چگونه حالت زمستانی پکیج را فعال کنیم؟
در مقاله ی امروز، قصد داریم روش ها و مراحل فعال کردن حالت زمستانی پکیج را به شما کاربران عزیز آموزش دهیم. پکیج ها در تمام سال کارایی دارند و با سرد شدن هوا، کاربری آنها بیشتر می شود. در فصل زمستان، این سیستم با استفاده از رادیاتورهایی که در نقاط مختلف محیط نصب می شوند و از طریق گردش آب در این رادیاتورها، محیط را گرم می کند. البته برای این منظور، باید اول حالت زمستانی را فعال کنید که این کار باید توسط متخصصین تعمیر پکیج در همدان انجام شود تا مشکل یا اشتباهی در روند مراحل آن ایجاد نشود. در ادامه ی این مطلب، شما عزیزان را با روش و مراحل این فرایند آشنا می کنیم؛ در صورت بروز هرگونه مشکل، می توانید راهنمایی های لازم را از تکنسین های مجرب شارینو دریافت نمایید.
معنی رنگ های نمایشگر پکیج
پیش از فعال کردن حالت زمستانی پکیج ، بد نیست بدانید که پکیج ها عموما به دو شکل، کاربران را از وضعیت عملکردی شان مطلع می کنند؛ یا از طریق تغییر رنگ نمایشگر و یا با نمایش اعدادی در نمایشگر. رنگ سبز ثابت در پکیج دیواری، به این معنا است که مشعل روشن بوده و دستگاه بدون هیچ ایرادی کار می کند. اگر این رنگ به صورت چشمک زن باشد، یا شعله وجود ندارد و یا به علت رسیدن دمای آب به دمای تنظیمی، مشعل موقتا خاموش و سیستم های داخلی نیز در انتظار فراهم شدن شرایط لازم برای کارکرد عادی هستند.
اگر مشکل برطرف نشود، سیستم ایمنی پکیج فعال شده و نمایشگر به رنگ قرمز در می آید. رنگ قرمز ثابت، به معنای از کار افتادن سیستم های کنترلی است و قرمز چشمک زن، نشان می دهد که کلید حرارتی محدود کننده ی دما فعال شده است. همچنین رنگ زرد ثابت یعنی این که دستگاه به صورت منظم کار می کند ولی قادر به کنترل کردن دمای آب نیست. آگاهی از این نکات می تواند در فعال کردن حالت زمستانی پکیج به شما کمک کند.
نکات مهم فعال کردن حالت زمستانی پکیج
قبل از روشن کردن پکیج و فعال کردن حالت زمستانی این دستگاه، لازم است که به نکات زیر توجه کنید:
هواگیری: هیچ هوایی نباید در پکیج و رادیاتور ها وجود داشته باشد؛ برای اطمینان بهتر است پکیج را پیش از استفاده هواگیری کنید. (لینک به مطلب هواگیری پکیج)
کنترل پتانسیومر: این به این معنا است که شما باید پیش از فعال کردن حالت زمستانی پکیج ، دمای شوفاژ را کنترل کرده و مطمئن شوید که مشعل ها به موقع خاموش و روشن می شوند.
کنترل دمای آب گرم مصرفی: دمای آب مصرفی باید در ابتدای روشن کردن دستگاه، 45 درجه سلسیوس بیش از دمای آب سرد اولیه باشد.
کنترل فلوسوییچ آب: سه بار مشعل را خاموش و روشن کرده و اطمینان حاصل کنید که عملکرد آن طبیعی است.
کنترل دمای مدار گرمایش: از فشار مناسب آب و خاموش و روشن شدن پکیج در دمای معین مطمئن شوید.
بررسی عملکرد جرقه زن: مطمئن شوید که مشعل پکیج با جرقه زن روشن می شود.
تست گازبندی: اطمینان پیدا کنید که لوله های گاز و رگلاتور نشتی ندارند و به خوبی کار می کنند.
مراحل فعال کردن حالت زمستانی پکیج
برای فعال کردن حالت زمستانی پکیج ، باید مراحل زیر را اجرا نمایید:
- پیش از هر کاری، درجه فشار پکیج را کنترل و تنطیم کنید. لازم است بدانید که این درجه باید روی ۱٫۵ بار باشد. اگر فشار کم باشد، می توانید شیر کوچک زیر پکیج را باز کنید تا درجه فشار افزایش پیدا کند.
- در این مرحله، باید مسیر دودکش را بررسی کرده و از باز بودن کامل آن اطمینان حاصل نمایید.
- تمامی فلکه های موجود در زیر پکیج را که به شلنگ های آب متصل هستند، باز کنید.
- حالا باید شیر همه ی رادیاتورها را باز کنید.
- پکیج را در حالت زمستانه قرار داده و درجه دمای آن را بالا ببرید تا پکیج روشن شود.
- معمولا بعد از چند دقیقه کار کردن پکیج، نزدیک ترین رادیاتور به آن شورع به داغ شدن می کند.
