شهدا بذر اولیه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را در نهاد جامعه کاشتند


نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در همایش مدیران بنیاد گفت: شهدا بذر اولیه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را در نهاد جامعه کاشتند.

شهدا بذر اولیه ترویج فرهنگ ایثار و شهادت را در نهاد جامعه کاشتند

به گزارش ایواره، حجت‌الاسلام والمسلمین سید رمضان موسوی مقدم، نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران در این همایش گفت: از زحمات مسئولانی که در راه کسب رضایت خانواده شهدا و ایثارگران  گام برمی‌دارند تا رضایت جامعه هدف را تامین کنند، قدردانی می‌کنم.
وی افزود: یکی از ویژگی‌های برنامه عملیاتی این است که صف بیش از ستاد فعال شود، لذا نقش صف بیشتر شده تا مجموعه برنامه‌ها را عملیاتی کند و در اینجا نیازمند اختیاراتی است که باید توسط ستاد صورت گیرد.
نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران ادامه داد: در خصوص مسائل فرهنگی ذکر چند نکته ضروری است، ما در هر حرفه‌ای که به عهده می‌گیریم نیازمند ابزارهای خاصی هستیم که صاحب حرفه نسبت به آن شناخت درست پیدا کند، فرهنگ نیز از همین موارد است؛ به ویژه اینکه ماهیت آن دارای ویژگی‌هایی است که باید به آن توجه شود. 
حجت‌الاسلام و المسلمین موسوی‌مقدم با این مقدمه تشریح کرد: در حال حاضر بسیاری از اندیشمندان در مقوله فرهنگی اعتقاد دارند همان کاری که در کشاورزی انجام می‌شود، در موضوع فرهنگ نیز صورت می‌گیرد. فلاحت در واقع پرورش دادن استعدادهای بالقوه‌ای است که در یک بذر وجود دارد، باید آن بذر را خوب شناخت، خوب بکاریم و به موقع بر آن نظارت کنیم تا به نتیجه برسیم، بنابراین اگر بخواهیم کار فرهنگی درست انجام دهیم، باید به سه حوزه کاشت، داشت و برداشت توجه داشته باشیم.
وی بیان کرد: موضوع فرهنگ ایثار و شهادت همان ویژگی‌ها را دارد و باید در ابتدا ماهیت کار را تشخیص بدهیم، بذر مناسب را در عمق جان و روح مخاطب بکاریم و به مرحله داشت و برداشت برسیم که اگر این‌گونه اقدام نکنیم بخش عمده‌ای از کارهای ما گذری خواهد بود، عمیق نیست و نتیجه نمی‌گیریم.
وی ادامه داد: پراکنده عمل کردن نمی‌تواند ما را به نتیجه مطلوب برساند، بذر سالم و دور از آفت باید به مرحله‌ای برسد که صددرصد به نتیجه برسد و در موضوع مسائل فرهنگی باید به این نتیجه برسیم که به مرحله کاشت توجه کنیم.
نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران افزود: ‌در تعالیم اسلامی ذخائر فراوانی وجود دارد و شهدا و ایثارگران از همان روزهای نخست این بذر سالم را کاشتند و از آفات خود را به دور نگاه داشتند.
وی خاطرنشان کرد: در قبل از انقلاب خیلی از مسائل به صورت تئوری بودند، مانند واقعه عاشورا که نسل به نسل به ما رسیده بود. بعد از انقلاب مفاهیم جدیدی بر فرهنگ رفتاری و سبک زندگی ما افزوده و صبر، ایثار و شهادت به آن اضافه شد و این بذر سالم را در نهاد جامعه به خوبی کاشتند و در نتیجه چون با جان و رفتار خود اینکار را انجام دادند، جامعه و مخاطب جهانی آن را پذیرفته و در ذهن‌ها جا افتاده است.
حجت‌الاسلام موسوی‌مقدم اشاره کرد: شهدا این بذر را کاشتند و ما مسئولان بنیاد در درجه اول متولی داشت و برداشت این بذر کاشته شده هستیم، این تولیت را به ما دادند و باید خیلی از آن مراقبت کنیم، حفظ و نگهداری و انتقال آن به نسل‌های آینده مهم است تا از ثمرات آن استفاده کنند.
وی اظهار کرد: اگر بخواهیم این فرهنگ به سبک زندگی تبدیل شود، باید یک سری از کارها انجام شود و همچنین نگاه ویژه ای به مسائل فرهنگی داشته باشیم. مسئولیت ما حفظ،  نگهداری و حفاظت از این فرهنگ است تا از هر نوع آسیب، آن را محافظت کنیم.
نماینده ولی‌فقیه در بنیاد شهید و امور ایثارگران گفت: استراتژی ایجابی در حوزه مسائل فرهنگی بسیار مهم است و باید بسیج شویم تا از تمام ظرفیت‌های بالقوه و بالفعل بنیاد و خارج از بنیاد برای ترویج فرهنگ ایثار و شهادت استفاده کنیم تا بتوانیم  آن را به نسل بعد انتقال دهیم و فرصت‌ها را از دست ندهیم.
حجت‌الاسلام موسوی مقدم افزود: ما باید از تمام ظرفیت‌های استانی در این زمینه استفاده کنیم، شخصیت‌های فرهنگی اثرگذار را با طراحی و نوآوری مطرح کنیم تا جو فرهنگ ایثار و شهادت غلبه پیدا کند.
وی اظهار کرد: در حال حاضر فرهنگ ایثار و شهادت در عرصه‌های مختلف غلبه ندارد، اگر جشنواره فجر برگزار می‌کنیم باید چتر اصلی فرهنگ ایثار و شهادت باشد و هر گونه اقدام ملی و فرهنگی صورت می‌گیرد باید بنیان آن فرهنگ ایثار و شهادت باشد.اگر بخواهیم خوب عمل کنیم، باید از فرهنگ ایثار و شهادت صیانت کنیم. جهاد تبیین نیز یکی از موضوعاتی است که در این زمینه حضرت آقا به آن اشاره می‌کنند.
انتهای پیام

دکمه بازگشت به بالا