش هتل خواهد داشت. طبق گفتهها، متاورسی همهجانبه با واقعیت ترکیبی در نئوم ارائه خواهد شد.
منبع: thenews
۲۲۷۳۲۳