خلاصه ای از علت آبکی شدن اسپرسو
کاربران گرامی ، برای اینکه وقت کمتری از شما بگیریم، در این قسمت خلاصه ای از تعمیر قهوه ساز در اصفهان را مطرح کرده ایم.
4 دلیل آبکی شدن اسپرسو |
|
نحوه تنظیم غلظت اسپرسو |
|
4 علت آبکی شدن اسپرسو
مشکلی که ممکن است برای بسیاری از ما پیش بیاید، این است که کیک قهوه (ته مانده قهوه در پرتافیلتر) خیس می شود یا در بدترین حالت، آب روی آن جمع می شود. 4 علت اصلی وجود دارد که می توان به راحتی اصلاح کرد و می توانید با اصلاح آنها سعی کنید خیس شدن قهوه را از بین ببرید. در ادامه همراه آی پی امداد باشید تا به این 4 دلیل آبکی شدن اسپرسو بپردازیم، همچنین اگر چنین مشکلی دارید، می توانید نظرات و پیشنهاداتتان را با ما در بخش نظرات در میان بگذارید.
- کم ریختن قهوه
- قدرت کم اسپرسوساز
- ریز بودن آسیاب قهوه
- تمپ زیاد قهوه
کم ریختن قهوه از علل خیس شدن اسپرسو
اولین دلیلی که می تواند باعث خیس شدن قهوه و جمع شدن آب در سکت شود، مقدار کم قهوه است که برای تهیه اسپرسو نیاز دارید. به طور کلی، مقدار مورد استفاده برای تهیه شات اسپرسو 7-10 گرم قهوه است، اما این بستگی به ذائقه شما و ترجیحات قهوه شما دارد. البته اگر پرتافیلتر شما دبل باشد، باید مقدار قهوه را دو برابر کنید. 14-20 گرم قهوه می تواند مناسب باشد و زمانی که قهوه شما کمتر از مقدار استاندارد مشخص شده باشد، قطعا مشکلاتی نیز بوجود خواهد آمد و کیفیت خوبی دریافت نخواهید کرد.
قدرت کم اسپرسوساز
قدرت کم دستگاه نیز می تواند باعث مشکلاتی شود. به طور کلی برای تهیه اسپرسو، دستگاه اسپرسوساز شما باید بین 9 تا 15 بار فشار تولید کند. درست است که اکثر دستگاه های اسپرسوساز فشار 15 بار تولید می کنند، اما باید گفت که تفاوت زیادی بین واقعیت و ارقامی که شرکت های تولید کننده این دستگاه ها می گویند وجود دارد! به طور کلی دستگاه های اسپرسوساز خونگی به دلیل قدرت کمتری که دارند، نمی توانند تمام آبی را که تحت فشار قرار می دهند، عبور دهند. به همین دلیل آب کمی بالای فیلتر جمع می شود و عامل خیس شدن قهوه داخل پرتافیلتر می شود.
ریز بودن آسیاب قهوه
همانطور که بسیاری از ما در مورد آسیاب های قهوه نمی دانیم، قهوه هایی که می خریم بسیار ریز و آسیاب شده هستند که نه تنها فشار زیادی به دستگاه اسپرسوساز ما وارد می کند، بلکه بر توانایی دستگاه ما در خروج آب نیز تأثیر می گذارد. سعی کنید قهوه ای خریداری کنید که زیاد آسیاب شده نباشد و دانه های آن زیاد ریز نباشد تا به دستگاه شما فشار نیاید و کیفیت اسپرسو شما نیز کم نشود.
تمپ زیاد قهوه از دلایل آبکی شدن اسپرسو
اگر نمی دانید تمپ قهوه چیست، باید به شما بگویم اگر قهوه آسیاب شده بخرید، آن را در پورتافیلتر ریخته و فشار دهید تا حجم آن کم شده و غلیظ شود به این کار تمپینگ یا تمپ کردن قهوه می گویند. کار تمپینگ یک عمل حرفه ای و به نوعی تجربی به حساب می آید که شما باید با آزمون و خطا مقدار مناسب دستگاه خود را پیدا کنید. ولی به طور استاندارد شما باید فشاری در حدود 10 الی 14 گرم را به صورت افقی به قهوتون وارد کنید.
نحوه تنظیم غلظت اسپرسو
پس از تحقیقات بسیار، متوجه شدیم که اسپرسو غلیظ تر از قهوه دمی است:
- بر اساس محاسبات انجام شده توسط دستگاه انکسارسنج، TDC قهوه دم شده بین 1.15٪ تا 1.35٪ است، در حالی که این عدد اولیه اسپرسو 8٪ تا 12٪ است.
- گزینه های مختلفی بین انواع اسپرسو وجود دارد و ممکن است نام های لانگو و ریسترتو را شنیده باشید.
- اگر بخواهیم ساده توضیح دهیم باید بگوییم که لانگو در واقع اسپرسویی با غلظت کمتر از 8 درصد است. به همین دلیل است که وقتی آن را می نوشید احساس آبکی می کنید.
- در مورد ریسترتو برعکس است و غلظت آن بیشتر از اسپرسو معمولی است. این در واقع اسپرسو با درصد غلظت بالاتر از 12٪ است.
- از طرفی در قهوه های دمی غلظت کمتر از 15.1 درصد قهوه سبک و بیش از 1.35 درصد قهوه سنگین در نظر گرفته می شود.
حال این سوال پیش می آید که نحوه تنظیم غلظت اسپرسو چگونه انجام می شود؟
- برای تنطیم غلظت اسپرسو، انکسارسنج را در ابتدا با آب مقطر روی عدد صفر تنظیم کنید.
- قهوه را لازم است خیلی خوب هم بزنید.
- در گام بعدی مقداری از قهوه را به کمک قطره چکان بردارید.
- سپس چند قطره از قهوه را روی لنز رفراکتومتر بچکانید.
- حالا لازم است که به مدت ده تا بیست ثانیه صبر کنید.
- درب انکسارسنج را بسته و سپس دکمه شروع را فشار دهید.
- شیشه را با یک دستمال تمیز کنید
منبع : youtube.com