یکی از مهم ترین فاکتورهای موفق شدن در کسب و کارهای جدید و قدیمی، داشتن یک وبسایت فعال است. در گذشته تمامی سایت ها با استفاده از برنامه نویسی انجام میشد اما با ظهور وردپرس امروزه طراحی سایت به کاری ساده تر با هزینه های پایین تر تبدیل شده است. اگر تا به حال درباره وردپرس به عنوان یکی از جدیدترین روش های طراحی سایت چیزی نمی دانید با ما همراه باشید.
چگونه می توان با وردپرس طراحی سایت انجام داد؟
همیشه برای صاحبان کسب و کار طراحی سایت و راه اندازی آن، کاری چالشی است چرا که افراد کمی وجود دارند که به علم برنامه نویسی تسلط دارند. هزینه بالای برنامه نویسی نیز یکی دیگر از دلایلی است که برخی از افراد از راه اندازی سایت امتناع میکنند. اما شما میتوانید در عرض چند ساعت یک سایت زیبا و کاربردی برای خود طراحی و راه اندازی نمایید.
طراحی سایت با وردپرس چند گام اساسی دارد که باید قدم به قدم آن را انجام دهید:
- درک کامل تفاوت سایت وردپرسی و سایت برنامه نویسی شده
در قدم اول توصیه می شود که از اهمیت استفاده از وردپرس به جای برنامه نویسی آگاه شوید و از ویژگی ها و تفاوت آن آگاه شوید. شما با استفاده از وردپرس هرآنچه برای طراحی سایت نیاز دارید را خواهید داشت. این بستر ابزارهای متنوع و کاربردی را در اختیار شما قرار می دهید و شما می توانید بدون نیاز به آگاهی از کدنویسی سایت خود را ایجاد و طراحی کنید.
از مزایای استفاده از وردپرس میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
- یک سیستم منبع باز (open source) است.
- وردپرس کاملا رایگان است.
- هیچ نیازی به آگاهی از برنامه نویسی نیست
- انعطاف پذیری بالایی دارد
- قابلیت شخصی سازی بالا
- سیستمی سریع و امن
- انطباق پذیری بالا با موتورها جستجوی سئو (seo friendly)
- نحوه انتخاب دامین مناسب و خرید هاست و دامنه
انتخاب دامین یکی از مهم ترین قدم های ابتدایی جهت طراحی سایت است چرا که میتواند تاثیر بزرگی در موفقیت کسب و کار شما ایفا کند. انخاب نام دامنه مناسب در اقع مشام دهنده هویت اصلی شما وبرندتان است. لذا جهت انتخاب بهترین اسم برای دامین سایت خود باید به نکات زیر توجه کنید:
- تایپ دامنه راحت خوانده و نوشته شود.
- در نام دامنه از کلمه کلیدی استفاده شود.
- از خطوط و عدد در دامین خود استفاده نکنید.
- استفاده از نامی منحصر به فرد
- عدم شباهت بیش از حد نام دامنه با سایت های رقیب
- استفاده از پسوند مناسب منطبق با نوع کسب و کار و بازار هدف مثل .com ، ir. و…
به محض پیدا کردن بهترین نام دامنه برای شما، جهت خرید دامنه و هاست اقدام کنید. منظور از هاست محلی است که قرار است اطلاعات و محتویات سایت شما در آن ذخیره شود. این موضوع دقیقا همانند ذخیره اطلاعات در رایانه شما است. با این تفاوت که با خرید سرویس های میزبانی وب دسترسی کابران از هر نقطهای از جهان به سایت شما امکان پذیر خواهد شد و فقط کافی است که شما دامنه خود را به هاست متصل کنید.
- نصب اولیه وردپرس
پس از خرید هاست و دامنه از یک شرکت معتبر، قدم بعدی طراحی سایت نصب وردپرس است. مراحل نصب وردپرس بسیار ساده و راحت است و در کمتر از یک ساعت نصب خواهد شد.
- آشنایی با رابط کاربری
پس از نصب سایت خود، با وارد کردن نام کاربری و رمز، وارد محوطه وردپرسی سایت شوید. در این مرحله پیشخوان وردپرس سایت بر روی شما ظاهر میشود که گزینه های متعددی دارد که مهمترین آنها عبارتند از: (بخش های مختلف پیشخوان وردپرس)
- پیام خوشامدگویی: در این بخش برخی از مهمترین قسمتهای صفحه مدیر به عنوان لینکهای میانبر و سریع ذکر میشوند. این بخش نشان دهنده وضعیت فعلی سایت شماست و آنچه در آن میگذرد را به نمایش میگذارد.
- نوشتهها: برای ایجاد نوشته، مقاله و مطالب دیگر در سایت، از این قسمت استفاده می شود.
- رسانه: تصاویر و سایر پروندههای رسانهای در اینجا بارگذاری و بررسی می شوند.
- برگهها: برای ایجاد صفحه و زیر صفحه از این قسمت استفاده می شود.
- دیدگاهها: در این قسمت میتوانید نظرات کاربران را مدیریت کنید.
- نمایش: ظاهر طراحی سایت، بارگذاری آن و انتخاب قالب و سفارشی سازی سایت در این قسمت انجام و مدیریت می شود.
- افزونهها: در این بخش میتوانید افزونههای مورد نیاز خود را نصب و فعالسازی نمایید. افزونهها به شما کمک میکنند تا قابلیتهای سایتتان را تا حد زیادی افزایش دهید.
- کاربران: در این قسمت میتوانید حسابهای کاربری سایتتان را مدیریت نمایید.
- تنظیمات: در این بخش تنظیمات اصلی مانند انتخاب زبان، انتخاب تاریخ، تنظیمات برخی از بخشهای پیشخوان و …. قرار دارد.
وردپرس سیستمی است که در اسرع وقت می تواند یک سایت زیبا و کاربردی را برای شما فراهم کند البته استفاده از این سیستم مدیریت محتوا نیازمند آشنایی و آموزش جامع می باشد تا بتواند از تمامی بخش های آن به طور کامل استفاده کنید و بتوانید با خطاهای بوجود آمده را مدیریت کنید.