برگزاری جشنواره «گلاویژ» در سال فرهنگی ایران

دبیر جلسات ایران در سلیمانیه از آغاز بیست و چهارمین جشنواره فرهنگی “گلاویج” در سال موسوم به “سال فرهنگی ایران” خبر داد و برنامه های این دوره از جشنواره را تشریح کرد.

برگزاری جشنواره «گلاویژ» در سال فرهنگی ایران

به گزارش ایواره ، مریوان حلبچه در این باره اظهار داشت: بیست و چهارمین دوره جایزه فرهنگی – ادبی گلاویج در شهر سلیمانیه عراق ساعاتی پیش (سه شنبه 4 خرداد) کار خود را آغاز کرد. این جشنواره که از 24 سال پیش آغاز شده و هر ساله یک جشنواره بزرگ فرهنگی در خاورمیانه برگزار می کند و میهمانان زیادی را از کشورهای مختلف خاورمیانه و اروپا می بینیم. در سالهای ابتدایی این جشنواره در هفت روز برگزار می شد که 9 روز به دنبال آن برگزار می شد و در سال های اخیر به دلیل بحران هایی از قبیل تاج در سه روز برگزار می شد.

مترجم ادبیات کردی در توضیح جشنواره گلاویج گفت: در این جشنواره نویسندگان کرد در قالب مونوگراف ، شعر و مقاله با یکدیگر رقابت می کنند و وارد مسابقه می شوند و جایزه نقدی و لوح تقدیر دریافت می کنند ، این جایزه فقط برای کردهای منطقه و علاقه مندان از سراسر جهان برای ما آثاری به زبان کردی ارسال می کنند. آثار پس از فراخوان به دبیرخانه جایزه ارسال می شود و داوران آثار را در هر سه بخش بررسی می کنند ؛ سرانجام با مشخص شدن نامزدهای نهایی ، ما آثاری را می خوانیم که برای افراد حاضر در برنامه در روزهای جشنواره خوانده شده است و در پایان نفرات اول تا سوم توسط این افراد تعیین می شوند.

حلبچه افزود: ما علاوه بر جایزه رقابتی ، جایزه بزرگ کردستان را نیز داریم که به عنوان جایزه طلایی شناخته می شود و به شخصیت های برجسته ای مانند آلن تورن فیلسوف فرانسوی ، آدونیس ، شاعر سوریه و سید علی صالحی ، شاعر ایرانی. “امسال نیز این جایزه به یک منتقد جوان ایرانی و یک دانشگاهی از ایران تعلق گرفت که برای ما افتخار است که به ایرانیان اعطا می شود.

وی در توضیح بیشتر درباره این دوره از جشنواره گفت: امسال سال فرهنگی ایران است و هدف ما این است که نگاه ویژه ای به ادبیات ایران داشته باشیم. در سال های گذشته ما سال آلمان ، سال فرانسه ، سال ایتالیا ، سال ارمنستان و سایر سال های کشورهای منطقه و اروپا را داشته ایم. با توجه به نامزدی ، امسال جلسات مختلفی درباره رمان ، نقد ، نشانه شناسی ، سینما و تئاتر ایران داریم. هدف ما به تصویر کشیدن بخشی از فرهنگ و هنر ایرانی در جشنواره امسال است. به عبارت دیگر ما علاوه بر سخنرانی ها ، با کسانی که به فرهنگ و هنر ایران علاقه مند هستند گفت و گوهایی انجام می دهیم تا ایران را از این طریق ارائه دهیم. همچنین ، بیش از 60-70 رسانه تلویزیونی و رادیویی و مطبوعات منطقه ای کردستان و عراق به طور کامل این برنامه را پوشش می دهند.

حلبچه با اشاره به فعالیت های فرهنگی م Instituteسسه گلاویج در سلیمانیه گفت: زمینه فعالیت های م ofسسه فرهنگی گلاویج در این 24 سال فقط جشنواره گلاویج نبوده و برنامه های متنوع فرهنگی و ادبی هر هفته در شهر سلیمانیه “. مجلات مختلفی در این شهر منتشر می شود که نگاه خوبی به مسئله فرهنگ و ادبیات دارند ، حتی در رسانه های صوتی و تصویری نیز توجه ویژه ای به این موضوع می شود.

وی سپس اظهار داشت: واقعیت این است که مردم ایران و عراق (به ویژه اقلیم کردستان) به دلیل جنگی که حزب بعث در عراق به راه انداخت ، کمی فاصله گرفتند. اما رویدادهایی مانند Glavij یا جشنواره های فرهنگی ایران می تواند مردم را در منطقه گرد هم آورد. برخی از کشورها که به دلیل وحدت منطقه موقعیت آنها به خطر می افتد ، به دنبال خصومت با مردم منطقه هستند و برای این کار برنامه ریزی می کنند ، بنابراین ما سخت تلاش می کنیم.

این مترجم در ادامه به كتاب های منتشر شده توسط م Instituteسسه فرهنگی گلاویج كه بیش از 50٪ آنها از ایران بود ، اشاره كرد و اظهار داشت: در این دوره از جشنواره ، حمیدرضا نعیمی ، یكی از نویسندگان و كارگردانان مشهور ایرانی ، سعید قطبی زاده ، منتقد سینما ، ارسلان امیری ، تهیه کننده فیلم ، لیلا صبوحی ، نویسنده ، حسین لعلبری ، نویسنده و دبیر جشنواره ادبیات مشهد ، مصطفی رجبی ، تهیه کننده و تدوینگر فیلم ، صدیق تعریف ، خواننده و آهنگساز ، محمدرضا اصلانی ، منتقد ، رفیق حسینی ، شاعر ، علی عباسی ، نشانه شناس و استاد دانشگاه شهید بهشتی ، شهاب دارابیان ، روزنامه نگار و شاعر ، احسان عبدی پور ، روزنامه نگار و مستندساز ، سینا جعفریه ناشر و نرگس مساوات ، نویسنده و مترجم.

مریوان حلبابایی در پایان گفت: در بیست و چهارمین دوره جشنواره ادبی “گلاویج” که با شعار “سخنرانی رفع ماسک” از 4 تا 6 خردادماه برگزار می شود ، مراسم امضای جلد اول کتاب ” آیا سفری در داستانهای کردی وجود خواهد داشت »نوشته محمدرضا اصلانی. بودن.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل