نصب و راه اندازی دکل مهاری بر روی بام سازه ها و بر روی زمین
نصب و راه اندازی دکل مهاری
دکل مهاری به سازه های پیش ساخته ای گفته می شود، که در ارتفاع های مشخص توسط سیم های مهاری که غالبا مفتول به هم تابیده شده از جنس آهن است به زمین و یا در سطح پشت بام به ستون ها و یا پل های اصلی ساختمان متصل می گردد. در واقع وزن اصلی وارد شده به دکل مهاری را سازه ی مرکزی تحمل می کند و سیم های مهاری وظیفه حفظ تراز سازه دکل را به عهده دارد. سازه های اصلی دکل مهاری در قاعده های گوناگون و بسته به نوع کاربری و ارتفاع آن مشخص و طراحی می شود. این سازه ها در مقطع مثلث و مربع می باشند. فاصله بین پایه اصلی از هم مشخصه قاعده دکل می باشد که دکل هایی با قاعده 25-35-45-50-65-80-100توسط این شرکت طراحی،ساخته و اجرا می شوند.
دکل های مهاری بسته به ارتفاع و نوع کاربری آن طراحی و اجرا می گردند. سازه اصلی دکل ها G35, G45 سه یا چهار وجهی از پیش ساخته معمول و رایج هستند که سازه ای لوله و میلگرد است. سازه اصلی دکل های G50,G65,G80,G100 به صورت لوله نبشی طراحی و ساخته می شود. معمولا چون طول سکشن های دکل مهاری g35 و دکل مهاری g45 حدودا 6 متری است در محل نصب منتاژ می شوند. با ما تا انتهای این مقاله از آی تک همراه باشید.
نصب و راه اندازی دکل منوپل
دکل منوپل به سازه ای استوانه ای و یا چند وجهی گفته می شود که برای نصب آنتن های مخابراتبی، صاعقه گیر، دوربین های ترافیکی و همچنین پایه های روشنایی استفاده می شود. برای طراحی دکل منوپل، نوع کاربری، سرعت باد منطقه و نیز میزان مقاومت خاک منطقه مورد بررسی قرار می گیرد. در برخی موارد برای کاربری های مختلف از دستک های متفاوت در ابعاد گوناگون در این نوع دکل مورد استفاده قرار می گیرد. به طور مثال دکل های چراغ راهنمایی و رانندگی و یا دوربین های کنترل ترافیک.
نصب و راه اندازی فندانسیون بتنی
به طور کلی هرسازه ای نیاز به پی و یا شالوده دارد که بار وارد به سازه را در ابتدا به پی و در نهایت به زمین منتقل کند. سازه های مرتفع و دکل های مخابراتی (دکل مهاری، دکل خود ایستا و دکل منوپل) برای تحمل وزن خود سازه، نیروی جانبی باد، وزن آنتن ها و تجهیزات موجود بر روی دکل نیاز به فندانسیون دارند.
هر سازه بسته به نوع، ارتفاع و کاربری نقشه فندانسیون متفاوتی دارد. شرایط جوی و طبیعی محل اجرا نیز در طرح نقشه فنداسیون دخیل است. با توجه به اطلاعات موجود میدانی که توسط کارشناسان آرون سازه وندا جمع آوری و دسته بندی می شود، فنداسیون مورد نیاز دکل طراحی و اجرا می گردد. فندانسیون های دکل های مخابراتی به صورت منفرد و رادیه قابل اجرا می باشند.
نصب و راه اندازی دکل خود ایستا
دکل خود ایستا، دکل هایی با سازه های سه یا چهار پایه ای هستند که به صورت مشبک با اتصال اعضای خرپایی و شیب مشخص بالا می روند. این نوع دکل ها توانایی نگهداری انواع آنتن های وایرلس، آنتن های بیسیم و مخابراتی و همچنین تحمل نیروی بادهای متفاوت وارد بر دکل را داراست.
نصب و راه اندازی دکل خود ایستا سه پایه لوله نبشی
دکل های خود ایستای سه پایه سازه هایی مشبک هستند که سه پایه اصلی لوله ای دارند و به صورت اتصال خرپایی با اعضای داخلی از جنس نبشی ساخته می شود. معمولا این نوع دکل برای نصب آنتن های ماکروویو، آنتن های بیسیم و آنتن های سکتور موبایل مورد استفاده قرار می گیرد.
ضخامت، سایز لوله و نبشی ها با توجه به نوع کاربری و تعداد آنتن ها و نیز سرعت باد منطقه محاسبه، طراحی و اجرا می گردند. این دکل ها به صورت اتصال فلنچی به لبه یکدیگر متصل می شوند. طول هر سکشن به طور معمول 6 متر می باشد. این نوع دکل خود ایستا بر روی فندانسیون رادیه و منفرد قابل نصب است.
نصب و راه اندازی دکل خود ایستا سه پایه تمام نبشی
دکل خود ایستا سه پایه تمام نبشی سازه ای است که در آن تمام اتصالات و پایه های اصلی از نبشی تشکیل شده است. نبشی هایی که برای پایه اصلی مورد استفاده قرار می گیرند، دارای خم 60درجه بوده و کلیه اتصالات و اعضای دیگر به وسیله پیچ و مهره در محل منتاژ می شوند. این نوع دکل خود ایستا بر روی فندانسیون رادیه و منفرد قابل نصب می باشد.
نصب و راه اندازی دکل خود ایستا چهار پایه تمام نبشی
دکل خود ایستا چهار پایه تمام نبشی سازه ای است که در آن تمام اتصالات و پایه های اصلی از نبشی ساخته می شود. نبشی هایی که برای پایه اصلی مورد استفاده قرار می گیرند دارای خم 90 درجه هستند. این سازه معمولا برای تعداد آنتن های زیاد، مناطق باد خیز و نیز در صنایع نفت و گاز و یا ارتباطات زیر ساختی مورد استفاده قرار می گیرد. به طور معمول بر روی فندانسیون رادیه اجرا می گردد.
در چه مواردی از دکل G35، دکل سه وجهی G45 و دکل چهار وجهی G45 استفاده می شود؟
- بطور کلی دکل G35 تا ارتفاع 36 متر در حالت استاندارد قابل نصب است.
- دکل های G35 تنها به صورت سه وجهی تولید می شوند.
- دکل G45 سه وجهی در حالت استاندارد تا ارتفاع 60 متر مناسب نصب است.
- دکل G45 چهار وجهی در حالت استاندارد تا ارتفاع 81 متر مناسب نصب می باشد.
- از روکش گالوانیزه حدود 90 میکرون تا 110 میکرون در دکل های سه وجهی و چهار وجهی G45 استفاده می شود تا از زنگ خوردن جلوگیری شود.
- دکل های مهاری به فضای کافی برای نصب مهارها نیاز دارند.
البته متراژ فوق با توجه به شرایط اقلیمی متغیر است.
برای مقایسه کلی دکل های مهاری در خصوص میزان تحمل وزن تجهیزاتی که روی آنها نصب می شود، در شرایط نصب و متریال یکسال و در ارتفاع 36 متر به شرح ذیل است:
- برای دکل G35 در حدود 150 تا 200 کیلوگرم می باشد
- برای دکل G45 سه وجهی در حدود 200 تا 250 کیلوگرم می باشد
- برای دکل G45 چهار وجهی در حدود 250 تا 400 کیلوگرم می باشد.
البته به شرطی که وزن مذکور در تمام جهات و روی کل سکشن های دکل تقسیم شده باشد.
میزان تحمل وزنهای ذکر شده در بالا به عوامل زیادی بستگی دارد که از این بین می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- نوع متریال دکل تولید شده، شامل ضخامت لوله و میلگرد، نوع جوش ها
- نوع سیم مهاری و میزان پیچش سیم مهاری
- نوع و کیفیت متعلقات جانبی دکل مانند مهارکش ها، کرپی، گوشواره، عصایی، صفحه تعادل، پیچها و…
- نوع و کیفیت نصب دکل مهاری در خصوص نحوه نصب عصایی ها، شاسی زیر دکل، نوع جوشکاری و…
- نوع و کیفیت فونداسیون پایه دکل ها شامل نوع بتن ریزی، آرماتور بندی، کیفیت بتن و…
- نوع و کیفیت محل استقرار پایه ها مانند نوع خاک و محل نصب، دیوارهای ساختمان یا سر ستون ها
- سرعت وزش باد در منطقه و شرایط جوی
متعلقات دکل مهاری
- سکشن (بدنه)
- بیس پلیت
- سیم مهاری
- مهار کش
- کرپی (کلمس)
- صفحه تعادل
- گوشواره
- تاج سر دکل
- کمربند دکل
- و… می باشد.
جهت جلوگیری از فرسودگی و زنگ زدگی، دکل ها دارای پوشش گالوانیزه گرم هستند.
در کنار نصب دکل باید به تامین و تهیه چاه ارت و چراغ خورشیدی دکل نیز توجه نمائید.