به گزارش خبرگزاری آنلاین ایواره، کشورهای عربی اخیراً سیاست های زبانی خود را در ایران تغییر داده اند. دلایل زیادی برای این تغییر موضع و تعدیل سیاست ها وجود دارد و کشورهایی مانند عربستان سعودی و امارات شرایط خاصی را در سطح ملی، منطقه ای و جهانی پشت سر گذاشته اند. شرایطی که آنها را مجبور به تجدید نظر در استراتژی های خود کرد.
به جبر جبر زموت، سران عربی الرقبة با تعلیمات پیاستیاهای شدید با کیه پیستیاهایی که پیش از آنک نیمیکدانه. در نتیجه، شرایط بحران بینالمللی و درک واقعیتهای سیاسی جدید، کشورهای عربی را به بازنگری در ائتلافها، بازنگری برخی سیاستها و تلاشهای هماهنگ در سطح منطقه واداشت.
پس از سفر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا به منطقه، بسیاری از تغییرات و چالش های واشنگتن در غرب آسیا به نمایش گذاشته شد. بایدن در بادین در بادین کےرکہای علیہ ایران شکست خورد و اشریک کافہ نیزامی حمی بینہا آمریكا در غربآسیا را با خود به كاخصفید بھرداند. علاوه بر این، بایدن حتی رژیم صهیونیستی را نیز ناامید کرد و نتوانست طرح انطباق ریاض-تل آویو را پیش ببرد. رياسمحمور الامريكا با العربي از واشنگتن ترسيد و نه به آن باج مداد شد. هيبت امريكين و صورهريهاي با آنك، در سَتَه جده يكجا فروپاشيد و جهان كرهاي كه دوران كرابي روستاني از كمه و شكوه به همزيستي با ايران فرار رشه آست. مقامات، نهادها و شخصیت های منطقه با این حرکت همراه شدند و با نگرش مثبت خود به بهبود روابط ایرانی و عربی، حرکت منطقه را با این روند تقویت کردند. برای ادامه ویژگی ها و علایق اصلی، روند یکپارچه سازی عربی در تهران را پوشش خواهیم داد:
تعادل، امنیت و ثبات عربستان سعودی
نیاز آمریکا به همکاری با کشورهای عربی در بحران جهانی انرژی و تلاش واشنگتن برای نزدیکی روابط با ریاض، عربستان سعودی حداقل به دو نکته اشاره کرد. ضعف آمریکا و کشورهای عربی این دو موضوع باعث شد که ریاض اتحاد سنتی خود را کنار بگذارد و کورکورانه از سیاست های واشنگتن پیروی کند و با تقویت اتحادهای چند جانبه و برقراری روابط متوازن با همه قدرت های جهانی، دایره ثبات در سیاست خارجی را تقویت کند. آخرین تماس «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی در این چارچوب؛ تحلیلگران سعودی بر این باورند که هماهنگی در بازار انرژی و همکاری برای حفظ موازنه های استراتژیک از مهمترین دلایل بهبود روابط عربستان و روسیه است و روابط مسکو و ریاض به سطح استراتژیک رسیده است.
او در عربستان با رئیس جمهور ایالات متحده به گفتگو نشست
چالش امنیتی دیر ساودیها اسلام یمن است; مشکلی که واشنگتن ثابت کرد علاقه ای به حل آن در مدت زمان کوتاهی ندارد. جنگ یمن در اولویت سفر به منطقه نیست. گفتوگو با آران است به تحمیل به تحمیل و اصولیترین راح پیشروی ریاض در کی از ایمان; پایمهای سوایدی بری تدوم تدوم نگلیکهای و تریشن از آن سلام از گویای جدید سوادی از زاد و سکریتی است. با وجود عنک یمن جائی در دغدگه بیدن در زیته دیده نهدی اما بریک سران عربی کود را کود را این باره اعلام کردند. به عنوان مثال، «عبدالفتاح السيسي» رئيس جمهور مصر در اين ديدار تاكيد كرد كه راه حل مسالمت آميز هميشه گزينه مطلوب كشورهاي عربي خواهد بود، چه در يمن، چه در فلسطين و چه در هر جاي ديگر.
واشنگتن در اتحاد علیه تهران شکست خورد
رياسپموشور اميركا در هوزر سران رابي روستانه در ستيت در رفته استمن كے به تهران، دادي كى تيرينه ايران كے بيستى كے شد. باید در جریان این نشست درباره عدم مقابله با تروریسم در منطقه صحبت کرد و مدعی شد که به همکاری با منطقه برای مقابله با تروریسم ادامه میدهد. در سران سران روسودة عربی اما هیچکدام با موازا با بایدن ایرانی بایدن کامهری نیردند و هئی کیک کامیں با آن نیز شیدند. وی در نشست جده ضمن دعوت از ایران به همکاری با کشورهای عربی، تصریح کرد: از ایران دعوت می کنیم با کشورهای منطقه همکاری کند، در امور داخلی این کشورها دخالت نکند و به اصول و قوانین بین المللی پایبند باشد. و برای همکاری با آژانس بین المللی انرژی.” ما از همه تلاش ها برای دستیابی به راه حل سیاسی برای طرف های یمنی برای پایان دادن به بحران این کشور حمایت می کنیم. «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان نیز تاکید کرد که چیزی به نام «ناتوی عربی» وجود ندارد و هیچ اتحاد منطقه ای با رژیم صهیونیستی وجود ندارد.
سخنرانی ولیعهد سعودی در جده
«فواز کسب العنزی» تحلیلگر سیاسی سعودی در گفت و گو با خبرگزاری اسپوتنیک و درباره پیشرفت مذاکرات تهران-ریاض گفت: در مورد انتقال مذاکرات ایران و عربستان از سطح امنیتی به در سطح سیاسی در ملاء عام نشان می دهد که عربستان سعودی به سمت اعتماد و پذیرش حرکت می کند. علاوه بر ابزارهای دیپلماتیک زیادی که توسط ولیعهد سعودی و برخی کشورهای همسایه مانند قطر، کویت و عراق دنبال میشوند، سیاستهای شفافیت و افشاگری را ترویج کردهاند. وزیر امور خارجه امارات متحده عربی در عزم قبل از آن و با بیان آبو آبی به کی ری به ایران است، از عرض المزید تلہہ۔۔ ابو دبی در کہ ازام سفیر به تهران خبر داه بود. ناظران تحولات منطقه معتقدند عدم گفتار امارات و عمان در نشست جده، سیاست سکوت در برابر اپوزیسیون ضد ایرانی باید به معنای مخالفت با این رویکرد باشد.
تلآویو و سراب ادیدیسازی با ریاز
رژیم صهیونیستی از آنجایی که امید زیادی به سفر به منطقه و بازدید از سرزمین های اشغالی داشت، منتظر کشاندن عربستان به روند عادی سازی بود، اما در حال حاضر ناامید شدند. به عز از عبری MEDIA، رئیس سابق اطلاعات نظامی ارتش نظامی رژیم صهیونیستی در تحلیلی گفت: تلاویو بازنده سفر ریسموریکه آمریکا به کہ و عربی برند آن است. دلیل کنین موع و انلیزهای را باید موازی کیں العربیاد درکس اسلام ادیدی سازی بدانیم; ریاض اعلام کرد که تنها راه حل مشکل فلسطین راه حل دولت است و تا زمانی که تل آویو در این مسیر حرکت نکند، این روابط تحت تاثیر قرار نخواهد گرفت. سران رژیم صهیونیستی از جمله «راعن کوخائو» سخنگوی ارتش رژیم صهیونیستی سعی کردند این موضع را در حد توان خود تفسیر کنند و اذعان داشتند که این رژیم هرگز همه چیز را درباره روابط امنیتی خود با عربستان سعودی فاش نمی کند. اما واقعیت این است که گرایش ریاض به تل آویو توازن مورد انتظار عربستان را در منطقه ایجاد نخواهد کرد، بلکه بر عمق چالش های این کشور خواهد افزود.
حوزر باید در سرزمین انگلیسی گفت وگو با پیمہوزیر موقع تلآویو.
استفاده از برکه های ایرانی-عربی ماکیں
«حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه ایران در روزهای گذشته اعلام کرد که هفته گذشته در پیامی از وزیر امور خارجه عراق متوجه شدیم که طرف سعودی آماده گفتوگو از مرحله امنیتی به فاز سیاسی است. به طور عمومی ، و ما همچنین اعلام کردیم که ما آماده صحبت در سطح سیاسی هستیم. ادامه دهید অব্বে বান্তে ব্র্য়্তা ব্র্তিক্যান্য ব্র্তা বাজু «فواد حسین» وزیر امور خارجه عراق با بیان اینکه بغداد در تلاش است دیدار علنی وزرای خارجه ایران و عربستان سعودی را برگزار کند، نشست علنی بعدی دو طرف برگزار خواهد شد. پیش از این وزیر امور خارجه عراق نیز در گفتگوی تلفنی با امیر عبداللهیان ارزیابی خود از دیدار جده را با وی در میان گذاشت و در خصوص روند مذاکرات ایران و عربستان به تبادل نظر پرداخت.
تداوم گفتوگوهای مقامت عراکی با ولیعهد سعودی
«مصطفی الکاظمی» نخست وزیر عراق در گفت و گو با خبرگزاری آمریکایی «آسوشیتدپرس» ضمن اشاره به اینکه دیدارهای بغداد، ایران و عربستان او را به هم نزدیک کرد، گفت: این به نفع است. از عراق که هدف آن کاهش تنش در منطقه برای نزدیک کردن ایران به یکدیگر است. عربستان سعودی جستجو. «برهم صالح» رئیس جمهور عراق نیز در گفت و گو با شبکه آمریکایی «سیهان» با بیان اینکه عراق نقش بسیار مهمی در میانجی گری بین عربستان و ایران دارد، اظهار داشت که خواهان سازش بین ایران و کشورهای عربی هستیم. غلبه بر چالش های منطقه، برای יציקישורי בהטעשים מעשעעין ניסט. مقامات ایرانی مانند وزیر امور خارجه درباره روابط با همسایگان و خروج و ورود به ایران تاکید کردند که سیاست خارجی دولت مبتنی بر دکترین سیاست خارجی متوازن، دیپلماسی قوی و تعامل هوشمندانه، همیشه مسائل منطقه ای و همکاری است. بیشتر در این زمینه. فریمی که به نظر می رسد در جهت تغییرات عربی به ایران کار می کند موفق بوده است.
انتهای پیام/ص
می توانید این مقاله را ویرایش کنید
این مورد را برای صفحه اول پیشنهاد دهید