«در جستجوی خانه خورشید » به نقد رسید

«در جستجوی خانه خورشید » به نقد رسید

مستند “در جستجوی خانه خورشید” ساخته مهدی باقری عصر روز 16 شهریور در باشگاه خانه توسط کمیته نمایش کارگردانان سینمای مستند بررسی شد.

به گزارش ایواره ، به نقل از روابط عمومی انجمن کارگردانان سینمای مستند ، در ابتدای این نشست ، مهدی باقری تولید این مستند را دغدغه شخصی در ادامه فیلم های مضمون خیابانی و شهرستانی دانست که در سالهای گذشته. و گفت: من به عنوان یک شخص شروع کردم و سپس بر اساس توافق با مرکز توسعه سینمای مستند و تجربی ، تهیه کننده به فیلم پیوست.

وی ادامه داد: جایی از دوران فیلمسازی ام تصمیم گرفتم بیشتر به زبان و لحن توجه کنم و فقط به دنبال فیلم بیننده نباشم. ما فیلمسازان اجتماعی زیادی در ایران داریم که فعال هستند ، اما تعداد کمی فیلم شهری داریم. از آن به بعد ، به ویژه در فیلم “مردم خیابان یک طرفه” ، تصمیم گرفتم فیلم شهری را بسیار جدی تر بگیرم و “در جستجوی خانه خورشید” در همین راستا انجام شد.
همایون امامی ، کارگردان و منتقد سینما ، درباره نقاط قوت فیلم گفت: “در جستجوی خانه خورشید” یکی از نمونه های خوبی است که روایتی تاریخی با زیست شناسی انسان دارد و فیلمساز عمداً خورشید را از پشت نشان می دهد. در این مستند ، خورشید ظاهری شبح گونه دارد و بیشتر از وجود خود خورشید ، ما با خورشید اثیری و اسطوره ای طرف هستیم و با روایتی تاریخی آمیخته با زیست شناسی انسان روبرو هستیم.

وی ادامه داد: خورشید نمادی از آگاهی خورشید است و در قالب یک رابطه عاشقانه که چند وجهی است ، راه را برای تفاسیر کلی در ذهن مخاطب هموار می کند. عشقی که رویکرد جنسیتی دارد و عشق به آب و زمین. یک عشق ارزشمند به معنای خاص و واقعی.

امامی همچنین اظهار داشت: متأسفانه روند تاریخی بر عنصر شهرسازی در این فیلم سنگین است و در چند دقیقه فیلم ریتم روایی ، کندتر می شود و اگر زمان فیلم کمی کوتاهتر بود ، نتیجه را می دیدیم. بهتر “.

نوا توکلی آنلاین ، شهرساز و پژوهشگر نیز اظهار داشت: این فیلم بسیار نزدیک به بدنه شهر است و با توجه به عناصر شهر ، داستان را به درستی بیان می کند و جستجویی جامع دارد. مهدی باقری با بسیاری از شهرسازان مشورت کرد و بازی جسورانه ای با بدنه شهر داشت.

کارگردان فیلم باقری در پایان گفت: گفتگوی من با شهرسازان برای این فیلم بسیار مفید بود و من نحوه دیدن شهر را آموختم و خوشحالم که پس از سکوت برای فیلم “افراد یک راهه” ، فیلم “خورشید در عرصه منتقدان” گفتگوی مناسبی نتیجه داده است. خوشحالم که اکنون فضای مناسبی برای تولید مستندها در خانه باشگاه داریم و این برای من به عنوان فیلمساز امیدوار کننده است. انتقادی که اطلاع رسانی می کند منظور من از ضعف های من مخرب نیست و باعث رشد کارگردان می شود.

سپس ، دیگر مستندسازان ، مانند رضا داریانوش ، فیما امامی و تعدادی از شرکت کنندگان در جلسات ، به این فیلم اشاره کردند.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل