دلایل ضعیف شدن سیگنال گیرنده های تلوزیون و تجهیزات رادیویی
ضعیف شدن سیگنال و فرکانس ماهواره و تجهیزات رادیویی ، افت کیفیت سیگنال در ریسیورها و گیرنده های تلوزیونی و ماهواره ای این روزها یکی از مشکلات معمولی شده است که ما در کنار لذت داشتن ارتباطات رادیویی باید آنها را نیز تجربه کنیم.اما داشتن افت سیگنال و تخریب شدن امواج و به اصطلاح نویز زیاد در خطوط می تواند اعصاب شما را به شدت به هم بریزد. امروز در این مقاله می خواهیم دلایل افت سیگنال و به اصطلاح فنی تر شکست سیگنال های رادیویی در تجهیزات تلوزیونی ، ماهواره ای و حتی امواج وای فای خانگی را با هم بررسی کنیم و راهکاری برای حل این مشکلات مطرح کنیم. در دوره آموزش نتورک پلاس در خصوص مفاهیم سیگنال و دلایل کاهش کیفیت و راهکار های افزایش کیفیت سیگنال صحبت می کنیم.
چرا افت کیفیت سیگنال و تخریب سیگنال در تجهیزات ماهواره ای مهم است؟
ارتباطات ماهواره ای فقط و فقط برای مصارف خانگی و دیدن کانال های ماهواره نیستند. همانطور که شما در دریافت سیگنال شبکه های ماهواره ای ممکن است نویز داشته باشید و با افت کیفیت سیگنال مواجه شوید ، در برخی نقاط کشور برای برقراری ارتباطات بین سازمانی و شرکتی که بسیار حساس هم هستند از تجهیزات ارتباطات ماهواره ای استفاده می شود.
در این مقاله بیشتر در خصوص بررسی دلایل تضعیف سیگنال های ارتباطات ماهواره ای و روشهای حل آن در مکان هایی مثل دکل های نقتی ، معادن و محیط های نظامی صحبت می شود. هر چقدر شما بتوانید کیفیت سیگنال را بالاتر ببرید ، نویز خطوط را برطرف کنید و عوامل تخریب سیگنال را کم کنید ، در نهایت سرعت و کیفیت ارتباطی شما بالا خواهد رفت.
فراموش نکنیم که از نظر فنی ارتباطات ماهواره ای و دستگاه های ریسیور خانگی راهکارهای تقریبا مشابهی برای حل مشکل کاهش کیفیت سیگنال دارند که با هم در ادامه بررسی خواهیم کرد. مشکل ریسیورهای ماهواره ای ( Satellite Receivers ) و اساسا مشکلات ارتباطات رادیویی تقریبا مشابه هست ، خیلی از این اختلال های فرکانس و دریافت نکردن سیگنال و پیدا نکردن فرکانس مناسب و ضعیف شدن کیفیت ارتباطات رادیویی و ماهواره ای تقریبا مشکلات مشابهی دارند من در ادامه لیست مشکلات و روشهای حل کردن این مشکلات رو برای شما عنوان می کنم :
- مشکلات منبع تغذیه : در صورتی که در مدار تغذیه از خازن صافی استفاده نشده ، یک عدد خازن صافی 10 میکرو 400 ولت به منبع تغذیه اضافه کنید
- مشکلات منبع تغذیه : به جای خازن های 100uf از خازن های 200uf و به جای خازن 1000uf از خارن 1500uf استفاده کنید . تا اینجای کار اگر دیش یا دریافت کننده شما مشکل چرخش داشته باشه و سیگنال رو دریافت نکته قدرت چرخش به دست میاره
- چک کردن اتصالات : باران و گرد و خاک می تواند با ورود به درز اتصالات ریسیور و LNB شما باعث کاهش قدرت سیگنال و دریافتشون بشن ، حتما از تمیز بودن ، محکم بودن و بدون درز بودن این اتصالات مطمئن بشید. اینکار بصورت دوره ای با توجه به اقلیم منطقه ای که هستید متفاوت هست ، مثلا در سکوی نفتی به دلایل شرجی بودن خیلی ممکنه که آب به لایه های اتصالات نفوذ کرده باشه یا توی خوزستان ممکنه خاک رفته باشه …
- دریافت پیام خطای سیگنال موجود نیست : در تلوزیون ها و گیرنده های دیجیتال ممکنه با خطای سیگنال موجود نیست مواجه بشید ، این خطا رو معمولا در زمان بد بودن آب و هوا دریافت می کنید ، اگر آب و هوا بصورت مقطعی بد باشه و این خطا همیشگی نباشه ، ترجیحا دستگاه رسیور رو خاموش کنید برای چند دقیقه تا آب و هوا بهتر بشه ، اگر دائمی هست حتما اقدام به تهیه یک دستگاه به روز تر کنید.
- چک کردن کابل HDMI : کابل HDMI وظیفه انتقال همزمان سیگنال های صدا ، تصویر و دستورات کنترلی رو داره ، اگر این کابل مشکل داشته باشه ارتباط شما مختل میشه و عملا دستگاه شما اگر سالم هم باشه ، تلوزیون یا گیرنده شما نمایش نمی ده . حتما کابل نو تست کنید.
- قطع کردن کامل الکتریسیته : بعضی اوقات ممکن هست مشکل شما داشتن الکتریسیته ساکن باشه ، دستگاه رو خاموش کنید و کلیه کابل های برقش رو جدا کنید و حداقل یک دقیقه صبر کنید و مجدد راه اندازی رو انجام بدید
- مطمئن بشید تلوزیون یا گیرنده شما با استاندارد HDCP هماهنگ هست در غیر اینصورت برخی نقاط امکان دسترسی به شما داده نمیشه ، بیشتر دستگاه های گیرنده ماهواره مبتنی بر لینوکس هستند و یادگیری لینوکس می تواند به شما کمک کند.
- کانال پایه گیرنده یا تلوزیون رو تغییر بدید و از پیشفرض 1 یا 2 به 3 و 4 تغییرش بدید
- تغییر محل آنتن و گیرنده : بعضی اوقات ممکن هست در جایی دیش یا گیرنده شما باشه که نقطه کور محسوب بشه ، قرار نیست همیشه یک نقطه خوب آنتن ، به همون صورت بمونه ، جابجایی یکی از نکات دیگه هست
- دور کردن دستگاه از منابع الکتریکی قوی : مطمئن بشید دستگاه و دیش و LNB شما نزدیک بالابرها ، موتورهای الکتریکی و تولید کننده های نویز قرار نداشته باشند.
اینها چیزهایی هست که معمولا برای ارتباطات ماهواره ای که بصورت نرمال کار می کردند و یکباره به مشکل خوردن توصیه میشه ، هر چند خودم چون تجربه بودن توی سکوی نفتی رو دارم بهتون میگم که مانورهای نظامی میتونه سیگنال شما رو مختل کنه ، طوفان های دریایی و صد البته آخرش باید با متخصص همینکار تماس بگیرید. منبع : توسینسو