باکو خود را از باتلاق اسرائیل رها کند

باکو خود را از باتلاق اسرائیل رها کند

باکو خود را از باتلاق اسرائیل رها کند

اینک که اسرائیل با تشدید جنایات در غزه که مصداق بارز نسل کشی است، نه تنها منفور جهان اسلام بلکه مورد انزجار مردم جهان شده،زمان مناسبی است که جمهوری آذربایجان نیز خود را از باتلاق اسرائیل خارج سازد.

در این رابطه نکات زیر باید مورد توجه سیاستگذاران باکو قرار گیرد.
۱.یکی از توجیهات جمهوری آذربایجان برای رابطه با اسرائیل،خرید اسلحه جهت مقابله با ارمنستان در جنگ قره باغ بود.بعد از فروپاشی شوروی و با تشدید جنگ قره‌باغ،جمهوری آذربایجان برای خرید سلاح، وارد مذاکره با آمریکا شد و این کشور،باکو را به سمت اسرائیل هدایت کرد. متقابلا رژیم اسرائیل نیز با خرید نفت و گاز از جمهوری آذربایجان، حدود یک ششم از نیازهای انرژی خود را تامین کرد. اطلاعات میدانی نشان می دهد که رژیم صهیونیستی با رویکردهای غیرصادقانه،در فروش تسلیحات رده اول به باکو سختگیرانه عمل می کرد و برخی از مقامات نظامی آذربایجان در جلسات خصوصی اذعان می کردند که سلاح‌های دریافتی از اسرائیل، رده دو بوده و بخصوص تجهیز آسمان آذربایجان با گنبدآهنین هرگز اجرا نشده است.در مقطع فعلی که جنگ قره باغ با بازگشت این منطقه به جمهوری آذربایجان خاتمه یافته و باکو و ایروان در آستانه امضای قرارداد صلح هستند، موضوع خرید سلاح از اسرائیل دیگر توجیهی ندارد و می تواند منتفی شود.مضاف بر اینکه در صورت لزوم، کشورهای دیگری در منطقه آماده فروش سلاح به جمهوری آذربایجان هستند.

۲. توجیه دیگر جمهوری آذربایجان برای حفظ رابطه با رژیم صهیونیستی، استفاده از لابی یهودی ها در سطح بین المللی برای منزوی کردن لابی ارامنه در موضوع جنگ قره باغ بود.اگرچه به دلیل همسوئی مسیحیت و یهودیان در تضعیف کشورهای مسلمان، شواهدی دال بر اینکه یهودی ها به دنبال تضعیف لابی ارامنه علیه جمهوری آذربایجان بوده اند، وجود ندارد، اما این توجیه نیز بعد از خاتمه جنگ قره باغ منتفی شده است.در عین حال به دلیل جنایات صهیونیستها در غزه،اکثر یهودیان جهان اعلام کرده اند که اسرائیل نماینده یهودیان نیست و لذا موضع مسئولان آذربایجان برای داشتن رابطه با رژیم کودک کش اسرائیل مبنی بر استفاده از لابی یهودیان،نمی تواند منطقی باشد.

۳.دوستان ما در جمهوری آذربایجان نسبت به رویکردهای منافقانه اسرائیل واقف بوده و در جلسات خصوصی بارها به آن اذعان داشته اند.آنها به خوبی می دانند که در جریان جنگ قره باغ، اسرائیل در کنار فروش سلاح به باکو،همکاری‎های اطلاعاتی و امنیتی با ایروان را ادامه داد و به همین دلیل ارمنستان قبل از جمهوری آذربایجان سفارت خود را در تل‌آویو افتتاح کرد. برادران آذربایجانی در جریان ورود پهباد اسرائیلی از فضای نخجوان به ایران که با واکنش پدافندی،ساقط شد،کاملا دریافتند که رژیم صهیونیستی برای تحقق اهداف خود،حتی مقامات اطلاعاتی آذربایجان را هم دور می زند.

۴.در جریان نسل کشی در غزه،دولت نتانیاهو علیرغم بی آبرویی در سطح جهان،در داخل نیز با موقعیتی بسیار شکننده مواجه است و در میدان جنگ نیز شکست سختی را تجربه می کند. برخی از کشورهای عربی که به دنبال عادی سازی روابط با اسرائیل بودند،هزم و احتیاط اختیار کرده و روند عادی سازی را متوقف ساخته اند.حتی امارات که بدنام ترین کشور در این روند است،سعی کرد با پیشنهاد قطعنامه در شورای امنیت سازمان ملل متحد برای برقراری آتش بس،حیثیت برباد رفته خود را احیا کند. در این زمان، جمهوری آذربایجان به عنوان یک کشور مسلمان و عضو سازمان همکاری اسلامی باید موقعیت خود در میان کشورهای اسلامی را حفظ کرده و عاقلانه نیست که با تداوم فروش نفت به رژیم اشغالگر،موتور جنگی اسرائیل علیه مردم بیگناه فلسطین را روشن کند.

نکته آخر اینکه اسرائیل دوست کشورهای مسلمان نبوده و نیست و برای خروج از انزوا اینگونه تبلیغ می کند که روابط تل آویو با باکو به یک رابطه راهبردی تبدیل شده است. جنگ غزه نشان داد که اسرائیل بزرگترین تهدید امنیتی نه تنها برای جهان اسلام بلکه برای صلح جهانی است.امروز مسلمانان جهان بخصوص مردم جمهوری آذربایجان و همچنین مجاهدین فلسطینی انتظار دارند کشورهایی همچون جمهوری آذربایجان، روابط با تل آویو را قطع کرده و خود را برای ورود در نظم آینده جهان که قطعا بدون اسرائیل شکل خواهد گرفت،آماده کنند.

خروج از نسخه موبایل