۳ عامل بروز سرطان ها / روش های طبخ گوشت و تاثیر آن بر بروز سرطان

۳ عامل بروز سرطان ها / روش های طبخ گوشت و تاثیر آن بر بروز سرطان

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی و مدیر واحد ترجمه دانش موسسه تحقیقات غذایی و صنایع غذایی کشور با بیان اینکه غذای ناسالم ، کم تحرکی و اضافه وزن علت حدود یک چهارم تا یک سوم سرطان است ، گفت: آنها می توانند به جلوگیری از سرطان کمک کنند.

در مصاحبه ای برای ایواره ، دکتر مرجان عجمی با رجوع به وی گفت: سرطان که با رشد غیرطبیعی و کنترل نشده سلول ها و گاهی حمله آنها به بافت های مجاور مرتبط است ، می تواند از برخی ترکیبات فعال فعال در مواد غذایی جلوگیری کرده یا حداقل ایجاد شود. تاخیر داشتن. ترکیبی از عوامل ژنتیکی ، محیطی و سبک زندگی ممکن است در سرطان نقش داشته باشد. طبق گزارش موسسه جهانی تحقیقات سرطان ، حدود یک چهارم تا یک سوم سرطان ها به دلیل رژیم غذایی ناسالم ، کم تحرکی و اضافه وزن است که با اتخاذ یک سبک زندگی سالم می توان از بروز این بیماری جلوگیری کرد. کنترل وزن ، انتخاب مناسب رژیم غذایی و فعالیت بدنی مهمترین عوامل تعیین کننده ای هستند که می توانند برای کاهش خطر سرطان ساخته شوند.

وی افزود: ایجاد یک رژیم غذایی خوب و علمی با هنر و مهارت همراه است ، مهارتی که طبق آن یک برنامه غذایی برای تمام گروه های سنی خانواده ، از نظر غذایی کافی ، متناسب با بودجه خانواده ، با رعایت اصل تعادل تنوع و مصرف “از 5 گروه غذایی ، از جمله نان و غلات با تأکید بر غلات و حبوبات ، میوه ها و سبزیجات با رنگ های مختلف ، گوشت بدون چربی و پروتئین های گیاهی مانند حبوبات ، شیرهای کم چربی ، مغزها و دانه ها تنظیم می شوند و ایمن شده محدود کردن شکر ، شکر ، نمک ، منابع چربی های اشباع مانند چربی های حیوانی ، دم ، کره پاستوریزه و چربی های ترانس مانند روغن های گیاهی نیمه جامد و کره گیاهی می تواند از سرطان جلوگیری کند.

عجمی ادامه داد: لازم به ذکر است که بافت چربی بدن از نظر متابولیکی فعال است و استروژن و پروتئین هایی تولید می کند که باعث افزایش سطح انسولین و افزایش هورمون هایی می شوند که می توانند باعث التهاب در بدن شوند. سطح بالای انسولین با سرطان های آندومتر ، لوزالمعده ، کلون و پستان ارتباط دارد. هرچه چاقی بیشتر طول بکشد ، احتمال بروز سرطان نیز بیشتر است. کربوهیدرات های ساده مانند شکر باعث افزایش سطح انسولین ، فاکتورهای رشد و IGF1 می شوند که می تواند به افزایش بروز سرطان کمک کند.

نیاز به تنظیم رژیم غذایی بر اساس پروتئین های گیاهی

وی گفت: پروتئین بسته به منبع و میزان کل کالری دریافتی از رژیم غذایی می تواند خطر سرطان را افزایش یا کاهش دهد. توصیه می شود رژیم های غذایی مبتنی بر پروتئین گیاهی تنظیم و مورد استفاده قرار گیرند. مصرف گوشت فرآوری شده دودی ، نمک ها و مواد نگهدارنده مانند نیترات خطر تولید نیتروزامین و نیتروزامید را که جهش زا و سرطان زا هستند و می توانند با سرطان ، به ویژه سرطان روده بزرگ مرتبط باشند ، افزایش می دهد. چندین مطالعه نشان داده است که خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ در افرادی که هر روز 50 گرم گوشت فرآوری شده (معادل هات داگ) مصرف می کنند 18 درصد افزایش می یابد. خوردن گوشت قرمز همچنین خطر سرطان روده بزرگ ، لوزالمعده و پروستات را افزایش می دهد.

انواع روش های پخت گوشت و تأثیر آنها در بروز سرطان

عجمی با اشاره به روشهای مختلف پخت گوشت و تأثیر آنها در بروز سرطان ، گفت: پخت گوشت و سرخ كردن آن در دمای بالاتر از 204 درجه سانتیگراد می تواند آمین های معطر چند حلقه ای تولید كند كه یكی از مواد سرطان زا است. جالب است بدانید که خطر تولید ترکیبات سرطان زا به ترتیب با پخت روی ذغال سنگ ، شعله گاز و اجاق گاز کاهش می یابد. همچنین ، مرغ کبابی نسبت به گوشت کبابی ترکیب معطر کمتری تولید می کند.

وی گفت: “رژیم های غذایی مبتنی بر گیاه خواری می توانند از بروز سرطان جلوگیری کنند. رژیم های غذایی با فیبر بالا خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ را کاهش می دهند.” فیبر بیشتر باعث سیری بیشتر و در نتیجه اضافه وزن کمتر می شود. کاهش بافت چربی ممکن است با کاهش تولید عوامل التهابی و کاهش خطر ابتلا به سرطان همراه باشد. مصرف بیشتر آنتی اکسیدان ها ، پلی فنل ها و ویتامین های C ، E و سلنیوم نیز می تواند به کاهش خطر سرطان کمک کند. کپسایسین ، یک ماده فعال در فلفل قرمز ، دارای خاصیت مهارکننده تومور و ضد سرطان است که می تواند به کاهش بروز سرطان کمک کند.

عجمی همچنین گفت که کاتچین ها که از نوع پلی فنل های طبیعی موجود در چای سبز هستند ، همچنین دارای خواص آنتی اکسیدانی بسیار قوی هستند. یک مطالعه کوهورت 10 ساله نشان داد که مصرف 10 فنجان چای سبز در روز می تواند خطر ابتلا به سرطان را در زنان 7.7 سال و در مردان 3.2 سال به تأخیر بیندازد. لیکوپن ، یکی از کاروتنوئیدهای موجود در گوجه فرنگی ، هندوانه و گریپ فروت و ایجاد رنگ قرمز این مواد غذایی ، در برابر بسیاری از بیماری های بدخیم از جمله سرطان پروستات اثر محافظتی دارد.

عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی با بیان اینکه توصیه می شود رژیم غذایی متنوع و متعادلی داشته باشید که اساساً بر اساس غذاهای گیاهی باشد ، گفت: در طول روز حداقل دو تا 2.5 فنجان میوه و سبزی بخورید. غلات را با کربوهیدرات های تصفیه شده ساده جایگزین کنید و مصرف گوشت های فرآوری شده ، قندها ، قندها ، نمک و چربی را محدود کنید. در طول هفته به مقدار کافی آب بنوشید و حداقل 150 دقیقه ورزش کنید.

انتهای پیام

خروج از نسخه موبایل