شب قدر، راه رسیدن انسان به نقطه کمال واقعی است

شب قدر، راه رسیدن انسان به نقطه کمال واقعی است

شب قدر، راه رسیدن انسان به نقطه کمال واقعی است

ایواره/مازندران یکی از اساتید حوزه و دانشگاه، بهترین زمان‌ برای برقراری ارتباط با خدا را ماه مبارک رمضان دانست و گفت: خداوند سه شب قدر را برای پاکسازی و توبه در اختیار انسان قرار داده است اگر انسان توانایی ارتباط خوب را داشته باشد، می‌تواند در یک شب راه صد ساله را برود.

حجت الاسلام سید جواد حسینی تبار در گفت‌وگو با ایواره، اولین بهانه‌های سنجش انسان و رسیدن او به نقطه کمال واقعی را عبادت دانست و گفت: عبد بودن انسان برای خدا که هدف خلقت است ایجاد کننده رابطه بین خالق و مخلوق محسوب می‌شود.

وی عبادت را نقطه اتصال و ارتباط با خدا دانست و افزود: قوه اختیار و مشغله‌های روزانه از جمله عوامل ایجاد کننده فاصله بین انسان با خداوند می‌شود به نوعی راه عبادت را مسدود می‌کند. همین عامل موجب دلتنگی خداوند برای شنیدن صدای مناجات و خواسته‌های انسان از او خواهد شد.

حسینی تبار با بیان اینکه دومین بهانه برای رسیدن انسان به نقطه کمال واقعی، پرستش است، تصریح کرد: با اشاره به آیات «ایاک نعبد و ایاک نستعین» و «ان لا تعبد الی الله» تنها خدا را پرستیدن شرط رسیدن به نقطه کمال است.

این کارشناس مذهبی توجه به دو موضوع مکان و زمان برای برقراری ارتباط مجدد انسان با خدا را مهم دانست و بیان کرد: خدای متعال، نامحدود بودن زمان درخواست حاجات و راز و نیاز را وسیله‌ای برای راحتی انسان در این زمینه‌ها قرار داده است.

حجت‌الاسلام حسینی تبار با اشاره به اینکه خداوند بهترین زمان برای برقراری ارتباط با او را بین ماه‌های سال قرار داده است، اظهار کرد: اگر انسان توانایی ارتباط خوب را داشته باشد، می‌تواند در یک شب راه صد ساله را برود.

حسینی تبار با اشاره به سوره قدر و برتر بودن آن شب از هزار ماه، گفت: اگر انسان بتواند ارتباط خوبی با خدا برقرار کند، به اندازه ۸۴ سال عبادت بهره خواهد برد، بنابراین شب قدر یکی از بهترین و مهم‌ترین بهانه‌های خدا برای رسیدن بندگان به نقطه کمال واقعی است.

وی اولین آسیب‌های ارتباط نداشتن انسان با خداوند را پوچی و خلاء معنوی، لذت نبردن از زندگی، نا امیدی در زمان حال و آینده و نداشتن هدف در طول حیات دانست و افزود: آسیب جدیِ تغییر در سبک زندگی، اضطراب فکری و خطای معرفتی که نتیجه همه این‌ها قساوت قلب است از نتایج و آسیب‌های بی‌خدایی و ارتباط نداشتن با معبود خواهد بود.

حجت‌الاسلام حسینی تبار از جمله چالش‌های غفلت و ارتباط نداشتن با خدا برای انسان را ارتباط با غیر خدا پرستان دانست و اظهار کرد: با توجه به آیه ۲۲ سوره عنکبوت، کسانی که به خدا ایمان آورده‌اند نیز مورد امتحان الهی قرار خواهند گرفت که خدای متعال و شیطان رجیم دو مربی انسان هستند.

به گفته این کارشناس یکی از خواسته‌های شیطان هنگام خروج از درگاه الهی سپردن بندگان به او بود که مورد قبول قرار گرفت، اما خدا مخلصان را برای خود برگزید، آنها کسانی هستند که از امتحان الهی سربلند بیرون بیایند.

حسینی تبار با اشاره به عوامل کم کننده اثر روزه و عبادات برای انسان را غفلت، خطای انسان، دوری و قطع شدن ارتباط با خدا دانست و خاطرنشان کرد: در ادعیه روزانه ماه مبارک رمضان، درخواست انسان‌؛ قرار گرفتن در جمع روزه داران واقعی، دوری از بی خردی، اشتباه، خشم و عذاب، خار و کوچک نشدن به خاطر نافرمانی از خدا را خواهان هستند.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل