یکی از مهمترین انگیزههای رزمندگان در سالهای دفاعمقدس این بود که فرماندهان جنگ، جلوتر از آنها خود را وارد هر عرصهای میکردند؛ از جنگ گرفته تا کمک به مجروحان و حتی کارهایی که امروز ممکن است بهنظر عدهای سطح پایین برسد.
به گزارش ایواره، شهروند نوشت: وقتی شهیدباکری خودش تجهیزات کامیون را خالی میکرد، وقتی شهیدبابایی خودش دست بهکار شستن تانکر محوطه میشد، وقتی سرتیپ قاآنی به روایت همرزمانش جلوتر از مابقی برای شناسایی به منطقه جنگی میزد…. همه اینها باعث میشد رزمنده احساس کند تنها نیست و قرار نیست صرفا قربانی باشد.
زمانی که اعتقادات و باورها باعث میشد یک فرمانده جلوتر از سرباز خودش به میدان جنگ برود، انگیزهای فوقالعاده در نیروها بهوجود میآورد. ضمن اینکه فرمانده، ایمان خود را عملا ثابت میکند نه اینکه صرفا نوعی سخنرانی ارائه داده باشد برای تهییج مابقی. همراستا با این موضوع، شاید بتوان علت شهادت و اسارت بسیاری از فرماندهان دوران دفاعمقدس در جنگ تحمیلی را، حضور آنها در جبههها دانست. درحالیکه در دیگر نقاط دنیا اینطور نیست که فرمانده لشکر، جانش را کف دستش گذاشته و به خط مقدم بیاید و دوشادوش نیروهایش بجنگد. در این زمینه مشرق گزارشی کوتاه به نقل از فتحالله جعفری، فرمانده وقت یگان زرهی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی، آورده که قابل تأمل است. بخشی از این گزارش را
در ادامه میخوانید.
دلیل پیروزی در برخی از عملیاتها چه بود؟
در دوران جنگ تحمیلی، فرماندهان عراقی طبق اصول کلاسیک ارتش، چند کیلومتر پشت خط حضور داشتند. طبق این اصول، حتی فرماندهان گروهانها نیز باید پشت سر نیروهای تحت امرشان باشند. ۲۱ بهمنماه سال ۱۳۶۴ در آستانه فتح فاو بودیم که کاظم عبود، یکی از فرماندهان عالیرتبه تیپ ١١١بعث عراق به اسارت رزمندگان اسلام در آمد. بنده به اتفاق تعدادی از فرماندهان ازجمله محسن رفیقدوست، محسن رضایی، شهیدستاری، محمد باقری، حسن شفیعزاده و شهیدعباس بابایی داخل قرارگاه در حال صرف ناهار بودیم و این اسیر هم در کنار ما بود. بشقابی غذا هم که اتفاقا عدسپلو بود، جلویش گذاشتم. رفیقدوست شروع کرد به معرفی یکیک ما؛ بهطور مثال گفت: «محمد باقری استخبارات، فتحالله جعفری زرهی و…» حضور فرماندهان ارشد در آن نقطه نزدیک به خط برای آن اسیر بسیار تعجببرانگیز بود. رفیقدوست گفت: «کجای کاری؟ تازه فرماندهان دیگر ما ازجمله احمد غلامپور، مرتضی قربانی، علی شمخانی و رحیم صفوی در میدان نبرد و خط مقدم هستند.» این مسئله که باعث تعجب و شگفتی این فرمانده ارشد عراقی شده بود، نشانه متقنی از شجاعت و رشادت فرماندهان ارشد سپاه اسلام به شمار میرود و همانطور که میدانید همین رشادتها باعث توفیقات چشمگیری ازجمله پیروزی در عملیات والفجر ۸ و فتح فاو شد.»
انتهای پیام