طبع پاچه گوسفندی گرم است یا سرد؟

کله پاچه در بین غذا‌های ایرانی یکی از محبوبترین غذاهاست و طرفداران خاص ‏خودش را دارد منتها هضم بخش‌های مختلف آن برای همه افراد یکسان نیست و اگر شما هم از طرفداران این ‏غذا هستید بهتر است قبل از مصرف درباره طبع کله پاچه، و بایدها و نبایدها خوردن آن اطلاعاتی داشته باشید تا بتوانید این غذای خوشمزه را ‏همراه با مصلحات آن نوش جان کنید و از مضرات آن در امان بمانید. ‏جهت خرید ماکیان از سایت قصابی الوگوشت با ما تماس بگیرید.

طبع پاچه گوسفندی گرم است یا سرد؟

طبع کله پاچه چیست؟

کله پاچه از بخش‌های مختلفی مانند مغز، بناگوش، گوشت سر، زبان، چشم و پاچه تشکیل شده است که هر ‏کدام از این بخش‌های کله پاچه از نظر طب سنتی طبع مخصوص به خود را دارند و در مجموع طبع کله پاچه ‏بیشتر مایل به سردی و تری می‌شود. در ادامه طبع بخش‌های مختلف کله پاچه و مصلحات آن را دسته‌بندی ‏کرده‌ایم.

طبع مغز در کله پاچه

جالب است بدانید کلسترول مغز گاو یا مغز گوسفند به اندازه ٨ زرده تخم مرغ است و جزو یکی از پرچربترین ‏مواد غذایی طبقه بندی می‌شود و در افزایش چربی خون تاثیر مستقیم دارد از این رو بهتر است طبق گفته‌های ‏متخصصان تا حد امکان از خوردن مغز در کله پاچه خودداری کنید به ویژه اگر مبتلا به چربی و فشار خون بالا و ‏دچار بیماری قلبی هستید تا از مضرات  و خطرات مصرف آن ایمن بمانید. ‏‎

طبع چشم، گوشت سر و بناگوش در کله پاچه

گفتنی است چشم نیز همانند مغز از بخش‌های بسیار پرچرب در کله پاچه است و، چون چربی آن از نوع چربی ترانس است از این رو ‏زیاده‌روی در مصرف آن باعث افزایش چربی خون و مشکلات ناشی از آن می‌شود. مصرف این قسمتهای کله پاچه برای ‏افراد با مزاج دموی و کسانی که قوه هاضمه قوی‌ای ندارند، مضر است‎.

طبع زبان

هر ۱۰۰ گرم گوشت زبان زبان گوسفند حدود ٢٦٠ کیلو کالری انرژی دارد که بر اساس هرم غذایی، معادل ٣ ‏واحد گوشت است و نیاز روزانه بدن را تامین می‌کند. زبان گوسفند سرشار از ویتامین‌های گروه ب به ویژه ‏ویتامین ب ١٢ است که این ویتامین‌ها نقش‌های مفید زیادی مانند بهبود عملکرد سیستم عصبی، تقویت سیستم ‏ایمنی بدن، خونسازی و کاهش استرس و اضطراب مفید است‎.‎ بنابراین به نظر می رسد در صورتی که طبع کله پاچه با مزاج شما سازگار نیست بهتر است تنها به خوردن گوشت زبان اکتفا کنید.

طبع پاچه

یکی از مفیدترین قسمت‌های این غذای سنتی که چربی کمتری نسبت به دیگر بخش‌ها دارد، پاچه است. هر پاچه ‏معادل ٢ واحد گوشت و یک منبع پروتئین مناسب برای بدن به حساب می‌آید و مصرف آن برای افردی که دچار ‏ضعف هستند، مبتلایان به تب، کسانی که درارای پوکی استخوان یا شکستگی استخوان شده اند مفید است. ‏پاچه حاوی ماده مغذی به نام کو آنزیم ‎ q‏۱۰‏‎ ‎به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی است که با دفع مواد مضر تولید ‏شده بدن در نتیجه فرایند‌های متابولیکی مختلف و جلوگیری از آسیب سلول‌ها نقش مهمی ایفا می‌کند. ‏

همچنین استحکام عملکرد سلول، تحریک سیستم ایمنی، بهبودی و کنترل بیماری‌های فشار خون، سکته قلبی، ‏پارکینسون، انواع سرطان و … از دیگر نقش‌های این کوآنزیم‏‎ ‎است. همچنین پاچه گوسفند یکی از مواد ‏غذایی مؤثر برای التیام زخم‌های عمیق و سطحی است. مصرف این قسمت سلول‌سازی را افزایش می‌دهد و ‏همین موضوع سبب زود جوش خوردن و بسته شدن زخم‌ها می‌شود‎.

کله پاچه یکی از کاملترین و مفیدترین غذاهاست به شرط آنکه در خوردن آن رعایت اعتدال را کرده و به طبع کله پاچه و مصلحات مفید بعد از خوردن آن توجه داشته باشید. در طب سنتی علاوه بر مصرف ادویه جات گرم همراه با این غذا، خوردن آبلیمو، آب غوره تازه و توصیه میشود. همچنین پیشنهاد میکنیم با توجه به اینکه  وقت گیر است، حتما از مراکز خرید مطمئن و بهداشتی آن را تهیه کنید تا دچار مسمومیت نشوید. اگر شما نیز مصلحاتی را برای کله پاچه می‌شناسید میتواند آن را از طریق بخش ارسال نظر با سایر خواندگان به اشتراک بگذارید.

درست است که کله پاچه یکی از غذاهای لذیذ و پرطرفدار در ایران است اما بسیاری از افراد نسبت به مزاج خود و ناآگاه هستند؛ از نظر طب سنتی کله پاچه در بدن خلط غلیظی تولید می‌کند؛ به همین دلیل برای همه مزاج‌ها مفید نیست. برای کسب آگاهی بیشتر در این زمینه و بایدها و نبایدهای مصرف کله پاچه متناسب با ، این پست را از دست ندهید.

کله پاچه به عنوان یک غذای اصیل ایرانی پرچرب و پرکالری شناخته می‌شود. طبع کله پاچه گرم به طور دقیق قابل تشخیص نیست. اگر می‌پرسید کله پاچه گرم است یا سرد باید بگوییم که این غذا طبع مشخصی ندارد زیرا اجزای سازنده‌ی آن طبع متغیری دارند. به عنوان مثال مغز کله پاچه دارای است، در حالیکه سر، بناگوش و چشم دارای طبع گرم و تر هستند. خواص پاچه گاو در طب سنتی فراوان است. برای شادابی پوست خاصیت بسیاری دارد. از خواص آب کله پاچه در طب سنتی می‌توان به تقویت قوای جنسی اشاره کرد.

آیا کله پاچه برای همه مزاج‌ها مناسب است؟

بسیاری از مردم تصور می‌‌کنند مصرف کله‌ پاچه می‌‌تواند در روزهای پاییز و زمستان به افزایش حرارت درونی کمک کند در حالی که به‌دلیل مزاج مختلف هر بخش کله پاچه، ممکن است این غذا، برای برخی افراد مناسب و برای برخی نامناسب باشد. پس اگر می‌خواهید از مزاج و فواید و مضرات متعلقات گوسفند، آشنا شوید، ادامه مطلب را دنبال کنید.

طبع کله پاچه گرم است یا سرد ؟

 کله‌ پاچه که از پختن سر، دست و پای گوسفند تهیه می‌گردد، از بخش‌های مختلفی چون بناگوش، زبان، مغز، چشم، گوشت، صورت و پاچه تشکیل شده است که هر بخش و هر عضو مزاجی دارد و لذا گوشت اعضای مختلف آن هم مزاج‌‌هایشان با هم فرق می‌‌کند.

طبع کله تا پاچه گوسفند در طب سنتی

مغز

گوشت سر، بناگوش و چشم

دل (قلب)

جگر

جگر سفید

قلوه

سیرابی یا شیردان

منبع:

youtube.com

خروج از نسخه موبایل