ایواره/اصفهان آئین رونمایی از ۴۰ عنوان کتاب از تولیدات انتشارات سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با در حالی برگزارشد که نام این آئین از «چهل چراغ» به «چهل پنجره» تغییر کرده بود؛ به هرحال کتاب هم میتواند پنجرهای باشد که رو به دنیای دیگری باز شود و هم میتواند چراغی باشد پیش رو، البته این هردو در صورتی است که کتاب، کتاب باشد!
اما در ابتدای این آئین که امروز شنبه (۹ اردیهبشتماه) در سالن سعدی حوزه هنری استان اصفهان برگزارشد، مجتبی شاهمرادی، معاون فرهنگی شهردار اصفهان گفت: از سال گذشته تا امروز بیش از ۵۰ عنوان کتاب در انتشارات سازمان فرهنگی، اجتماعی و روزشی شهرداری اصفهان منتشر شده، یعنی با تلاش دوستان تقریباً هر هفته یک کتاب منتشر شده است و این رکورد در زمانه و وانفسایی که حال کتاب حال مناسبی نیست، رکورد خوبی است.
او افزود: در دوره جدید مدیریت شهری تلاش شد چند اتفاق رخ دهد؛ یکی اینکه تجدید برند و نشان انتشارات سازمان فرهنگی، اجتماعی و روزشی شهرداری اصفهان انجام شود و هم نشان و هم ساختار آن تغییر کند. درواقع شهر و شهرداری اصفهان باید انتشارات قوی متناسب با سیاستهای مدیریت شهری داشته باشد و در سال گذشته نیز تلاش ما این بود که حامی کتابهای فاخر و مرتبط با اصفهان باشیم.
شاهمرادی اضافه کرد: در این خصوص شورای نشر تشکیل شد و بیش از ۳۰۰ یا ۴۰۰ عنوان کتاب در شورای نشر بررسی شد و از بین آنها آثاری گلچین و تلاش شد که سرمایه مردم و بیتالمال به آثاری تبدیل شود که برای آینده اصفهان ارزش داشته باشد. این موضوع به معنای فاقد ارزش بودن سایر آثار نیست، بلکه رویکرد ما را نشان میداد آن هم بهعنوان کسانی که کلیددار شهر هستیم و شورای شهر نیز تلاش میکند آثار مرتبط با اصفهان و آثاری که میتواند در درازمدت مؤثر باشد و بهویژه بر فرهنگ و هنر تمرکز کند را تولید کند.
رئیس سازمان فرهنگی، اجتماعی و روزشی شهرداری اصفهان بیان کرد: کتابهایی که امروز رونمایی میشود در حوزههای مختلف است، اما نگاه ما این بود که در همه آنها نخ تسبیحی هم ازلحاظ محتوایی و هم ازلحاظ فرم وجود داشته باشد و برای ما بسیار مهم است که کتاب، تشخص ویژهای پیدا کند.
ادامه داد: سال گذشته و در هفته کتاب، کتابفروشی انتشارات سازمان در ورودی کتابخانه مرکزی شهرداری اصفهان تأسیس شد و تلاش میکنیم کتابخانه مرکزی به محل گپ و گفتهای اهالی کتاب و نویسندگان و اهالی فرهنگ و هنر تبدیل شود و امیدوارم کتابهایی که با آینده اصفهان و فرهنگ و هنر آن مرتبط است را جلو ببریم. همچنین روال پذیرش کتابها را تغییر دادیم و همانطور که میدانید بخش عمده کتابهایی که به انتشارات سازمان میآید از طریق مراکز تخصصی ارسال میشود که تمرکز آنها بر محتوای کتاب است و تصحیحهایی در این کتابها صورت گرفت و امروز کتابهایی ارزشمند رونمایی میشود و قطعاً نقدهایی وارد است که عموم آنها به ناشر بازمیگردد.
معاون فرهنگی شهردار اصفهان گفت: امسال چرخ انتشارات سازمان پرشتابتر خواهد گشت و انشاءالله کتابهای خوبی از اصفهان تولید شود. امیدوارم که حتی بتوانیم در حوزه کتابهای مرتبط با اصفهان جایزهای را به نام جایزه بینالمللی کتاب اصفهان داشته باشیم که طراحیهای آن در حال انجام است و انشاءالله در هفته کتاب جمهوری اسلامی و همزمان با روز اصفهان این جایزه را نیز خواهیم داشت.
در ادامه این برنامه، هادی سیناییپور فرد، رئیس اداره اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان بیان کرد: کتاب «ریشهها» که حاصل مجموع آثار برگزیده از جشنواره ملی ریشهها است. این جشنواره در ۱۰ شاخه و با موضوعها و چالشهای حوزه سالمندی برگزار شد که حدود ۳۵۰۰ تک عکس و ۸۰ عنوان مجموعه عکس سالمندی به دبیرخانه ارسال شد و حدود ۶۰ اثر برگزیده در کتابی با عنوان «ریشهها» منتشر شد.
او با اشاره به هدف از انتشار کتاب «ریشهها» گفت: استان اصفهان با نرخ رشد ۱۲ درصد در حوزه سالمندی مواجه است که از میانگین کشور بالاتر است. وظیفه ما در حوزه شهرداری، فرهنگسازی و ترغیب و تشویق مردم به دانستن آموزههای حوزه سالمندی موفق است که امیدوارم این مجموعه بتواند کمک کند تا به موضوعات و چالشهای اصفهان در حوزه سالمندی بیشتر توجه کنیم.