- بعد از داغ شدن همه ی رادیاتورها، می توانید مراحل هواگیری را انجام دهید.
- پس از فعال کردن حالت زمستانی پکیج و پایان مراحل هواگیری، مجددا فشار دستگاه را کنترل نمایید.
نمایندگی تعمیرات پکیج شارینو
نمایندگی تعمیرات پکیج، یک مرکز همه جانبه است که به صورت ویژه و تخصصی در زمینه ی بررسی و ترمیم انواع مدل های پکیج دیواری فعالیت می کند. برای این که خدمات رسانی با نظم و تمرکز بیشتری همراه شود، در این مرکز چندین واحد مجزا راه اندازی شده است. بررسی و تعمیر هریک از انواع پکیج بوتان، سامسونگ، ال جی و … در یکی از این واحدها انجام می شود.
تکنسین هایی که به مراحل ترمیم نظارت دارند، از بین مجرب ترین کارشناسان تعمیر پکیج انتخاب شده اند و با دانش فنی و تجربه ی بالای خود، سطح کیفی خدمات این مرکز را ارتقا بخشیده اند. نکته ی ویژه مورد نمایندگی تعمیرات پکیج شارینو این است که کلیه ی سرویس های تعمیراتی، در محل مورد نظر کاربران به این عزیزان ارائه می گردد.
معرفی پکیج و اجزای آن
پکیج به دستگاهی گفته می شود که قابلیت تامین آب گرم مصرفی ساختمان را داشته و در کنار آن به گرم کردن فضای ساختمان نیز می پردازد. در واقع پکیج را می توان مدل کوچک شده و مینیاتوری موتورخانه دانست که برای هر واحد به صورت مستقل نصب می گردد.
این دستگاه باعث مصرف بهینه سوخت شده و در انواع مختلف دیواری و زمینی تولید می شود. پکیج های دیواری از اجزای مختلفی مانند شیر نظارت گاز، مشعل، مبدل های حرارتی، شیر سه راهی، برد نظارت الکترونیک، کلید ایمنی حداقل فشار آب، مخزن انبساط و غیره تشکیل شده اند که هر یک از این اجزا عملکرد ویژه ای در پکیج دارند. برای راه اندازی پکیج باید به فصلی که در آن قرار داریم توجه نمود و تنظیمات متناسب با فصل مورد نظر را در پکیج انجام داد. در ادامه به عملکرد زمستانی پکیج و چگونگی تنظیم آن به طور کامل پرداخته شده است.
دلیل تنظیم حالت زمستانی پکیج
با شروع فصل سرما نیاز است تا سیستم های گرمایشی آماده سازی و تجهیز گردند؛ این کار می تواند عملکرد سیستم را بهبود بخشیده و مصرف انرژی را بهبود بخشد و در نهایت باعث افزایش طول عمر دستگاه گردد. در ساختمان هایی که از پکیج به عنوان سیستم گرمایشی خود استفاده می کنند این موضوع اهمیت بسیاری دارد چرا که پکیج ها دارای تنظیمات مختلفی در تابستان و زمستان می باشند و برای تامین آب گرم مصرفی در زمستان حتما نیاز است تا تنظیمات زمستانی دستگاه با دقت صورت گیرد. با توجه به افزایش بازدهی پکیج با انجام تنظیمات زمستانی نیاز است تا افراد با نحوه انجام این تنظیمات آشنایی داشته باشند.
دمای مناسب پکیج در زمستان
پیش از آن که به نحوه تنظیم حالت زمستانی پکیج بپردازیم نیاز است تا با دمای مناسبی که برای اتاق در فصل زمستان وجود دارد آشنا گردیم. دمای مناسب در فصل زمستان برای اکثر افراد دمایی در حدود 18 تا 21 درجه سانتی گراد می باشد. این دما برای سالمندان و نوزادان کمی بیشتر بوده و در حدود 22 تا 23 درجه سانتی گراد می باشد.
بر اساس میانگین سنی افراد ساکن در ساختمان و گرمایی یا سرمایی بودن آنها می توان دمای مناسبی را برای پکیج خود تنظیم نمود. در برخی از مدل های پکیج می توان دمای دستگاه را در زمان های مختلف تنظیم نمود تا در زمان هایی خاص دمایی خاص برای پکیج تنظیم گردد.
عملکرد پکیج دیواری در حالت زمستانی به چه صورت است؟
زمانی که عملکرد پکیج را بر روی حالت زمستانی تنظیم می نمایید، دستگاه علاوه بر گرم کردن فضای ساختمان و تامین آب مصرفی لوله ها، به گرم کردن آبی که وارد لوله های رادیاتور و شوفاژها می شود نیز می پردازد.
با باز شدن شیر آب گرم سنسور برقی باعث قطع شدن مدار رادیاتور تا وقتی که آب گرم مصرفی باز است می گردد. این قطع شدن مدار موقتی بوده و و زمانی شیر آب گرم بسته می شود مدار آب گرم رادیاتور مجددا وصل می گردد و آب گرم همیشه در دسترس شما قرار می گیرد. در حالت تابستانی پکیج تنها آب گرم مصرفی بهداشتی تامین می گردد و آب گرمی که وارد لوله های رادیاتور می شود قطع می باشد در صورتی که در حالت زمستانی هر دو این موارد امکان پذیر می باشد.
البته نکته ای که در حالت زمستانی پکیج وجود دارد این است که امکان تامین هر دو مورد آب مصرفی و آب ورودی به رادیاتورها به صورت همزمان امکان پذیر نمی باشد و اولویت با تامین آب گرم مصرفی لوله ها می باشد و در صورتی که این آب مورد نیاز نباشد پکیج به تامین آب گرم رادیاتور می پردازد.
چگونگی فعال کردن حالت زمستانی پکیج
برای فعال کردن حالت زمستانی پکیج باید از دکمه ولومی که بر روی دستگاه وجود دارد استفاده نمود. سه دکمه ولوم و یک عقربه و دکمه بر روی پکیج های دیواری وجود دارد که هر یک عملکرد ویژه ای در پکیج دارد.
ولومی که در قسمت سمت راست پکیج قرار دارد برای روشن و خاموش کردن پکیج طراحی شده است و با تنظیم آن بر روی صفر دستگاه خاموش و تنظیم بر روی یک پکیج روشن خواهد شد. کلید ولومی که در قسمت وسط قرار دارد تنظیم کردن دمای آب مصرفی طراحی شده است و نیازی به تنظیم هر روزه آن نمی باشد. با یک مرتبه تنظیم دمای آن که تنظیم در قسمت وسط می باشد نیازی به تنظیم مجدد نخواهد بود.
اما کلید ولومی که در سمت چپ پکیج قرار دارد برای تنظیم حالت تابستانه و زمستانه پکیج می باشد و زمانی که بر روی حالت صفر قرار گیرد نشان دهنده تنظیم آن بر روی حالت تابستانه می باشد. با چرخاندن این ولوم پکیج در حالت زمستانه قرار خواهد گرفت و توانایی گرم کردن آب در لوله های رادیاتور و شوفاژ وجود خواهد داشت.
باید توجه کرد که ولوم را در حالت ماکزیمم قرار نداد چرا که در این حالت فشار زیادی به پکیج وارد می گردد. عقربه ای که بر روی پکیج قرار دارد باید همیشه بین عدد 1 و 2 قرار داشته باشد و تنظیم آن توسط قطعه شیر پرکن انجام می شود. شیر پرکن شیر کوچکی است که در قسمت زیرین پکیج قرار دارد و به راحتی قابل تشخیص می باشد.
نکات مهم در تنظیم حالت زمستانه پکیج
اولین نکته ای که در هنگام فعال نمودن حالت زمستانی پکیج باید به آن توجه نمود تنظیم عقربه پکیج بر روی 1.5 می باشد و همانطور که گفته شد تنظیمات این عقربه را باید با استفاده از شیر پرکن انجام داد.
پس از آن نیاز است تا لوله های گاز، دودکش ها، شیرهای اتصال آب و چنین مواردی به دقت بررسی گردند و اگر این قطعات دارای نشتی و یا قطعی می باشند آنها را برطرف نمود. در ادامه باید تمام شیرهای آب باز شده و دمای پکیج را بالا ببرید و در هنگامی که اولین شوفاژ شروع به گرم شدن کرد باید آن را هواگیری نمود.
انجام هواگیری نیز نیاز به مهارت بالایی داشته و در صورتی که تخصصی در آن ندارید نیاز است تا به تکنسین پکیج مراجعه نمایید تا این کار را برایتان انجام دهد. با انجام این کارها حالت زمستانی پکیج فعال گشته و می توان دمای پکیج را در هر دمایی که دلخواهتان می باشد تنظیم نمود.
جلوگیری از یخ زدن پکیج در زمستان
گاهی مواقع دیده می شود که پکیج هایی که در بیرون از ساختمان نصب شده اند در فصل زمستان به علت سرمای هوا دچار یخ زدگی می گردند. برای جلوگیری از این یخ زدگی می توان روش هایی را امتحان نمود.
برای رفع این مشکل می توان با باز کردن شیر گاز و اتصال دوشاخه دستگاه به پریز برق، از یخ زدگی پکیج جلوگیری نمود. علاوه بر آن امکان افزودن ماده ضد یخ به رادیاتور دستگاه وجود دارد که سبب می شود تا پکیج دچار یخ زدگی نگردد. البته عملکرد ضد یخ ها در پکیج های آنالوگ و دیجیتال با هم متفاوت بوده و در پکیج های دیجیتال عقربه را باید بین عدد 1 و 1.5 قرار داد و کلید انتخاب فصل نیز بر روی عدد صفر قرار گیرد.
در پکیج هایی که به صورت آنالوگ می باشند نیز باید شیر ورودی گاز را باز نموده و عقربه فشار بین عدد 1 و 1.5 قرار گیرد و کلید تنظیم دمای آب گرم و شوفاژ در حالت صفر قرار داده شود.
مطالب مرتبط: