نحوه شستشوی قالی در قالیشویی
نحوه شستن فرش در قالیشویی:
برای شستن فرش راه های متفاوتی وجود دارد. راحت ترین راه شستن آن در قالیشویی است. اما باید آن را به یک قالیشویی معتبر بدهید که فرش شما را تمیز بشویند و آسیبی به آن نزنند. در این مقاله شما را با نحوه شستن فرش در قالیشویی و تمیز کردن فرش با پودر قالیشویی و جوش شیرین آشنا می کنیم.
انواع روش شستشوی فرش در قالیشویی:
شاید از خود پرسیده باشید که در بهترین قالیشویی در کرج چگونه فرش ها را می شویند؟ بد نیست بدانید که امروزه به دلیل پیشرفت صنعت و تولید انواع ماشین قالیشویی، از روش های مختلفی برای شستن انواع فرش و قالی استفاده می شود. فرش های ماشینی، فرش های دستباف و یا انواع موکت ها هر یک با توجه به اینکه چقدر کثیف هستند و با توجه به جنس شان به روش های مختلف و با مواد پاک کننده ی مختلفی که متخصصین حاذق در قالیشویی تشخیص بدهند شسته می شوند. به طور کلی روش های قالیشویی بر اساس میزان مکانیزه بودن شان را می توان به صورت زیر دسته بندی کرد:
- روش سنتی قالیشویی (توسط متخصصین قالیشویی با استفاده از تجهیزات دستی)
- روش نیمه اتوماتیک (توسط متخصصین قالیشویی با استفاده از تجهیزات اتومایتک)
- روش اتوماتیک (توسط انواع دستگاه قالیشویی اتوماتیک با نظارت متخصصین قالیشویی)
با توجه به میزان مدرن بود تجهیزات یک شرکت قالیشویی ممکن است از هر یک از روش ها برای شستن قالی استفاده شود. در ادامه به انواع این روش ها می پردازیم.
روش سنتی
همان طور که از نامش پیداست این روش یکی از قدیمی ترین روش های شستشوی فرش ها، همان روشی است که قدیمی ها برای شستن فرش ها از آن استفاده می کردند. این روش شامل مراحل غبار روبی، پهن کردن فرش روی زمین و پاشیدن مواد شوینده و شستشوی آن و آبکشی می شود.
قالیشویان در قالیشویی نیز درست مانند قدیمی ها همین مراحل را طی می کنند تا قالی های شما را بشویند. امروز بسیاری از قالیشویی های قدیمی و سنتی همچنان از این روش برای شستن قالی های شما استفاده می کنند و این بهترین روش است که اجداد و نیاکان ما برای شستن فرش هایشان از آن استفاده می کردند و تنها تفاوت روش سنتی امروز با قدیم این است که دیگر برای خشک کردن فرش ها آن ها را روی دیوار پهن نمی کنند تا خشک شوند.
بلکه آن ها را در دستگاه های خشک کن می اندازند تا با چرخش در سرعت بالا فرش ها خشک شوند تا آن را در زمان مقرر تحویل مشتری بدهند.
شستشوی فرش به روش سنتی در قالیشویی
روش نیمه اتوماتیک
همان طور که از نام این روش پیداست در این روش برای شستشوی قالی در قالیشویی ها، نیروی انسانی به همراه ابزار و وسایل خاص برای شستشوی فرش در قالیشویی اقدام می کنند. یعنی یک شخص و یا اپراتور به وسیله ابزارهای گوناگونی مانند فرچه و همچنین شلاق زن و یا ابزار آب گیری فرش برای شستشوی فرش استفاده می کنند.
این روش، تلفیقی از روش سنتی و روش تمام اتوماتیک می باشد که در آن هم نیروی انسانی دخیل می باشد و هم از ابزار برای شستشوی فرش ها استفاده می شود. همچنین در این روش نیز فرش ها روی زمین پهن می شوند تا شسته شوند.
روش تمام اتوماتیک
در این روش فرش ها از صفر تا صد توسط دستگاه های تمام اتوماتیک شسته می شوند. و نیازی به نیروی انسانی نیست. نیروی انسانی تنها در قسمت جابجایی فرش ها فعالیت می کند و در داخل قالیشویی عمل شستن قالی ها تماماً توسط این دستگاه ها انجام می شود. این دستگاه ها در تنوع و انواع بسیار بالایی در بازار موجود هستند که به صورت صفحه ای و دیسکی عمل شستشوی فرش ها را در قالیشویی انجام می دهند.
