برای مراقبت از باتری پراید بهتر است چه اقداماتی را انجام دهیم؟

معرفی خودرو پراید

برای مراقبت از باتری پراید بهتر است چه اقداماتی را انجام دهیم؟

تولید خودرو پراید اولین بار در سال 1372 توسط شرکت سایپا آغاز شد. به دلیل پایین بودن هزینه ساخت و قطعات جانبی و قیمت مناسب باتری پراید، این خودرو سال‌ها در ایران پرفروش‌ترین خودرو محسوب می‌شد. سرانجام پس از انتقادات فراوان واردشده به این خودرو تولید پراید در سال 1399 متوقف شد.

طبق آمار  جمع آوری شده کیان باتری، مدل های مختلف پراید که در ایران تولید شدند، عبارتند از :

به گفته سایت باتری با ما پراید هاچ‌بک در مدل‌های پراید 111 و پراید نسیم و پراید یورو 4 در مدل‌های پراید 111، پراید 131، پراید 132 و پراید 151 تولید می‌شدند.

سرویس و نگهداری خودرو پراید

نگهداری و سرویس خودرو اهمیت بسیار بالایی دارد؛ زیرا سرویس مرتب خودرو باعث افزایش طول عمر اتومبیل شده و در آینده هزینه‌های بالاتری را متحمل نمی‌شوید.

در نگهداری از پراید بهتر است که مهم‌ترین قطعات مصرفی پراید را بشناسید و در دوره‌های مختلف زمانی به نگهداری و تعویض آن‌ها توجه کنید.

در ادامه موارد مهمی را که باید در چک لیست سرویس پراید خود قرار دهید، توضیح خواهیم داد:

  1. تعویض روغن موتور پراید
  1. نگهداری و تعویض فیلتر روغن

بعد از هر دفعه تعویض روغن (حتی بعد از اولین تعویض) باید فیلتر روغن تعویض شود. این مسئله بسیار حائز اهمیت است؛ چرا که فیلتر کثیف، روغن تمیز را دوباره آلوده کرده و با آسیب وارد می‌کند.

همچنین این کار سبب افزایش شتاب، کاهش مصرف سوخت و افزایش طول عمر موتور خودروی پراید شما می‌شود. اگر از روغن موتور ارزان قیمت استفاده می‌کنید، حتما تعویض فیلتر روغن را جدی بگیرید.

  1. نگهداری و تعویض فیلتر هوا

هنگام ورود هوا به محفظه احتراق، هوا توسط فیلتر صاف می‌شود. این کار سبب جلوگیری از نارسایی در سیستم سوخت‌رسانی، کاهش شتاب، تخریب رینگ های پیستون، افزایش مصرف سوخت و آلایندگی می‌شود.

در نتیجه برای افزایش کارایی موتور خودرو تعویض آن را جدی بگیرید. تعویض فیلتر هوا و فیلتر روغن آنچنان هزینه‌ای ندارد.

  1. تعویض فیلتر بنزین

اختلال در سیستم سوخت رسانی پراید و حتی قطع کامل مدار سوخت می‌تواند نتیجه گرفتگی و خرابی باشد.

از آنجایی که کیفیت سوخت در کشور ما آنچنان خوب نیست، حتما به‌موقع اقدام به تعویض فیلتر سوخت (بر اساس جدول‌های سرویس و نگهداری خودرو) نمایید.

  1. نگهداری و تعویض تسمه‌ها

در اکثر خودرو‌های داخلی، تسمه تایم و تسمه دینام از مهم‌ترین قطعات مصرفی محسوب می‌شوند. پارگی تسمه تایم از بدترین مشکلاتی است که می‌تواند برای خودروی شما پیش بیاید.