سینایی پور فرد ادامه داد: کتاب «این داستان، آخرش خوشه» حاصل ۵۷ اثر گرافیکی هنرمندان اصفهانی است که سال گذشته در یک کارگاه سهروزه با موضوع جوانی جمعیت و تعالی خانواده برگزار شد. هدف از ارائه این کتاب، توجه به موضوع جوانی جمعیت در شهر اصفهان و کشور بهعنوان یک مسئله بسیار پیچیده است و تولید محتوا در این زمینه بسیار فقیر است و حساس سازی این موضوع در قالب هنر بسیار مهم است؛ ضمن اینکه ما در این حوزه روی لبه تیغ حرکت میکنیم و شهرِ ما لاجرم به سمت سالمندی خواهد رفت و این چالشی است که در حوزههای فرهنگسازی با آن مواجه هستیم و ازیکطرف باید سالمندیِ موفق آموزش داده و از طرفی باید به مسئله جوانی جمعیت نیز پرداخت.
رئیس اداره اجتماعی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان اظهار کرد: کتاب «اطلس آمایش وضعیت اجتماعی شهر اصفهان» نام اختصاری ۶ اطلس شهری و ۹۰ اطلس محلهای و شهری است. این عناوین عبارتاند از اطلس آمایش مشارکت اجتماعی شهر اصفهان، اطلس آمایش وضعیت اجتماعی نهاد خانواده، اطلس آمایش وضعیت اجتماعی زنان، اطلس آمایش وضعیت سلامت، اطلس آمایش وضعیت امنیت اجتماعی، اطلس آمایش وضعیت فرهنگی شهروندی. این کتابها، کتابهای نخبگانی است و انتشار عمومی نخواهند داشت و شامل دادهها و آمارهای تحلیلی در زمینههای یادشده است. مزیت این اطلسها، مدلسازی است یعنی از درون هر اطلس یک رفتار، اقدام یا مأموریت استخراج میشود.
همچنین علیرضا مساح، رئیس اداره گردشگری سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان نیز گفت: مجموعه کتابهای منتشرشده از سوی این اداره ۱۰ عنوان کتاب در مورد شهر اصفهان است که هر کتاب به بخشی از اصفهان اختصاص دارد، بهعنوانمثال کتاب «بهشت کبوتران» در زمینه کبوتر خانه شهر است و کتاب «میراث کوچ شاهانه» درباره محله جلفا است. سایر کتابهایی که با تلاش دوستان در این اداره منتشرشده شامل منارههای اسرارآمیز، جواهری در گلستان، شکوه معماری، باشکوهترین پل جهان، شانزهلیزهی اصفهان، آبی آرام بلند، کاخی از جنس هزار و یکشب و همچنین شهر گلهای سرخ است که انشاءالله در آینده بهعنوان مرجع مورداستفاده قرار خواهد گرفت.
او ادامه داد: انشاءالله ۱۰ جلد کتاب دیگر در همین زمینه در دست تهیه است و بناهای دیگر اصفهان را در بر خواهد گرفت که یکی از آنها به آثار تخریبشده اصفهان اختصاص دارد.
در ادامه نیز سید مهدی سجادزاده، رئیس اداره توسعه فرهنگ شهروندی سازمان فرهنگی، اجتماعی و ورزشی شهرداری اصفهان با اشاره به شعار شهروند فرهنگی و فرهنگ شهروندی، اظهار کرد: ۱۰ عنوان از ۴۰ عنوان کتابی که امروز رونمایی میشود، مربوط به این اداره است و این موضوع نشاندهنده اهمیت انتشارات در اداره توسعه فرهنگ شهروندی و اداره شهروندی است.
او با اشاره به شعار فرهنگ شهروندی، افزود: در حوزه کلاس شهر که یکی از برندهای ما در توسعه فرهنگ شهروندی است، امسال ۱۸۰ هزار جلد کتاب به آموزشوپرورش تحویل دادهشده و در کنار این کتابها برنامههایی نیز در حاشیه کلاسهای شهر در حال برگزاری است که یکی از آنها جشنواره شعر و داستان شهروند است. از مجموعه ۱۰ عنوان کتابی که رونمایی میشود ۷ کتاب به این جشنواره اختصاص دارد و خروجی آثار برگزیده سومین جشنواره شعر و داستان شهروند است؛ بهاضافه کتاب «بادکنک بنفش» که بهصورت مستقل چاپ شد.
سجادزاده گفت: همچنین دو کتاب دیگر در حوزه محیطزیست و اصفهان رونمایی میشود. کتاب «زندهباد زنده رود» نیز حاصل ۵۰ اثر تصویرگری درباره زایندهرود و نتیجه برگزاری کارگاه تصویرگری با موضوع زایندهرود است که سال گذشته با حضور هنرمندان استانهای اصفهان، یزد، خوزستان و چهارمحال و بختیاری در حاشیه زایندهرود برگزار شد. کتاب «گلگشت» نیز نوشته محمدرضا رهبری نیز محتوای دو نمایشنامه است که یکی از نمایشنامهها به مناسبت هفته فرهنگی اصفهان در موزه گرمابه علیقلی آغا در حال اجرا است و نمایشنامه دوم نیز با حمایت اداره توسعه فرهنگ شهروندی به زودی اجرا خواهد شد.
به گزارش ایواره، در پایان این آئین از حجتالاسلام محمدعلی بهشتینژاد، نویسنده کتاب «فهرستی از سادات اصفهان»، زمانی، نویسنده کتاب «اشعار فارسی در کتیبههای اصفهان» و همچنین غلامرضا مهیمن نویسنده کتاب «منوچهر طیاب» تقدیر شد.
انتهای پیام