حرکات ورزشی آب درمانی دیسک کمر

آب درمانی برای دیسک کمر یکی از روش‌های موثر کاهش درد و تسریع درمان است. بسیاری از افراد مبتلا به دیسک کمر به آب درمانی روی می‌آورند. اما آیا آب درمانی واقعا موثر است؟ باید بگوییم که بله! آب درمانی معمولا در آب گرم انجام می‌شود و یکی از درمان‌های سریع به حساب می‌آید. وقتی بیمار در آب قرار می‌گیرد، دمای آب و تمرینات آهسته موجب افزایش خون رسانی و کاهش درد او می‌شود. در این مقاله از می‌خواهیم در مورد آب درمانی برای دیسک کمر با شما صحبت کنیم. همچنین اطلاعاتی را در مورد نحوه صحیح راه رفتن در آب، بهترین حرکات آب درمانی، مدت زمان آب درمانی برای دیسک کمر و مواردی از این دست به شما بدهیم. پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

حرکات ورزشی آب درمانی دیسک کمر

آب درمانی چیست؟

آب درمانی در واقع نوعی فیزیوتراپی است که بر پایه آب انجام می‌شود. متخصصان cdc استفاده از آب را برای درمان بیماری‌های مانند دیسک کمر، ضایعات نخاعی، آرتروز زانو، کاهش وزن و آرتریت پیشنهاد می‌دهند. در آب درمانی از استخرها، تانک‌های فیزیوتراپی، حوضچه‌ها و جکوزی استفاده می‌شود. آب درمانی یک شیوه درمانی مکمل، یکپارچه و جایگزین است و برای استفاده از این روش حتما باید با هیدروتراپیست‌ها مشورت کرد.

مهم‌ترین نکات در مورد آب درمانی برای دیسک کمر

آب درمانی به کاهش درد و بهبود سریع‌تر بیماران مبتلا به دیسک کمر کمک می‌کند. انجام حرکات ورزشی در آب به بیماران کمک می‌کند بدون احساس خستگی تمرینات خود را به پایان برسانند. اگر می‌خواهید آب درمانی را شروع کنید، بهتر است نکات زیر را در نظر داشته باشید:

  • باید طوری در استخر قرار بگیرید که آب هم سطح یا بالاتر از ناف شما باشد.
  • در جلسات ابتدایی از فشار آوردن به زانو و کمر خود پرهیز کنید.
  • بهترین زمان آب درمانی در تابستان ۵ روز در هفته و در زمستان ۳ روز در هفته است.
  • بدون کمک یک مربی و تجویز پزشک حرکات ورزشی را انجام ندهید.
  • بعد از خارج شدن از استخر دوش آب سرد نگیرید.

دقت داشته باشید که برای شروع آب درمانی و درمان دیسک کمر لازم است حتما تمام موارد ایمنی را رعایت کنید و از انجام حرکاتی که مورد تایید پزشک نیستند خودداری نمایید.

علت تاثیرگذاری آب درمانی در درمان دیسک کمر

انجام تمرینات ورزشی در آب و خشکی تفاوت‌های زیادی با هم دارند. مهم‌ترین تفاوت‌های آب درمانی برای دیسک کمر با تمرین در خشکی به شرح زیر است:

  • آب خاصیت شناوری دارد، بنابراین هنگامی که درآب راه می‌روید یا ورزش می‌کنید، ۹۰ درصد از وزن بدن شما کم می‌شود. یعنی اگر ۱۰۰ کیلو باشید در آب وزنی برابر با ۱۰ کیلوگرم را حمل می‌کنید.
  • آب مانند یک محافظ اطراف شما را در بر می‌گیرد. بنابراین فشاری که به مفاصل و عضلات شما وارد می‌شود به مقدار زیادی کاهش می‌یابد.
  • وزن آب ۹۰۰ بار سنگین‌تر از هوا است. بنابراین یک ساعت تمرین در آب تاثیر بیشتری در تقویت عضلات شما دارد.
  • فشار هیدرواستاتیک آب موجب می‌شود، فشار بیشتری به قفسه سینه و ورید‌های شما وارد شود و از میزان تعریق شما می‌کاهد. همین امر موجب کاهش گرفتگی عضلات در آب می‌شود. حرکت خلاف جهت در آب برای کاهش وزن هم موثر است.

آب در درمان بیماری‌های زیادی موثر است. استفاده از آب گرم برای بهبود بیماری‌های عضلانی و دردهای ستون فقرات به دلیل تاثیراتی که بیان کردیم، سال‌ها است که توسط پزشکان تجویز می‌شود.

وضعیت بدنی من به چه صورت است ؟

باید بدونیم وضعیت تناسب اندام ما به چه شکلی هست ؟ لاغریم ، اضافه وزن داریم یا وزنمون ایده آل هست. برای این که متوجه این قضیه بشیم یک شاخص معروف به اسم داریم. برای حساب کردنش باید قد و وزنمون رو با جنسیت توی فرمول بزاریم از طریق جدول ها ببینیم توی چه شرایطی هستیم، اما اصلا نگران نباشید نیازی به حساب و کتاب کردن نیست. فقط کافی فرم زیر رو پر کنید و تا به صورت اتوماتیک شاخص توده بدنی شما حساب بشه و وضعیت بدنتون رو به شما نشان بده. بعد از پر کردن فرم اگر فکر کردی نیاز به یک برنامه اختصاصی تمرین و تغذیه دارید که با کمترین هزینه براتون طراحی و ارسال بشه کافی روی دکمه درخواست مشاوره کلیک کنی مشخصاتت رو بزنی تا کارشناس های ما تو اولین فرصت ( معمولا 2 روز بعد ) باهاتون تماس بگیرن و برای رسیدن به هدف راهنماییتون کنند. اگر هم عجله دارید برای دریافت برنامه اختصاصی می تونید توی سایت  کنید و سفارش طراحی برنامه تمرین و تغذیه رو از قسمت دریافت برنامه جدید خودتون رو ثبت کنید.

بررسی انواع مختلف آب درمانی

برای آب درمانی می‌توان از دو روش به شرح زیر استفاده کرد:

  1. قرار گرفتن تمام بدن در آب
  2. قرار دادن عضوی که به درمان نیاز دارد در آب

حالتی که تمام بدن در آب قرار می‌گیرد را آب درمانی عمومی و حالتی که در آن عضو آسیب دیده در آب قرار می‌گیرد را آب درمانی موضعی می‌گویند. برای دیسک کمر باید تمام بدن در آب قرار بگیرد. البته اگر بیمار دارای تب، نارسایی قلبی شدید، بی اختیاری در ادرار و عفونت است نباید از این شیوه درمانی استفاده کند. آب درمانی روش‌های دیگری هم به شرح زیر دارد:

  • گرما درمانی که برای کاهش درد و التهاب مورد استفاده قرار می‌گیرد.
  • ماساژ درمانی که موجب تحریک بافت‌های بدن و کاهش درد می‌شود.

توجه داشته باشید انتخاب نوع آب درمانی به نظر فیزیوتراپ و پزشک بستگی دارد و شما نمی‌توانید خودتان نوع درمان را انتخاب نمایید.

اگر می‌خواهید بهترین نتیجه را از آب درمانی بگیرید، بهتر است تمرینات خود را در آب گرم انجام دهید. آب گرم موجب آرامش بدن، گرم شدن، تحرک و انعطاف پذیری می‌شود. برای دست‌یابی به بهترین نتیجه مراحل زیر را به صورت کامل انجام دهید.

مهم‌ترین کار قبل از شروع آب درمانی، آماده کردن بدن است. برای گرم کردن و آماده شدن بدن، باید ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در طول استخر راه بروید تا لگن و پاها آماده شوند.

