بهترین روش جوشکاری ورق گالوانیزه

جوشکاری ورق گالوانیزه نازک چگونه است؟

جوشکاری میلگرد ظفر بناب و فولاد بالاخص انواع ورق های فولادی نیازمند مهارت های خاص خود است در برخی موارد حتی جوشکاران نیز با مشکلات عدیده ای در حین جوشکاری ورق گالوانیزه یا فولاد مواجه می شوند از همین رو همواره توصیه می گردد که نکات اجرایی در حین عملیات جوشکاری فولاد گالوانیزه به صورت کامل و اصولی رعایت گردد.

از طرفی در برخی موارد امکان نصب هیچ گونه اتصالات جز جوشکاری وجود ندارد در چنین شرایطی باید دقت داشت که گرم شدن فلزهای سبک و نازک ممکن است موجب ایجاد سوراخ هایی در سطح فولاد گردد. شایان ذکر است کیفیت ورق نیز در کیفیت جو تاثیر بسزایی دارد. ورق گالوانیزه فولاد مبارکه اصفهان از جمله برترین ورق های فولادی در بازار داخلی می باشد. حال سوال اینجاست در چنین شرایطی چطور نسبت به جوشکاری ورق گالوانیزه نازک اقدام کنیم؟ در ادامه ضمن آموزش نحوه جوش فولاد گالوانیزه و معرفی الکترودهای مخصوص این کار به شرح مفصل موضوع نیز خواهیم پرداخت.

بهترین روش جوشکاری ورق گالوانیزه

جوشکاری قطعات گالوانیزه

همان طور که پیش تر نیز ذکر شد در صورت وارد نمودن گرمای زیاد به سطح ورق ممکن است حفره هایی رو سطح ورق پدیدار گردد از طرفی کیفیت جوش کاهش یافته انرژی نیز اتلاف می گردد. به همین دلیل سرعت و دمای وارده از نظر فنی بسیار اهمیت دارد. برای جوشکاری فولاد گالوانیزه بالاخص ورق های گالوانیزه که دارای سطحی نسبتا نازک تر نسبت به سایر قطعات فولادی هستند باید از الکترودهایی با سرعت بالا استفاده نمود.

از طرفی باید دقت نمود که جوشکاری به شیوه قوس الکتریکی نیازمند دستگاه و مهارت فنی شخص جوشکار می باشد بخشی از کیفیت جوش نیز وابسته به دستگاه مورد استفاده حین عملیات جوشکاری قطعات فولادی می باشد به خصوص زمانی که جوشکاری به واسطه گاز آرگان صورت می گیرد. برخی تجهیزات این امکان را می دهند که فرایند به صورت نیمه اتوماتیک صورت پذیرد. اصولا نقطه یا درز جوش در چنین مواقعی دارای کیفیت مقبولی خواهد بود.

ضخامت الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه بهتر است سرعت جوش بالا و تعداد قوس معقولانه انتخاب گردد. اصولا جوشکاری روی ورق های نازک نسبت به سایر محصولات فولادی سخت است بر همین اساس برای داشتن درز یا نقطه جوشی با کیفیت مطلوب باید تمامی اصول و ضوابط با دقت رعایت گردد.

اغلب این گونه توصیه می گردد که در انتخاب نوع الکترود وسواس گونه رفتار شود چرا که الکترودهای مورد استفاده در جوشکاری با گاز آرگان باید دارای سایز متوسط باشند. حداکثر ضخامت در نظر گرفته شده برای این دسته از الکترودها چیزی حدود 2.5 میلی متر و جریان نیز مابین 10 الی 200 آمپر در نظر گرفته می شود. هر چه سرعت کار بالاتر باشد متقابلا کیفیت نقطه جوش نیز مطلوب تر خواهد بود.

جوشکاری مخازن گالوانیزه

ابزارها و دستگاه های متعددی برای جوشکاری فولاد گالوانیزه در بازار یافت می شود اما هر چه از میزان ضخامت ورق یا محصول فولادی کاسته شود به نسبت در انتخاب ابزار آلات جوشکاری نیز با محدودیت مواجه می شویم به گونه ای که برای جوشکاری ورق گالوانیزه نازک تعداد محدودتری از ابزار آلات در دسترس است. این ضخامت با قیمت روز ورق گالوانیزه نیز ارتباط تنگاتنگی دارد.

این شیوه های جوشکاری در میان صنایع متعددی از جمله موارد زیر کاربرد دارد: صنعت خودروسازی و جوشکاری های مربوطه ساخت و ساز هواپیماسازی حمل ونقل و… در برخی موارد این سوال مطرح است که استفاده از اتصالات فلزی مطلوب تر می باشد یا انجام شیوه های جوشکاری؟ با توجه به ماهیت محصول و محلی که فلز در آن تعبیه می شود می توان شیوه جوشکاری یا اتصالات غیر جوشی مناسب را برگزید.

در برخی موارد همچون اتصال های فولادی بهتر است از شیوه اتصالات غیر جوشی استفاده نمود اما در برخی شرایط ملزم به جوشکاری هستیم بر همین اساس با توجه به ترکیبات شیمیایی و عدم ممنوعیت جوشکاری می توان از شیوه اتصالات جوشی بهره گرفت. برای جوشکاری مخازن فولادی نیز شرایط به همین منوال است که پیش تر ذکر گردید و با توجه به نوع ضخامت ورق فولادی باید الکترود و دستگاه مربوطه درخور محصول را انتخاب سپس با رعایت اصول و ضوابط ایمنی عملیات جوشکاری را آغاز نمود.

نحوه جوش ورق نازک گالوانیزه با الکترود اصولا جریان برق در روال جوشکاری حائز اهمیت است. جریان بین 35 الی 40 درجه سانتی گراد حدود مطلوبی است اما همچنان تصویه می گردد بر اساس الکترود انتخابی جریان جوش مناسب را انتخاب نموده سپس اقدام نمایید. در گام بعدی الکترود در محل مخصوص تعبیه شده سپس قطعات و لبه های مورد نظر به منظور اتصال در جوار هم قرار گرفته، عملیات جوشکاری آغاز می شود.

در هر بار جوش به واسطه برس های مخصوص محل جوش از تراشه و سرباره پاکسازی می گردد. ممکن است تغییر رنگی در نقطه جوش احساس گردد که وابسته به تعداد دفعات جوش و کیفیت کار می باشد. در برخی موارد جوشکار قطعه مسی را زیر محل جوش قرار داده تا گرمای فولاد به سطح پایین تری رسیده و از وارد شدن دمای بالا به سطح محصول تا حد امکان ممانعت به عمل آید.ایمنی و بهداشت در جوشکاری ورق گالوانیزه حین انجام جوشکاری قطعات فولادی و سایر فلزها باید اصول ایمنی و بهداشتی را کاملا رعایت نمود.

استفاده از ماسک مخصوص جوشکاری به منظور ایمنی چشم و صورت در برابر تشعشعات، استفاده از دستکش های مخصوص، لباس ضد اشتعال، کلاه ایمنی، عینک مخصوص جوشکاری، حضور در محیط مخصوص جوشکاری، کفش های مخصوص جوش سبک و عایق، عاری بودن محیط از مواد اشتعال زا و… از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

در نهایت با انتخاب الکترود و دستگاه مناسب و درخور قطعه فولادی می توان جوشکاری با کیفیت بسیار عالی انجام داد. جوشکاری قطعات گالوانیزه چگونه انجام می گیرد؟ برخی تجهیزات این امکان را می دهند که فرایند به صورت نیمه اتوماتیک صورت پذیرد. اصولا نقطه یا درز جوش در چنین مواقعی دارای کیفیت مقبولی خواهد بود.

ضخامت الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه باید چگونه باشد؟

حداکثر ضخامت در نظر گرفته شده برای این دسته از الکترودها چیزی حدود ۲٫۵ میلی متر و جریان نیز مابین ۱۰ الی ۲۰۰ آمپر در نظر گرفته می شود. موارد ایمنی که در حین جوشکاری ورق گالوانیزه باید رعایت کرد چیست؟ استفاده از ماسک مخصوص جوشکاری به منظور ایمنی چشم و صورت در برابر تشعشعات، استفاده از دستکش های مخصوص، لباس ضد اشتعال، کلاه ایمنی، عینک مخصوص جوشکاری، حضور در محیط مخصوص جوشکاری، کفش های مخصوص جوش سبک و عایق، عاری بودن محیط از مواد اشتعال زا و… از اهمیت ویژه ای برخوردار است.

ورق و لوله گالوانیزه در واقع همان فولاد هستند که با یک لایه فلزی از جنس روی پوشیده شده‌اند. این کار با هدف بالا بردن مقاومت فولاد در برابر زنگ زدگی و خوردگی انجام می‌شود. با وجود مزایای بسیاری که گالوانیزه کردن فولاد برای صنایع به همراه دارد، جوشکاری آن را با حساسیت‌های خاصی مواجه می‌سازد. چراکه فلز روی هنگام جوشکاری از طرفی می‌تواند کیفیت لوله و ورق گالوانیزه را تحت تاثیر قرار دهد و باعث سوراخ شدن آن شود و از طرف دیگر خطرات امنیتی با خود به همراه خواهد داشت.

به همین دلیل دستورالعمل‌های استاندارد جهانی AWS برای آن تعریف شده است. گاهی و در برخی شرایط خیلی خاص می‌توان به جای جوشکاری از اتصالات استفاده کرد؛ اما متأسفانه این روش همیشه هم نمی‌تواند پاسخگوی نیازهایمان باشد و از همین رو ناگزیر به جوشکاری هستیم. جوشکاری لوله گالوانیزه در بالا ذکر شد که گالوانیزه کردن لوله جهت افزایش مقاومت محصول در برابر زنگ‌زدگی ایجاد می‌گردد و به طبع آن قیمت لوله گالوانیزه با لوله معمولی متفاوت خواهد بود.

اما همان‌طور که گفته شد، جوشکاری لوله گالوانیزه از حساسیت بالایی برخوردار است و نکات ظریفی را در آن باید رعایت کرد. بعضی از این نکات برای بالا بردن کیفیت محصول نهایی اهمیت دارند و رعایت برخی دیگر از نظر حفظ ایمنی کارگران و محیط جوشکاری ضروری است.

انجام جوشکاری لوله گالوانیزه

امنیت جوشکاری لوله گالوانیزه حرارت دادن فلز روی، که سطح روی ورق و لوله گالوانیزه را پوشانده، کار خطرناکی است و بخارهای سمی متصاعد می‌کند.

برای حل این مشکل یا باید پوشش روی را در ناحیه جوشکاری حذف کنید یا جوشکاری را با یک شیب 15 درجه‌ای انجام دهید. روش دیگری که برای حل این مشکل پیشنهاد می‌شود ایجاد یک فضای کافی برای خروج بخار از داخل لوله است. علاوه بر اینکه یکی از سه روش بالا را برای کاهش اثرات بخار به کار می‌گیرید، بهتر است سرعت انجام کار را تا جای ممکن افزایش دهید. نوع الکترود در سرعت انجام کار اثرگذار است.

در کنار همه راهکارهای پیشنهاد شده بهتر است از یک دستگاه تنفس نیز برای فرد جوشکار استفاده شود تا هیچ گونه بخاری وارد ریه‌ها نشود یا حداقل دستگاه تصفیه هوا در محل نصب شود، تیرآهن نرمال (استفاده از پنکه نیز می‌تواند مناسب باشد). توجه به این مسئله از اهمیت بالایی برخوردار است. تنفس بیش از حد گاز اکسید روی می‌تواند منجر به بیماری با نشانه‌های استفراغ و خشکی گلو و حتی مرگ شود. طبق دستورالعمل‌های استاندارد جهانی جوش (AWS) برای توقف خروج گازهای سمی حاصل از اکسید شدن روی باید به اندازه 6.35 میلی‌متر پوشش روی از بخش مورد نظر برای جوشکاری برداشته شود و قسمت‌هایی که از جنس فولادند به هم جوش داده شوند.

کیفیت جوشکاری لوله گالوانیزه یکی از مواردی که باعث بالا رفتن کیفیت جوشکاری ورق و لوله گالوانیزه می‌شود، جنس الکترود جوشکاری است. الکترودی که برای این کار استفاده می‌شود، باید متناسب با جنس گالوانیزه ساخته شده باشد تا به آن آسیب وارد نکند.

کته دیگری که باید هنگام جوشکاری لوله و ورق گالوانیزه به آن توجه شود، این است که در جوشکاری در واقع نباید دو قطعه گالوانیزه را به هم بچسبانیم. بلکه آن‌ها باید با فاصله مشخصی از هم قرار بگیرند و سپس این فاصله به وسیله الکترود جوشکاری پر شود. نوع جوش نیز در کیفیت جوش به خصوص کیفیت جوش قطعات گالوانیزه اهمیت بالایی دارد. از جمله انواع روش‌های جوشکاری ورق‌های گالوانیزه می‌توان به جوشکاری مقاومتی، نقطه‌ای، درزی و برجسته اشاره کرد.

باید فرد متخصص جوشکار با توجه به شرایط موجود بهترین روش را انتخاب کند تا کمترین آسیب به سطح گالوانیزه وارد شود. جوشکاری ورق گالوانیزه محصول دیگری که با گالوانیزه کردن آن زنگ‌زدگی در آن کاهش یافته ورق است. البته که با انجام این عمل قیمت ورق گالوانیزه نیز بالاتر از ورق معمولی است. جوشکاری ورق گالوانیزه معمولا در صنایعی مانند هواپیماسازی، خودروسازی، حمل و نقل، ساخت و ساز و… کاربردهای بسیاری دارد و البته به دلیل نازک‌تر بودن آن نسبت به لوله کمی سخت‌تر است.

به این منظور تدابیر زیر اندیشیده شده است: جوشکاری ورق گالوانیزه مهار دمای ورق گالوانیزه حین جوشکاری وقتی برای جوش دادن دو ورق گالوانیزه به یکدیگر بیش از اندازه دستگاه جوش را روی یک نقطه نگه دارید یا به هر طریق دیگری کار را با مهارت کافی انجام ندهید، ورق ذوب یا سوراخ شده و از کیفیت نهایی محصول کاسته خواهد شد. به این منظور می‌توان از ورق مسی به عنوان عایق حرارتی استفاده کرد تا دمای حاصل از جوشکاری به سایر نقاط صفحه منتقل نشود.

توجه کنید که مس باید زیر ورق گالوانیزه و در محل جوشکاری قرار بگیرد. انتخاب دستگاه جوشکاری ورق گالوانیزه یکی دیگر از راهکارهای مفید برای مهار دمای ورق گالوانیزه حین جوشکاری، بالا بردن سرعت انجام کار است. انتخاب نوع دستگاه جوشکاری و نوع الکترود در این زمینه می‌تواند مؤثر باشد. یکی از روش‌هایی که برای حفظ کیفیت ورق گالوانیزه حین جوشکاری استفاده می‌شود، جوشکاری به شیوه قوس الکتریکی است که البته به مهارت بالا و دستگاه‌های حرفه‌ای نیاز دارد.

معمولاً استفاده از دستگاه‌های نیمه اتوماتیک محصول نهایی خوبی را عرضه می‌کنند. ضخامت درز جوش نیز در کیفیت جوشکاری ورق گالوانیزه مهم است. معمولاً این ضخامت را 2.5 میلی‌متر در نظر می‌گیرند. جوشکاری ورق سیاه نوع دیگری از فولاد نورد گرم ورق سیاه است که در دو نوع معمولی و صنعتی به بازار عرضه می‌شود.

ورق سیاه معمولی بیشتر برای کارهای ساختمانی و ورق سیاه صنعتی برای سدسازی و… کاربرد دارند. به همین دلیل قیمت ورق در هر دو نوع متفاوت است. تفاوت این ورق‌ها با سایر ورق‌های گالوانیزه در دمایی است که در آن تولید می‌شوند. به طوری‌که ورق سیاه در کوره‌های با حرارت بسیار بالاتری داغ می‌شود و در نهایت نیز ضخامت کم‌تری نسبت به ورق‌های گالوانیزه دیگر دارد. این فلزات به دلیل درصد پایین کربن، شکل پذیری خوبی نیز دارند. جوشکاری ورق سیاه خوشبختانه ورق سیاه به راحتی جوشکاری می‌شود.

از آن‌جا که طی عملیات تولید ورق سیاه از پوشش روی استفاده نمی‌شود و به جای آن یک پوسته اکسیدی روی فولاد ایجاد می‌کنند، از بخارات سمی حین جوشکاری نیز خبری نیست. جمع‌بندی همان‌طور که مشاهده کردید جوشکاری قطعات گالوانیزه اعم از لوله یا ورق تفاوت‌هایی نسبت به جوشکاری سایر فلزات دارد که بیشتر هم به ضخامت ورق گالوانیزه و بخارات سمی حاصل از جوشکاری برمی‌گردد.

حفظ امنیت در جوشکاری لوله گالوانیزه به لحاظ ضخامت بیشتر محصول و در نتیجه متصاعد شدن مقادیر بیشتر گاز از اهمیت بالاتری برخوردار است. علاوه بر نکات امنیتی ذکر شده باید سایر نکات مربوط به جوشکاری مانند استفاده از ماسک، دستکش، کفش و عینک مخصوص جوشکاری و هم‌چنین خالی کردن محیط از مواد اشتعال‌زا در کنار استفاده از البسه ضد اشتعال (چرمی) رعایت شود.

یکی از روش های پرکاربرد و قدیمی در جوشکاری، استفاده از الکترودها است که معمولا به صورت دستی انجام می شود. الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه با سرعت بالا برای جلوگیری از کم شدن کیفیت جوش و از دست دادن انرژی لازم می باشد. هر چه سرعت جوش بالاتر باشد، بهتر است و تعداد قوس را نیز باید معقولانه انتخاب نمود.

ورق های نازک نسبت به دیگر محصولاتی که جنسشان فولاد است، جوشکاری سخت تری خواهند داشت و اگر بخواهیم کیفیت درز یا نقطه جوش بالا باشد، باید تمامی نکات ذکر شده را رعایت کنید. اگر اصول جوشکاری در ورقه های نازک رعایت نشود، ورق بیش از اندازه داغ و در نتیجه ذوب خواهد شد. در انتخاب درست الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه تلاش کنید و در صورت نیاز به راهنمایی با شماره تماس های موجود در سایت تماس حاصل فرمایید تا کارشناسان ما راهنمایی های لازم را ارائه دهند و پاسخگوی سوالات شما باشند.

ضخامت الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

در انتخاب الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه باید دقت زیادی داشت . سایز الکترودهایی که برای جوشکاری مورد استفاده قرار می گیرند، باید متوسط باشد. الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه ضخامت استانداردی باید داشته باشد  و حداکثر ۲.۵ میلی متر می تواند باشد. حدود استاندارد جریان نیز بین ده تا دویست آمپر باید لحاظ شود. کیفیت نقطه جوش رابطه مستقیمی با سرعت کار خواهد داشت، پس هر چه این سرعت بالاتر باشد کیفیت بهتری را خواهیم داشت. سایز متوسط الکترود سبب می شود درز جوش با کیفیتی در ورق های گالوانیزه ایجاد شود.

نحوه فعالیت الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه

با توجه به الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه، جریان مناسبی را باید انتخاب کرد  زیرا جریان برق اهمیت زیادی در فرآیند جوشکاری دارد و معمولا بین سی و ‌پنج تا چهل درجه سانتی گراد انتخاب می شود. بعد از انتخاب جریان مناسب باید الکترود را در جای مناسب خود بگذاریم  و برای شروع کردن فرآیند جوشکاری، قطعات و یا لبه هایی که قرار است متصل شوند را کنار هم می گذاریم.

برای اینکه بتوانیم در هر بار که عمل جوش را انجام می دهیم، محل را از وجود سرباره و تراشه پاکسازی کنیم، از برس های مخصوصی باید استفاده کنیم. اگر در نقطه جوش متوجه تغییر رنگ شدید، باید بدانید که با توجه به کیفیت کار و تعداد دفعاتی است که جوش داده اید. برای اینکه گرمای فولاد به سطوح پایین برود و سطح محصول متحمل دمای بالا نشود، در زیر محلی که جوش داده می شود، قطعه ای مسی جایگذاری می گردد.

در این فرآیند بین الکترود و قطعه، قوسی که ایجاد می شود باعث عمل ذوب خواهد شد و اتصال را برقرار می کند . از جریان مستقیم یا متناوب در این فرآیند استفاده می شود. الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه ، هسته ای فلزی است که دارای پوششی با مواد مختلف می باشد. وقتی قسمتی از پوشش الکترود می سوزد، دودی حاصل می شود که این دود دو خاصیت مهم دارد.

یکی محافظت جوشکار از تشعشعات مضر است که این کار را با جذب این تشعشعات انجام می دهد و دیگری این است که حوضچه مذاب را محافظت می کند. قسمت دیگری از پوشش الکترود نیز وارد حوضچه مذاب می شود و ناخالصی ها را جذب می کند و تا زمانی که سرد شود از فلز جوش محافظت می کند و این کار را در قالب سرباره انجام می دهد.

مشخصات الکترود ورق گالوانیزه

یکی از تجهیزات مهم جوشکاری، سیم فلزی روکش داری است که به آن الکترود می گویند. جنس الکترود جوشکاری ورق های گالوانیزه نیکل، فلز ضد زنگ، آلومینیوم و یا هر ترکیبی که کربن کمی دارد، می تواند باشد. روکش الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه نیز اکسید سدیم، آهک و آزبست می تواند باشد. عملکرد اصلی الکترود جوشکاری ورق های گالوانیزه این است که دو سطحی که از هم فاصله دارند را جوش می دهد و برای این منظور به پر کردن فاصله خالی می پردازد .

انواع الکترود و اهمیت آن

الکترود انواع مختلفی مثل انجماد سریع، انجماد پر شده، چسبان سریع و کم هیدروژن دارد و در فرآیندهای دستی از آن استفاده می شود. الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه  کاربردهای زیادی از جمله در صنایع ماشین سازی، اتصال فولادهای ضد زنگ مثل کروم، فولادهای کربنی و انواع آلیاژ دارد. انتخاب الکترود جوشکاری ورق های گالوانیزه با توجه به جنس قطعه خواهد بود تا بهترین نتیجه دریافت شود و مشکلی در حین جوشکاری رخ ندهد.

در جوشکاری ورق های گالوانیزه باید مهارت داشت و باید این فرآیند را به صورت اصولی انجام داد و دقت شود به دلیل گرما این ورقه های نازک دچار سوراخ نشوند و در فرآیند جوشکاری مشکل رخ ندهد. وجود الکترود مناسب با سرعت بالا، کیفیت جوش را بالا می برد و مانع از اتلاف انرژی می گردد.

از آنجا که قسمت رویی ورق و لوله گالوانیزه را فلز روی پوشانده است، حرارت دادن آن به دلیل انتشار بخار سمی خطرناک می باشد. از جمله راه حل های رفع این مشکل، حذف پوشش روی و یا انجام جوشکاری با شیب پانزده درجه خواهد بود. روش دیگر این است که فضایی را در نظر بگیرید که این بخار به راحتی از داخل لوله خارج شود. برای کاهش اثرات خطرناک، بهترین کار این است که سرعت کار را بالا ببرید که در اینجا انتخاب الکترود مناسب با سرعت بالا از اهمیت برخوردار است.

الکترودهای روکش دار در جوشکاری قوسی

در جوشکاری دستی رایج ترین روش، استفاده از الکترودهای روکش دار است و همان شرایطی که در فولادهای بدون پوشش وجود دارد، برای این نوع جوشکاری نیز لازم می باشد. از آنجا که کاهش زاویه الکترود را به اندازه سی درجه خواهیم داشت و این الکترود باید فلز رویی که ذوب شده را دور از محل جوش با حرکات شلاقی به جلو و عقب، حرکت دهد سرعت جوشکاری ممکن است کاهش یابد. در واقع سرعت الکترود باید از حد معمول آهسته تر باشد و به صورت شلاقی باشد.

درصد مناسب مواد مختلف در الکترود

الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه باید توانایی بخار کردن روی را از جلوی حوضچه جوش داشته باشد. هر چه مقدار سیلیسیم در الکترود کمتر باشد بهتر است چون در حضور این عنصر، نفوذ روی در آهن افزایش پیدا می‌کند. در اثر نفوذ روی ترک رخ می دهد و برای جلوگیری از این امر درصد سیلیسیم در الکترود بهتر است کمتر از ۰/۲ درصد باشد.

هم چنین زیاد بودن سیلیکون الکترود نیز موجب نفوذ روی به فلز جوش می شود و ترک ایجاد می گردد از این رو مقدار مناسب سیلیکون در الکترود جوشکاری ورق گالوانیزه باید از هشتاد و پنج صدم درصد بیشتر نشود. بخار شدن روی در زمان جوشکاری و خارج شدن از فلز جوش، رخ دادن ترک را کم می کند. انتخاب دستگاه جوش مناسب برای ورق گالوانیزه و الکترودی که با ضخامت قطعه متناسب باشد، اهمیت دارد.

نقش پوشش الکترود در جوشکاری

پوشش الکترود جوشکاری ورق های گالوانیزه با توجه به این که از چه نوعی است، نقش های متفاوتی خواهد داشت. این پوشش گاز لازم را برای محافظت از حوضچه مذاب و قوس فراهم می آورد و کمک می کند که قوس الکتریکی پایداری داشته باشد. پوشش الکترود ترکیباتی را فراهم می کند تا ناخالصی ها و اکسیژن را جذب و خارج کند.

این پوشش سرباره ای مناسب فراهم می کند تا از فلز جوش محافظت کند و کمک می کند که شکل گیری مناسبی داشته باشد. هم چنین برای اینکه خواص مکانیکی فلز جوش بهبود پیدا کند، عنصرهای آلیاژی مناسب را ایجاد می کند. سرعت بالای الکترود در فرآیند جوشکاری سبب می شود زمانی که فلز روی در زمان جوشکاری بخار می شود ، این بخار حاصله به سرعت خارج شود . این بخار علاوه بر مشکلات بهداشتی که دارد،  در جوش تخلخل ایجاد می کند که راهکارهای مختلفی برای حل این مشکل پیشنهاد شده است و یکی از آنها انتخاب الکترود با سرعت بالا می باشد.

مزیت های جوشکاری با الکترود

جوشکاری با الکترود ها تجهیزات ساده ای دارد که هم ارزان هستند و هم قابل حمل می باشند. اگر قسمتی از سازه از لحاظ دسترسی محدودیت داشته باشد، این نوع جوشکاری بهترین انتخاب خواهد بود. طیف بزرگی از فولادهای  ساده و آلیاژی امکان جوشکاری با این روش را دارند، اما دقت کنید که این روش برای فلزات غیر فلزی نامناسب خواهد بود. در حین کار باید نکات امنیتی را رعایت کرد و از ماسک و دستکش های مخصوص جوشکاری استفاده نمود. دقت کنید در محیطی که جوشکاری انجام می دهید، مواد اشتعال زا وجود نداشته باشد.

دکمه بازگشت به بالا