چگونه کودک خلاق تری داشته باشیم؟ 10 روش علمی پرورش خلاقیت کودک

10 راه تقویت و افزایش خلاقیت در کودکان

چه کارهایی باعث سرکوب کردن خلاقیت کودک می شود؟ چه راهکارهایی برای تقویت و افزایش خلاقیت در کودکان خود می شناسید؟ برخی رفتارهای والدین و معلم ها ناخواسته موجب کاهش خلاقیت کودکان در سال های اول زندگی آن ها می شوند. ممکن است ندانید اما کنترل دائمی رفتارهای کودکان و امر نهی به آن ها باعث می شود که خلاقیت در کودکان کشته شود. تعریف چارچوب های مشخص و برنامه ریزی دائمی شما برای فرزندتان، یکی دیگر از زنگ خطرهای کاهش خلاقیت در کودک است. شما جزو کدام دسته از افراد هستید؟ والدینی که خلاقیت را در کودکان می کشند؟ یا باعث رشد خلاقیت در فرزندشان می شوند؟

چگونه کودک خلاق تری داشته باشیم؟ 10 روش علمی پرورش خلاقیت کودک

مهم ترین وظیفه مادرها و پدرها این است که بدانند نسبت به شخصیت فرزند خود، چطور باید با او رفتار مناسب داشته باشند. کودک درونگرا، کودک برونگرا یا میانگرا، هر کدام شکلی متفاوت از تربیت را می طلبند. راهکارهای بسیاری برای افزایش خلاقیت در کودکان وجود دارند. به کار گیری این راهکارها باعث می شود استعداد های نهفته کودکان پرورش یابد و همچنین برای هر مانع و چالشی راه حلی مناسب ارائه دهند. جهت کسب اطلاعات بیشتر درباره خرید غلاف تفنگ اسباب بازی، خرید ست تفنگ اسباب بازی و کلاه اسباب بازی پلیسی با کارشناسان آسنا شاپ تماس بگیرید.

خلاقیت چیست؟ چرا خلاقیت در کودکان مهم است؟

اگر بخواهیم در بحث افزایش خلاقیت در کودکان، واژه خلاقیت را معنی کنیم باید چنین گفت؛ خلاقیت یعنی آفرینندگی و یا پیدا کردن راه حل های مناسب برای حل مشکلات. همچنین می توان خلاقیت کودکان را داشتن ایده های نو و جدید معنا کرد.افزایش خلاقیت در کودکان از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است؛ زیرا پرورش خلاقیت می تواند بزرگ ترین و مهم ترین ویژگی شخصیتی و فردی کودکان، در آینده باشد. کودک خلاق دارای مهارت هایی فراتر از نوآوری است؛ به همین دلیل زندگی طولانی و همراه با موفقیتی خواهد داشت.

افزایش خلاقیت در کودکان، تاثیرات زیادی بر سلامت ذهنی، روانی و حتی تقویت حافظه آن ها دارد؛ بله! خلاقیت در جنبه های مختلف زندگی کودکان تاثیر می گذارد. به نحوی که ارتباط کودک را با جهان پیرامون بهبود می بخشد. پرورش خلاقیت، کودکان را به سمت یادگیری و تعامل هدایت می کند. در حقیقت کوشش برای افزایش خلاقیت در کودکان سبب سلامت روح و روان آن ها می شود. کودک خلاق معمولا دارای ذهنی آزاد و بدور از استرس می باشد؛ زیرا غرق شدن در ایده ها و تفکرات کودکانه سبب می شود که جنبه های منفی محیط پیرامون خود را از یاد ببرند. به زبان ساده تر خلاقیت در کودکان زمینه موفقیت آن ها را در مراحل بعدی زندگی مهیا می کند.

اوج خلاقیت کودکان در چه سنی بیشتر است؟

به طور مشخص افزایش خلاقیت در کودکان در سن 4 تا 10 سالگی بیشتر است. کودکان در سنین دو سالگی نیز نشانه هایی از خلاقیت را از خود بروز می دهند.

از این رو بسیاری از محققان و روانشناسان سن خلاقیت در کودکان را سن 4 تا 10سالگی می دانند.  اوج خلاقیت در کودکان، معمولا سن 4 تا 5 سالگی است. این دوران حساس ترین دوران زندگی کودک، از نظر پرورش خلاقیت می باشد.

ابتدا باید زمینه های رشد و افزایش خلاقیت کودکان را فراهم کرده؛ سپس صبر و ظرفیت لازم برای رویارویی با کودک خلاق را در خود بالا ببرند.

نشانه های خلاقیت در کودکان

گاهی با ساده ترین روش می توانید رگه های از خلاقیت را در فعالیت های کودک خود ببینید. کافی نگاهی به نقاشی های او، حرف ها و نظرات او و حتی حس و حال او نسبت به وقایع متفاوت بیاندازید. تفسیر نقاشی کودکان هم یکی از راه هایی است که کمک آن، به استعدادها و خلاقیت های نهفته در کودک پی می برید؛ در ادامه به چند نمونه از بارزترین نشانه های خلاقیت در بچه ها اشاره می کنیم. نشانه های افزایش خلاقیت در کودکان و خلاق بودن کودکان عبارتند از:

نقش خانواده در افزایش خلاقیت در کودکان

بدون شک خانواده مهمترین نقش را در افزایش خلاقیت در کودکان ایفا می کند؛ زیرا خانواده می تواند در بروز و کنترل تخیلات کودک تاثیر زیادی داشته باشد. کنترل اصولی و منطقی تخیلات کودک، باعث ایجاد خلاقیت و پرورش استعداد های او می شود.

مهم ترین و کلیدی ترین راه برای افزایش خلاقیت در کودکان چیست؟

مهمترین و بنیادی ترین راه برای افزایش خلاقیت در کودکان، بالابردن اعتماد به نفس در آن ها است. هر چه میزان اعتماد به نفس کودک بالاتر باشد. جرات و شهامت او برای کند و کاو در موضوعات مختلف بالا خواهد رفت. میزان افزایش خلاقیت در کودکان تا حد زیادی به میزان اعتماد به نفس او بستگی دارد. کودکانی که دارای اعتماد به نفس بالایی هستند؛ از تجربیات جدید هراسی ندارند. همچنین آن ها تفکرات و تجربه های خود را با دیگران درمیان می گذارند.

تفکر خلاق چگونه ایجاد می شود؟

افزایش خلاقیت در کودکان و ایجاد تفکر خلاق در آن ها زمانی ممکن می شود که کودکان را به تفکر، آن هم از نوع واگرا تشویق کنیم؛ یعنی اشتیاق یادگیری را در آن ها بالا ببریم. تشویق کودک به خلق ایده های نو برای حل مشکل پیش رو، باعث ایجاد تفکر خلاق در آن ها می شود. به طور کلی 8 راه مهم و کاربردی برای ایجاد تفکر خلاق و افزایش خلاقیت در کودکان وجود دارد:

عوامل موثر در پرورش خلاقیت در کودکان

مهم ترین عوامل موثر در پرورش و افزایش خلاقیت در کودکان عوامل محیطی، تعامل و ارتباطی که کودک با محیط همچنین تجربه هایی که کودک از محیط پیرامون خود کسب می کنند یا تاثیراتی که از برخورد با محیط زندگی دریافت می نماید. تمام موارد ذکر شده بر رشد خلاقیت و رشد ذهنی کودک تاثیر می گذارند. از دیگر عوامل تاثیر گذار بر افزایش خلاقیت کودکان عبارتند از:

چند راهکار ساده برای افزایش خلاقیت در کودکان

اگر جزء آن دسته از والدینی هستید که علاقمند به افزایش خلاقیت در کودکان می باشید؛ راهکار های پیشنهادی زیر را در مواجه با کودکان تان فراموش نکنید:

نقش آموزش در پرورش خلاقیت

در بحث افزایش خلاقیت در کودکان باید گفت که می توان خلاقیت را در کودکان پرورش داد؛ خلاقیت امری ذاتی نیست. این امر تا حد زیادی اکتسابی و ناشی از عوامل محیطی و خارجی می باشد. در واقع خلاقیت به شکل یک ویژگی و خصوصیت پنهان در وجود همه انسان ها وجود دارد؛ بنابراین شرایط و آموزش های هدفمند تا حد زیادی به شکوفای آن کمک می کنند.

پرورش خلاقیت با کاردستی در خانه

یکی از راه های مهم افزایش خلاقیت در کودکان انجام کاردستی است. ساخت کاردستی های ساده در خانه، نه تنها باعث پرورش خلاقیت می شو؛. بلکه باعث تقویت مهارت دست های کودکان نیز می شود. زمانی که کودک با دستان خود چیز جدیدی خلق می کند؛ افکار و توانایی های خود را به صورت هم زمان به کار می گیرد؛ به نحوی که ذهن و جسم او برای نوآوری ها و خلق آثار بعدی آماده و ذهن خلاق او پرورش می یابد. برای افزایش خلاقیت در کودکان می توان از آن ها درخواست کنید که انواع اشیاء کم خطر و مشابه را در کنار هم جمع آوری کنند؛ مثلا گرد هم آوردن انواع کاغذ رنگی گزینه ای عالی و مناسب می باشد.

خروج از نسخه موبایل