بعد از گرم کردن بدن، به آرامی حرکت دوچرخه را تمرین کنید. دقت داشته باشید که پاهایتان باید در آب حرکت کند، این تمرین را ۱۰ دقیقه و در هر دو سمت جلو و عقب انجام دهید.

در آب بایستید و سپس یکی از پاهایتان را به حالت افقی قرار دهید و به وسیله پای مخالف به آن ضربه بزنید. این حرکت درد کمر را آرام می‌کند.

روی آب دراز بکشید و پاهایتان را صاف نمایید. سپس زانوها را تا قفسه سینه بالا بیاورید. این حرکت به تحریک عضلات شکم و تقویت آن‌ها کمک می‌کند و درد کمر را کاهش می‌دهد.

در آب نشسته و پاها را عمودی قرار دهید. سپس پاها را از هم باز کنید و به سمت عقب به هم بچسبانید. این تمرین با درگیر کردن عضلات مختلف موجب تقویت آن‌ها می‌شود.

تمرینات کششی کمر به افزایش توان‌بخشی افراد کمک می‌کند. این تمرینات موجب تقویت ستون فقرات و کاهش فشار بر دیسک‌ها می‌شود و به این ترتیب شدت درد را کاهش می‌دهد. انجام این تمرینات در آب برای درمان دیسک کمر بسیار مناسب است. برای انجام این تمرین باید بدن را در آب به آرامی در جهات مختلف بکشید.

راه رفتن در آب موجب فعال شدن هسته در بدن و ستون فقرات می‌شود. هسته بخشی است که از مهره‌ها پشتیبانی کرده و فشار عضلات کمر را کاهش می‌دهد. برای انجام این تمرین باید به سمت جلو و عقب راه بروید و بهتر است یک هیدروتون را برای حفظ موقعیت مناسب لگن در دست خود نگه دارید.

تمرین اسکوات یکی از تمرینات کاربردی برای درمان دیسک کمر است. این تمرین را باید زیر نظر هیدروتراپیست و در استخر انجام دهید. بهتر است مقابل یک دیوار بایستید یا یک پشتیبان داشته باشید. انجام این تمرین در آب فشار کمی به ستون فقرات وارد می‌کند و برای کاهش درد بسیار موثر است.

برای این تمرین باید در قسمت عمیق استخر بایستید و یک توپ طبی را نگه دارید و تا کنار شانه‌هایتان بالا بیاورید. سپس به آرامی آن را تا نیم تنه خود پایین آورده و این تمرین را در جهات مختلف انجام دهید.

بعد از آب درمانی هم مانند تمام تمرینات دیگر، باید حتما بدن خود را سرد کنید. برای این کار لازم است ۱۰ الی ۱۵ دقیقه در آب راه بروید. توجه داشته باشید که حرکات و تمرینات درمانی را زیر نظر پزشک و مربی متخصص انجام دهید تا بهترین نتیجه را به دست آورید.

آب درمانی برای دیسک کمر یکی از روش‌های موثر است. بیشتر پزشکان این روش درمانی را به بیماران خود توصیه می‌کنند. با انجام این درمان علاوه بر کاهش درد و بهبود دیسک کمر، عضلات هم تقویت می‌شوند. به خاطر داشته باشید که استفاده از یک برنامه ورزشی منظم می‌تواند به شما در پیشگیری از دیسک کمر و درمان آن کمک کند. متخصصان فیت کلاب می‌توانند به شما در تهیه یک برنامه ورزشی مناسب کمک کنند..

بله؛ اما تاثیر آن کمتر است.

خیر؛ این روش درمانی را در استخرها و چشمه‌های آب گرم انجام می‌دهند.

خیر؛ اما در موارد زیادی موجب عدم نیاز به درمان‌های دیگر شده است1- حرکات  ورزشی زیر را در دوره های زمانی بیست و پنج دقیقه انجام داده و سپس پنج دقیقه در آب گرم جکوزی به استراحت همراه خم کردن زانوها و مفصل لگن بپردازید. مجدد تا حداکثر دو دوره دیگرتکرار کنید(مجموعاً یک و نیم ساعت).