این دستگاه ها با استفاده از تجهیزات پیشرفته ای که در آن ها وجود دارد عمل شستشوی فرش ها، شلاق زنی، فرچه کشی و آب گیری آن ها را با مواد شوینده مناسبی که در درون دستگاه قرار می گیرد فرش ها را می شوید. در نهایت قالیشویان فرش ها را در خشک کن ها قرار می دهند تا آب آن ها گرفته شود و آماده تحویل به مشتری شوند. این دستگاه ها هر روز پیشرفته تر و مجهزتر می شوند.
قیمت شستن فرش 9 متری، 12 متری و 6 متری و … با توجه به نحوه ی شستشوی آن ها و اندازه ی آن ها متفاوت است. اعلب افراد که فرشی های دستباف و فرش های حساس دارند از شستشوی فرش به روش سنتی استفاده می کنند.
شستشو فرش در قالیشویی و مراحل آن
به شستشوی فرش در قالیشویی و روش های آن می پردازیم.
- اولین مرحله شستن فرش در قالیشویی غبارگیری است که در این مرحله خاک فرش ها گرفته می شود که دستگاهی به نام خاک گیر دارد این دستگاه از قدرت فراوانی برخوردار است، فرش ها را حدود دو ساعت می چرخاند که گرد و غباری درون آن و روی آن به هیچ وجه باقی نماند.
- مرحله ی دوم شستشوی فرش با مواد شوینده است که در این مرحله فرش ها به صورت هم اندازه و یکسان کنار یکدیگر روی سطحی صاف و هموار پهن می شود و آب با فشار و سرعت فراوانی روی آن ها پاشیده می شود. بعد از این که فرش ها کاملاً و یکدست خیس شدند مواد شوینده بر روی آن ها ریخته می شود و سپس دستگاه های شستشو به کار می افتند و روی فرش ها به حالت مرتب و منظمی حرکت داده می شود.
- سومین مرحله آب کشی فرش است. در این مرحله بعد از شستشوی فرش با مواد شوینده با شلنگ هایی که دوش هایی پخش کننده برای آب هستند آبکشی می شوند در واقع در این مرحله مواد شوینده باید به طور کامل از فرش خارج شوند. آبکشی در دو مرحله صورت می گیرد.
- چهارمین مرحله آب گیری فرش است که بعد از آبکشی استفاده می شود. فرش ها را لول می کنند و در آبگیر قرار می دهند؛ آب گیر دستگاهی است استوانه ای شکل که دیواره ای فلزی دارد و فرش را بر روی آن قرار می دهند. و سپس این دستگاه با قدرت خود با سرعت و با حرکت دایره ای میچرخد و آب داخل فرش ها در کناره ها جمع شده و از دیواره ای که در پشت فرش ها قرار دارد به بیرون پرتاب می شود.
- مرحله نهایی خشک کردن فرش است؛ بعضی از قالیشویی ها گرم خانه دارند و بعضی هم آن را زیر نور آفتاب خشک می کنند. قالیشویی های مجهز به گرم خانه دستگاه گرماساز بزرگی را در وسط آنجا کار می گذارند سپس فرش ها را از داربست آویزان کرده تا سریع خشک شود. به همین علت است که بعضی قالیشویی ها سریع فرش را تحویل داده و فرش ها بوی نا نداده و از کیفیت مطلوب تری برخوردار می باشد.
مراحل شستن فرش در قالیشویی
نحوه تمیز کردن فرش با جوش شیرین یا پودر قالیشویی:
قالیشویی های پودری ساده ترین راه برای طراوت فرش شما هستند. فقط این مراحل را دنبال کنید.
فرش را جارو کن
اول از همه – مطمئن شوید که هیچ کثیفی یا آشغالی روی فرش وجود نداشته باشد و آن را با جاروبرقی به طور کامل جارو کنید.
درمان هرگونه لکه سرسخت (در صورت نیاز)
اگر لکه های واضحی روی فرش دارید، بهتر است قبل از پرداختن به کل فرش، ابتدا این لکه ها را جداگانه تمیز کنید. شما به آن مایع شوینده و سرکه سفید نیاز دارید.
روی پودر بپاشید (بعد از خشک شدن فرش)
پس از خشک شدن فرش پس از تمیز کردن هر گونه لکه، از قدرت انتخابی خود استفاده کنید – یا پودر فرش شوی یا جوش شیرین (بی کربنات سودا) – و آن را به طور فراوان روی فرش بپاشید.
بگذارید تا پودر جادوی خود را انجام دهد
پودر را حداقل 30 دقیقه بگذارید – اما اگر بتوانید آن را یک شبه رها کنید، خیلی بهتر است زیرا این کار به پاک کننده زمان می دهد تا کار خود را کند لکه ها را نرم می کند و بوها را از بین می برد.
پودر را جاروبرقی بکشید
واقعا ساده تر از این نمی شد. فقط از جاروبرقی خود برای مکیدن تمام پودر استفاده کنید و فرش خود را تمیز و نو نگه دارید.
گردآوری: بخش خانه دبرای خیلی از ما سوال است که قالیشویی چگونه فرش را می شویند؟ یا به طور کلی پروسه شستشوی فرش در آن ها چگونه است؟ واقعا ها چگونه است؟ در این مقاله با مراحل کلی شستشوی فرش آشنا خواهیم شد.
اگر تا انتها با ما همراه باشید، ممکن است دیدتان درباره نحوه کار قالیشویی ها تغییر کرده و از این پس با آگاهی و هوشیاری کامل به سراغ یک قالیشویی خوب بروید، در این مقاله به صورت تخصصی و حرفه ای مراحل قالیشویی را توضیح خواهیم داد:
مراحل کار قالیشویی
مراحل کار قالیشویی را از زمانی توضیح خواهیم داد که فرش توسط قالیشویی تحویل گرفته می شود و وارد کارخانه قالیشویی می شود:
قبل از آغاز قالیشویی و پاکسازی فرش، فرش توسط متخصصین به صورت کامل بررسی شده وخدماتی که نیاز دارد در برنامه شستشو قرار می گیرد.
- مرحله اول : اولین و یکی از مهم ترین مراحل شستشو فرش، مرحله خاکگیری آن است. در این مرحله فرش باید عاری از هر گونه گرد و غبار باشد. به صورت کاملا تکنیکی و حرفه ای فرش خاکگیری می شود.
افراد برای شستن فرش به صورت عادی، با چوب های بلند محکم بر روی فرش می زنند در این حالت ممکن است گرد و غباری روی فرش نماند اما آسیب جبران ناپذیری به فرش وارد شده و به هیچ وجه این کار توصیه نمی شود. بنابراین برای انجام مرحله خاکگیری در منزل، با مشورت کنید.
- مرحله دوم : در مرحله ی دوم، توجه متخصصین بیشتر بر رنگ های به کاررفته در فرش است، در این مرحله تثبیت رنگ فرش انجام می شود.
ترفند ها و تکنیک هایی که در این مرحله انجام می شود به منظور پیشگیری از قاتی شدن رنگ های به کار فته در فرش، از بین رفتن طرح های موجود در فرش، تغییر رنگ فرش، زرد شدن ریشه و… انجام می شود.
مرحله سوم : در این مرحله لکه گیری فرش انجام می شود، ابتدا لکه ها بررسی می شود و اگر لکه ای خاص و قدیمی روی فرش موجود بود، با استفاده از حلال آن تمیز شده و یا با شامپو و پاک کننده ای خاص لکه ها تمیز شده و سپس لکه بری کلی انجام می شود.
مرحله چهارم : در این مرحله شستشو کلی فرش و قالیشویی انجام می شود.( پس از پایان این مرحله فرش کاملا تمیز وعاری از هرگونه آلودگی و باکتری خواهد شد.)
مرحله پنجم : پس از آبکشی کلی، آبکشی اسلامی و شرعی نیز انجام خواهد شد.
قالیشویی,قالی شویی,قالیشویی آنلاین,شستشوی فرش,کارخانه قالیشویی ادیب,قالیشویی ادیب
مرحله ششم : پس از شستشوی فرشها، در درستگاه های مخصوص آبگیری فرش، تا 90% آبگیری میشوند. سپس به سالن گرمخانه هدایت و در ردیف های مرتب قرار می گیرند.
تقریبا تا اینجای کار، شستشوی فرش به اتمام رسیده است مگر آن که فرش نیاز به خدمات ویژه تری داشته باشد از جمله : ترمیم ریشه، کاور ریشه، رفع پارگی فرش، رفوکاری و.. انجام خواهد شد. در غیر این صورت در این مرحله خشکشویی فرش باید با دقت انجام گیرد.
- خشکشویی فرش: فرش اتوپرس شده و خشکشویی فرش به طور کامل انجام می شود.