اختلالات روانی پسا کرونا در ایران کمتر از پیشبینیهای جهانی بود/ تدوین استانداردهای اطلاع رسانی خودکشی
مدیر کل دفتر سلامت روان و اعتیاد وزارت بهداشت با اشاره به انجام مداخلات مختلف در حوزه کرونا، اختلالات پس از این پاندمی را کمتر از پیشبینیهای جهانی خواند.
حامد مصلحی در گفتوگو با خبرنگار سلامت خبرگزاری علم و فناوری آنا، در رابطه با وضعیت سلامت روان پس از پاندمی کرونا به ویژه در میان خانواده افرادی که جان خود را به دلیل این بیماری از دست داده بودند، گفت: پژوهشهای رسمی زیادی را وزرت بهداشت پس از پاندمی کرونا انجام داد و گزارشهای آن را منتشر کرد. ضمن اینکه از همان زمان مداخلاتی را برای خانوادههایی که فردی را به دلیل کرونا از دست داده بود طراحی کرد. کارکنان بهداشت به این خانوادهها مراجعه میکردند و مداخلات سوگ ناشی از سوگ را برای آنها ارائه میداد.
وی افزود: خوشبختانه آمارهای ما در بیماریهای سلامت روان پس از کویید کمتر از آن چیزی بود که پیشبینی میشد دلیل آنهم مداخلاتی بود که در حین کووید و پس از آن انجام شد. در این رابطه دسترسی خوبی به روانشناس برای افراد ایجاد و اگر اختلالی ایجاد میشد سریع مداخلات صورت میگرفت.
مصلحی اظهار کرد: علیرغم پیشبینیهای انجام شده برای بیشتر کشورهای جهان در پسا کووید، مشکلات سلامت روان در کشور ما 20 درصد کمتر از آنچه در سطح بینالمللی انتظار میرفت، بود.
مدیرکل دفتر سلامت روان و اعتیاد وزارت بهداشت در رابطه با وضعیت اختلالات اضطرابی در کشور نیز اظهار کرد: ما دو مدل آمار داریم، یکی آمارهایی که است در pst داریم و دومی آمارهایی است که از مقالات و تخمینهایی است که وجود دارد. ما بر اساس این تخمینها مداخلاتی را طراحی کردهایم. اما برای اعلام آمارها باید آنها را از پژوهشهای مختلف استخراج کنیم.
وی در رابطه با نتایج پیمایش ملی سلامت روان نیز اظهار کرد: نتایج این پیمایش آماده و باید مورد تأیید وزیر قرار بگیرد و ارائه رسمی آن منتشر شود.
مصلحی در رابطه با خودکشی در میان رزیدنتها و کودکان نیز اظهار کرد: هر یک خودکشی که انجام میشود هولناک و آسیبزا است، با این حال دو تکلیف عمده بر عهده وزارت بهداشت است؛ نخست آموزشهایی که ارائه میدهیم و دوم نوع اطلاع رسانی در رابطه با خودکشی است.
وی ادامه داد: اطلاع رسانی در رابطه خودکشی باید بر اساس استانداردهای خاصی باشد که مورد تأیید سازمان جهانی بهداشت قرار دارد. خود این حساسیتها موجب پیشگیری میشود. اگر چنین حساسیتی وجود نداشته باشد اثری که در رابطه با خودکشی به خصوص افراد مهم میگذارد میتواند در دو ماه پس از آن 13 درصد افزایش اقدام را خواهد داشت. این موضوع تا 26 درصد افزایش اقدام را در نوجوانان به دنبال خواهد داشت. ما این استانداردها را تدوین کردیم و خود اینها منتشر شود در حد بسیار زیادی میتواند کمک کننده باشد.
مصلحی بیان کرد: ما در رابطه با موضوع رزیدنتها نیز به صورت مکرر جلساتی را برگزار کردیم و قرار شد از طریق معاونت آموزشی به این موضوع وارد شده و کمک کنیم.
وی در رابطه مداخلات دفتر سلامت روان و اعتیاد وزارت بهداشت در مسأله اعتیاد نیز اظهار کرد: ما پیش از هر اقدامی از طریق خانههای بهداشت کودک در معرض دود مواد مخدر را شناسایی میکنیم به آنها آموزش لازم را ارائه میدهیم تا از طریق این آموزشها بتوان او را نسبت به اجتناب از مواد مخدر توانمند کرد.
مدیرکل دفتر سلامت روان و اعتیاد وزارت بهداشت افزود: همچنین جلسات مختلفی را با ستاد مبارزه با مواد مخدر برای کاهش عرضه و تقاضای مواد مخدر برگزار کردهایم.
انتهای پیام/