2- بیشتر سعی کنید در عمقی از استخر باشید که آب در سطح ناف یا کمی بالاتر باشد.

3- در چند جلسه اول از فشار آوردن به کمر جداً پرهیز کنید.

4- نکته کلیدی آب درمانی خشک شدن کامل و بستن کمربند گرمکن قبل از خروج از محیط استخر جهت پرهیز از اسپاسم است.

5- پیشنهاد میشود در فصول گرم تا پنج نوبت در هفته و فصول سرد حداقل دو نوبت برای دوره سه ماهه آب درمانی انجام شود.

6- هر زمانی حین ورزشها احساس تشدید درد یا ایجاد ضعف در عضلات کردید نیاز به بررسی مجدد توسط پزشک معالج می باشد.

7- در دو هفته اول فقط دو حرکت اول را انجام دهید و پس از آن هفته ای یک یا دو حرکت را اضافه کنید.

گرم کردن بدن:  ابتدا از طریق راه رفتن در آب بدن خود را برای جلسه ورزش در آب، گرم کنید. در عمقهای متوسط با راه رفتن در ۴ جهت بدن، یعنی راه رفتن در داخل آب به سمت جلو و عقب و همینطور راه رفتن از پهلوی راست به چپ و از چپ به راست در عرض استخر. گرم کردن باید چهارتا پنج دقیقه طول بکشد. در ادامه هنگام راه رفتن زانوها را تا امتداد ناف بالا بیاورید.

کشش عضله سرینی بزرگ : پشت به دیوار استخر بایستید به‌طوری که پاها نزدیک به یکدیگر باشد. اکنون پای مبتلا را بلند کنید و زیر زانو را با هر دو دست بگیرید و به سمت قفسه سینه بکشید تا کشش را پشت مفصل ران خود احساس کنید. این وضعیت را تا 10 شماره نگه دارید. تمرین را 10 مرتبه تکرار کنید.

کشش عضلات تنه : رو به دیوار استخر بایستید. پاها را به اندازه عرض شانه‌ها باز کنید و لبه استخر را با هر دو دست بگیرید طوری که به اندازه طول دست از استخر فاصله داشته باشید و آرنج‌ها کاملا صاف باشد. اکنون لگن را به سمت جلو هل دهید و همزمان قفسه‌سینه را بالا آورید. این وضعیت را تا 10 شماره نگه دارید. سپس لگن را به سمت عقب هل دهید و ستون فقرات را به جلو خم کنید. این وضعیت را تا 10 شماره نگه دارید. تمرین را 10 بار تکرار کنید.

کشش عضلات خارجی تنه : کنار دیوار استخر بایستید طوری که پاها کنار یکدیگر باشد و به اندازه طول تمام دست از کنار دیوار فاصله داشته باشید. با دست سمت مبتلا لبه استخر را بگیرید و دست دیگر را روی لگن قرار دهید. اکنون در حالی که زانوها صاف و پاها در تماس با زمین است. لگن را به سمت دیوار فشار دهید تا کشش را در قسمت خارجی ران و تنه خود احساس کنید. این وضعیت را تا 10 شماره نگه دارید. این تمرین را 10 بار تکرار کنید.

کشش عضله هرمی : پشت به دیوار استخر بایستید و پای مبتلا را از ران و زانو خم کنید. دست سمت مبتلا را روی قسمت خارج زانو و دست سالم را روی قسمت بالایی مچ پای سمت مبتلا قرار دهید. اکنون زانوی خم شده را به سمت مخالف فشار دهید و همزمان با دست سمت سالم مچ را به سمت داخل ببرید تا کشش را پشت مفصل ران‌تان احساس کنید. این وضعیت را تا 10 شماره نگه دارید. تمرین را 10 بار تکرار کنید.