در نگهداری از پراید، برای جلوگیری از تسمه‌ها حتما در زمان‌ها معین اقدام به تعویض آن‌ها کنید. پارگی تسمه تایم باعث کج‌شدن سوپاپ‌ها شده و برخورد با پیستون‌ها می‌شود. در نتیجه هزینه گزافی را برای تعویض و تعمیر سیلندر روی دست شما می‌گذارد:

  1. تعویض و نگهداری از شمع و وایرها

از دیگر قطعات مهم مصرفی موتور پراید می‌توان به اشاره کرد. در صورت خرابی این قطعات عملکرد پیشرانه، قدرت موتور، کشش خودرو و… دچار اختلال می‌شوند.

وظیفه شمع‌ها مشتعل کردن مخلوط سوخت و هوا در موتور است. از نشانه‌های خرابی شمع می‌توان به جرقه نامنظم، استارت نامناسب، استارت نامناسب، احتراق ناقص، دود سیاه‌ رنگ اگزوز و لرزش در دور آرام موتور اشاره کرد:

  1. تعویض مایع خنک‌کننده (ضد یخ(

یکی دیگر از راه‌های نگهداری از پراید، نگهداری از سیستم خنک‌کننده موتور خودرو است. این سیستم که شامل رادیاتور، منبع انبساط و شیلنگ‌ها است باید با تعویض به‌موقع ضد یخ نگهداری شود.

هر 2 سال یک‌بار اقدام به تعویض مایع خنک کننده پراید نمایید تا از یخ‌زدگی در زمستان و داغ شدن بیش از حد موتور در تابستان جلوگیری شود:

  1. تعویض لنت و روغن ترمز

در خصوص تعویض لنت ترمز پراید نمی‌توان نظر قطعی داد. تعویض این قطعه به شرایط خودرو، نحوه رانندگی، نوع و کشکی‌ای انتخاب کرده‌ایم بستگی دارد و در نگهداری از پراید یک نکته خیلی مهم محسوب می‌شود.

ما به شما پیشنهاد می‌دهیم در بازه 20 تا 30 هزار کیلومتر لنت ترمز دیسکی را بررسی نمایید. این قطعه مصرفی را در بازه 30 و نهایتا تا 50 هزار کیلومتر تعویض کنید.

همچین در صورت مشاهده نشانه‌های زیر اقدام به تعویض لنت‌ها کنید:

برای تعویض روغن پس از طی 60 هزار کیلومتر و هر 2 سال یک‌بار اقدام نمایید.

  1. نگهداری از باتری

زمانی که دینام در حال استراحت است (برای مثال زمان استارت زدن و روشن کردن خودرو)، باتری وظیفه تامین برق خودرو را برعهده دارد.

شارژ کم یا بیش از حد دینام، سیستم‌های صوتی غیرشرکتی، استفاده از چراغ و ادوات برقی هنگامی که خودرو خاموش است می‌تواند روی باتری تاثیر منفی بگذارد.

  1. نگهداری از چرخ و لاستیک

لاستیک‌های خودرو وقتی دچار ساییدگی شده‌اند که بخشی از چرخ نامتناسب با بخش‌های دیگر ساییده شده باشد.

در واقع سایش چرخ‌های خودرو باید یکسان پیش رفته باشد. عواملی که در سایش لاستیک تاثیر گذارند، عبارتند از:

افزایش مصرف سوخت، از عواقب کاهش باد چرخ‌ها و کاهش تعادل خودرو و کیفیت سواری خودرو از عواقب افزایش فشار باد تایرها هستند؛ در نتیجه به تنظیم فشار باد تایرها توجه کنید.

  1. تعویض روغن گیربکس پراید

روغن مناسب برای گیربکس با توجه به نوع گیربکس انتخاب می‌شود:

نکات مهم نگهداری از پراید

شاید به‌نظرتان پراید کم خرج باشد اما اگر در نگهداری از پراید سهل‌انگاری کنید، هزینه‌های بیشتری را در آینده متحمل می‌شوید. در انتها فراموش نکنید که شما برای رفع مشکلات پراید می‌توانید با خیال راحت از آچاره استفاده کنید.

 

خروج از نسخه موبایل