تمرین عضلات شکمی : پشت به دیوار استخرودر جایی که تا شانه در آب باشید بایستید و دیوار استخر را با هر دو دست بگیرید. اکنون بدون جدا شدن کمر از دیوار استخر، با انقباض عضلات شکمی آرام پاهای خود را از کف استخر بلند کنید تا زانوها 90 درجه خم شوند. این وضعیت را تا 5 شماره نگه دارید. تمرین را 10 مرتبه تکرار کنید.

پشت به دیوار استخر بایستید و کاملا پشت خود را به دیوار بچسبانید. دست‌ها را از بدن دور کنید و لبه‌های استخر را بگیرید. اکنون بدون جداشدن دست‌ها از لبه استخر، تنه خود را به جلو هل بدهید. این وضعیت را تا 5 شماره نگه دارید. تمرین را 10 بار تکرار کنید.

لبه استخر را گرفته و خود را روی آب غوطه ور کنید . سعی کنید از پشت پاها را از آب بیرون بیاورید.  در صورت ورم شدید دیسک این حرکت و حرکت بعدی ایجاد درد شدید میکند که لازم است از انجام این دو حرکت تا کاهش ورم پرهیز شود.

تمرین عضلات چرخاننده کمری : پشت به دیوار استخر بایستید و با دست چپ دیوار استخر را بگیرید. دست راست را پشت سر قرار دهید و ران و زانوی چپ را تا 90 درجه خم کنید. اکنون آرام آرنج راست را به سمت چپ بیاورید. این وضعیت را تا 5 شماره نگه دارید. تمرین را 10 مرتبه تکرار کنید. با عوض کردن دست‌ها، تمرین را برای سمت دیگر انجام دهید.

پشت به دیوار استخر بایستید، بدون جدا شدن کمر از استخر زانوها را تا 90 درجه خم کنید و 10 تا 15 ثانیه در حالت نیمه نشسته بمانید. این کار را 3 بار انجام دهید.

در حالی كه با هر2 دست میله کنار استخر را در اختیار دارید ، زانوهای خود را خم كرده و پنجه دو پا را بالا می آورد و روی دیوار استخر قرار دهید ، سپس در حالی كه دستها ثابت می ماند زانو ها را به دفعات خم و راست كنید.

در كنار دیواراستخر ایستاده و دستهای خود را به لبه استخر بگیرید ، سپس زانو را به بالا خم كنید و یك بار از سمت راست و بار دیگراز سمت چپ به حالت اول باز گردید. این كار باید در دفعات پی در پی تا 15 مرتبه انجام گیرد.

در این حركت دستها خود را به صورت باز به لبه استخر گرفته و یك پای خود را ثابت روی زمین نگه دارید، آنگاه پای دیگر را بدون خم شدن زانو به دور پای ثابت به چپ و راست به حركت در آورید.

با پنج دقیقه پیاده روی آرام بدن را  آماده ختم ورزش و رفتن به جکوزی کنید.

.

چون آب گرم موجب افزایش خون رسانی می‌شود و درد را در عضلات کمتر می‌کند.

در بین اکثر افرادی که از درد کمر رنج می‌برند، بیماری‌‌ دیسک کمر، یکی از شایع‌ترین علت‌ها محسوب می‌شود. امروزه روش به عنوان روشی مکمل برای تسکین بیماری‌های دیسک کمر از جمله پارگی دیسک، مورد توجه قرار گرفته و همچنین شرایط مناسبی را به منظور بهبود کیفیت زندگی بیمار، فراهم کرده است.

تفاوت آب درمانی با فیزیوتراپی و ورزش در خشکی

آب درمانی و فیزیوتراپی هر دو به عنوان روش‌های توان بخشی برای تقویت عضلات، کنترل آسیب اسکلتی-حرکتی و دردهای مزمن، از جمله آسیب دیسک کمر، مورد استفاده قرار می‌گیرند؛ و اما آنچه روش آب درمانی را نسبت به فیزیوتراپی موثرتر نموده است، خواص فیزیکی منحصر به فرد آب می‌باشد.

  • شناوری: آب نیروی گرانش را خنثی می‌کند و هنگامی که فرد در آب شناور است، به اندازه‌ی وزن آبِ هم حجم خود، سبک می‌گردد. در نتیجه وزن در آب نسبت به خشکی کمتر حس شده و فردی که دچار کمر درد است نیروی کمتری برای حرکت اندام‌ها در آب صرف می‌کند. دیسک کمر و مهره‌ها نیز فشار کمتری را حس می‌کنند. به این علت بیمار می‌تواند طیف گسترده‌ای از تمریناتِ درمانی را در آب انجام دهد.
  • فشار هیدرو استاتیک: این ویژگی عملکرد قلب و ریه بهبود می‌بخشد. در نتیجه در آب درمانی با افزایش جریان خون و کاهش تعریق، گرفتگی عضلات بسیار کمتر از ورزش‌های خشکی رخ خواهد داد.
  • ویسکوزیته آب: جریان آب مقاومتی را در برابر بدن ایجاد می‌کند که استقامت اندام آسیب دیده را افزایش می‌دهد. همچنین باعث به حداقل رسیدن آسیب دیدگی در اثر عدم تعادل می‌گردد. آب نیز همچون کمربندی، کمر و مفاصل را در برمی‌گیرد؛ در نتیجه هنگام فعالیت در آب، فشاری که به عضلات وارد می‌شود کمتر از ورزشِ بیرون از آب می‌باشد.
  • نیروی متقابل: راه رفتن خلاف جهت آب، به خاطر فشار بر عضلات، فرد را از حالت قوز خارج می‌کند.

فرم ویزیت آنلاین و رایگان

اگر تا به امروز از ویزیت آنلاین و رایگان استفاده نکرده اید با تکمیل کردن فرم ذیل منتظر تماس همکاران جهت تعیین نوبت برای ویزیت باشید.

انواع آب درمانی

گرما درمانی، ماساژ درمانی و انجام حرکات ورزشی در آب، از مکمل‌های آب درمانی محسوب می‌شوند، که هر کدام را می‌توان به دو شیوه‌ی عمومی و موضعی انجام داد.

  • هیدروتراپی موضعی: در این هیدروتراپی فقط عضو آسیب دیده درون آب قرار می‌گیرد؛ در نتیجه می‌توان برای درمان از وان‌های کوچک یا وان گردابی به نام Whirl Pool استفاده کرد.

تمرینات آب درمانی برای دیسک کمر

همانطور که پیش‌تر اشاره شد برای آسیب دیسک کمر، هیدروتراپی عمومی، در استخر انجام می‌شود. توجه کنید که شدت هر یک از این تمرینات باید با توجه به شرایط بیمار، توسط متخصص بررسی شود.

تمرین بالا آوردن پا در آب

در حالی که در استخر ایستاده‌اید، لبه‌ی استخر را، به عنوان تکیه‌گاه، با یک دست بگیرید. سپس یک پا را به صورت کشیده، به سمت بالا بیاورید. این تمرین باعث تقویت عضلات ساق پا، لگن و کمر خواهد شد.

تمرین نزدیک کردن زانو به سینه

مانند تمرین قبل ایستاده و لبه‌ی استخر را با دست بگیرید. سپس یک پای خود را خم نموده و به سمت سینه‌ی خود بالا بکشید. این حرکت نیز ساق پا، پایین کمر و لگن را تقویت می‌کند.

تمرین کشش پا با تکیه به دیوار

در حالی که درون آب شناور هستند، با دو دست خود لبه‌ی استخر را بگیرید. سپس پاهای خود را در آب کشیده و اجازه دهید آب، پاهایتان را شناور نگه دارد. در این تمرین کششی، حالت بدن باید شبیه به “سوپرمن” باشد. این حرکت به منبسط شدن عضلات کمر و ستون فقرات کمک شایانی می‌کند و باعث کشش شانه‌ها نیز می‌گردد.

تمرین پیاده‌روی در استخر

در استخر بایستید و توجه کنید آب تا قفسه‌ی سینه شما بالا آمده باشد. اکنون به سمت جلو یا عقب شروع به راه رفتن کنید. در این پیاده‌روی هیچ فشاری به مفاصل زانو و لگن شما وارد نمی‌شود. همچنین افرادی که دچار آرتروز در این مفاصل هستند، می‌توانند از این تمرین بهره ببرند.

برای تقویت بیشتر عضلات، می‌توانید با استفاده از وزنه‌های سبک و شناورهای دستی به ورزش خود شدت دهید.

تمرین چهار اندام

در این حرکت به پشت بر روی آب شناور شوید. سپس با دست و پاهای خود پارو بزنید. در صورت نیاز این حرکت را به کمک درمانگر یا یک جلیقه‌ی شناور کننده انجام دهید.

ریلکس کردن در آب گرم

این روش به عنوان مکمل آب درمانی برای تسکین درد دیسک کمر بسیار مفید است. این نوع از آب درمانی با شل کردن عضلات به کاهش درد کمک می‌کند و باعث افزایش گردش خون در ماهیچه‌ها نیز می‌گردد.

خطرات و عوارض جانبی

آب درمانی با تمام فواید و مزایای بی‌شمار خود، برای همگان مناسب نیست. بیمارانی که دچار مشکلاتی هستند که ممکن است با آب تشدید شوند، باید از آب درمانی اجتناب کنند. موارد منع به شرح زیر است:

  • نارسایی شدید قلبی
  • افراد دچار عفونت و تب
  • بی اختیاری ادراری
  • افراد با اختلال حساسیت به دما
  • زنان باردار با فشار خون غیر طبیعی و افراد مبتلا به اسکلروز چندگانه و دیابت، باید از شناور شدن طولانی مدت در آب گرم اجتناب کنند.
  • آب سرد برای مبتلایان به رینود، سیاتیک، التهاب لگن و روماتیسم مچ و انگشتان پا مضر می‌باشند.

در مجموع برای کسب نتیجه‌ی مطلوب، بهتر است افراد مبتلا به دیسک کمر و دردهای عضلانی، تمرینات آب درمانی را تحت نظر متخصص انجام دهند.

آیا این مطلب برای شما مفید بود؟

برای امتیاز دهی روی ستارهتکنیک‌های مورد استفاده در  آب‌درمانی برای درمانو یا آب درمانی بعد از جراحی دیسک کمر شامل درمان با آب گرم، تمرینات و ورزش های ایستاده یا به صورت غوطه‌ور در آب، شنا و افزایش آمادگی جسمانی با استفاده از تجهیزات تخصصی مانند کش‌های مخصوص ، وسایل شناور روی آب و وسایل ایجاد کننده مقاومت در آب برای دست و پا مانند وزنه های مخصوص می‌باشد

حرکات و تمرینات آب‌درمانی برای و بیرون زدگی دیسک کمر بسیار متنوع است و باید متناسب با بیمار و شرایط خاص او انجام شود. محدوده‌ی تمرینات از ورزش های ساده  که در استخرهای کم عمق انجام میشوند تا تمرینات سنگین و کسب  آمادگی جسمانی با استفاده از تردمیل‌های زیر آب و یا سایر تجهیزات پیشرفته میباشد.

روش های  آب‌درمانی داخل استخر برای دیسک کمر

برخی از روش های  اصلی آب‌درمانی داخل استخر به شرح زیر است

حرکات ورزشی آب درمانی دیسک کمر

تمرین بالا آوردن پا در آب‌

در این حرکت در حالی که از لبه استخر با دست خود گرفته اید بر روی یک پا باستید و پا دیگر را به سمت بالا بیاورید . این حرکت باعث کشش و تقویت ماهیچه‌ها در ساق پا، لگن و پایین کمر می‌شود.

تمرین کشش زانو به سمت سینه

در این حرکت در حالی که با یک دیست از لبه استخر گرفته اید و روی یک پا ایستاده اید پای دیگر را خم کنید و به سمت قفسه سینه خود بکشید. این حرکت باعث کشش و تقویت ماهیچه‌ها در ساق پا، لگن و پایین کمر می‌شود.

تمرین کششی پا با تکیه به دیوار

در این تمرین کششی افراد موقعیتی مشابه «سوپرمن» را بخود می‌گیرند، دستها در کناره استخر  قرار می‌گیرند و بدن و پاها به حالت کشیده شده درون آب قرار می‌گیرند. این امر باعث منبسط شدن ماهیچه‌های نواحی کمر و مفاصل در پشت و همچنین کشش عضلات شانه می‌شود.

پیاده روی در استخر برای درمان دیسک کمر

قدم زدن به سمت جلو و عقب در آب به صورتی که قفسه سینه بالای سطح آب قرار بگیرد، باعث درگیر شدن عضلات ساق پا خواهد شد این در حالی است که هیچ گونه آسیبی به زانوها یا لگن وارد نمی‌شود، به خصوص برای افرادی که در  مفاصلشان التهاب وجود دارد. تمرین پیاده روی با اضافه کردن شناورهای دستی یا وزنه‌های سبک می‌تواند سخت تر شود و  به تقویت بیشتر عضلات کمک کند.

فعالیت و تمرین چهار اندام

این تمرین بروی پاها و دست ها کار می‌کند و با قوطه‌ور شدن در آب به پشت انجام می‌شود (گاهی اوقات با حمایت درمانگر که تنه فرد را گرفته است یا استفاده از جلیقه نجات انجام می‌شود) و بیمار حرکات دست و پا زدن را با آرامی انجام می‌دهد.

درمان‌ با آبگرم یکی از روش های مکمل آب‌درمانی برای کمردرد و درمان دیسک کمر میباشد و به طور معمول شامل استراحت و ریلکس کردن در آب گرم میباشد. این شکل از آب درمانی باعث شل شدن عضلات، بهبود جریان خون ماهیچه‌ها و افزایش گردش خون کلی می‌شود .

ترکیبی از آب‌درمانی و ورزش‌های بیرون از آب برای تمرینات مخصوص کمر

اگر کمردرد یا آسیب به کمر باعث می‌شود ورزش‌های بیرون از آب بسیار دشوار شود، آب‌درمانی برای ورزش دادن کمر می‌تواند گزینه کوتاه مدت ورزشی باشد. اگر ورزش‌های بیرون از آب علائم را بدتر کنند یا اگر شخص تمرین‌های آبی را ترجیح می‌دهدآب درمانی می‌تواند بخشی از برنامه ورزشی مداوم برای این افراد باشد.

برخی از افراد ممکن است استفاده ترکیبی از محیط‌های تمرینی آبی و ورزش های خارج از آب را مفیدترین روش تمرینی بدانند.

مطالعات علمی‌کوچک اما رو به افزایشی وجود دارد که مزایای استفاده از تمرینات آب‌درمانی را در مدیریت درد های ستون فقرات نشان می‌دهد. اگرچه شواهد علمی‌ بیشتر در مورد مزایای تمرینات آب‌درمانی در درمان کمردرد در ایجاد برنامه‌های خاص برای مشکلات ستون فقرات مفید خواهد بود، اما در کل ارزش تمرینات آبی مناسب به خوبی اثبات شده است و هزاران نفر از این روش‌ها سود برده اند. محیط‌های آبی برای بیمارانی ایده‌آل است که ورزش‌های غیر آبی در آنها محدودیت دارد و این محیط ها ضمن بهبود عملکرد، روشی ایمن و مؤثر برای کنترل درد ستون فقرات فراهم می‌کند.

دکتر طبیب خوئی

ها کلیک کنید

 

دکمه بازگشت به بالا