۳۸۶ روز اعتراض مردم دشتی بی جواب مانده است
نگرانی های آنها این بود که راهی برای رسیدن به اقامتگاه تاریخی وجود ندارد ، جایی که روشنفکران و نویسندگان بوشهر تا چند سال پیش روزی جمع می شدند ، اما اکنون نگرانی اصلی تخریب این سکونت است که به عقیده وی همه معادلات را تهدید می کند. تنگه برمه و تاریخ آن. به آرامی ، به همین دلیل ، آنها 386 روز است که به این وضعیت اعتراض می کنند و برخی از آنها در این منطقه نشسته اند.
به گزارش ایواره ، تا دو سال پیش تنها شکایات مربوط به نبود جاده آسفالته و هموار برای رسیدن به محل اقامت شیرین ، در پنج کیلومتری شرق شهر خورموج در پای کوه برمه در استان بوشهر بود ، اما اکنون به نظر می رسد که همان جاده باید آسفالت شود خاکی خوشحال شد و به راهی برای جلوگیری از حضور غول پیکر ماشین آلات سنگ معدن سنگین در فاصله چند متری از این بنای تاریخی و تنگه برمه فکر کرد ، به طوری که نه تنها بنای ادبیات و شعرهای بوشهر موجود در آن گذشته به زمین سقوط می کند ، بلکه قنات یکی از مهمترین منابع آب را نیز در بر می گیرد. محیط این منطقه که از قضا آهنی محافظت می شود نباید بسته شود.
اقامتگاه شیرین ، در پنج کیلومتری شرق شهر خورموج ، در دامنه کوه برمه ، توسط محمد خان دشتی ، حاکم ، شاعر و نبوغ قرن نوزدهم ساخته شده است ، بیش از 100 سال پیش در نزدیکی تنگه برمه ، واقع در منطقه ای که چند سال پیش در هیئت دولت تصویب شد. نمونه ای از گردشگری ارائه شد ، اما به نظر می رسد وزارت صنایع و معادن استان بوشهر هنوز هیچ اطلاعی در مورد این همه برنامه ریزی برای این منطقه ندارد.
این جهل باعث شده است که مردم دشت و تنگستان در استان بوشهر ، فعالان محیط زیست و فعالان میراث فرهنگی برای دومین بار در مقابل تجهیزات مکانیکی مشغول به کار در معدن سنگ تنگه برمه بنشینند. برای دومین بار در روز پنجشنبه ، 30 اوت ، آنها در اطراف تجهیزات مکانیکی معدن جمع شدند تا در اعتراض به سهل انگاری میراث فرهنگی ، وزارت صنایع و معادن و سایر تجهیزات مسئول که می خواهند معدن را به کار گیرند ، معترض شوند.
با این حال ، تصاویر منتشر شده در طول یک یا دو ماه از این عمارت شیرین ، آتش سوزی را نشان داده اند که در اطراف ساختمان رخ داده است. آتشی که عمارت شیرین را به یک ساختمان برهنه در بیابان سیاه تبدیل کرده است.
سهل انگاری باغ سکونت را خشک کرد
حسن باغبانی – نجات برمه سخنگوی پویش و فعال محیط زیست استان بوشهر – وی در مصاحبه ای برای ایواره ، معتقد است كه آغاز فعالیت معدن سنگ در منطقه حفاظت شده محیط زیست در بیرمیر ، مربوط به سال 1397 است.
وی ادامه داد: با توجه به قرار گرفتن در منطقه حفاظت از محیط زیست ، کار برای اولین بار در همان زمان متوقف شد ، اما به دلیل حمایت برخی از مسئولان شهرستان از فعالیت این معدن ، آنها توانستند دوباره کار خود را ادامه دهند. در این زمینه ، “او گفت. دادن
وی به تشکیل اسکن نجات برمه برای محافظت از کوه برمه و تنگه شرینا در پی شروع به کار این معدن سنگ اشاره می کند و می افزاید: نه تنها این تنگه یکی از مهمترین آنهاست در استان بوشهر منابع آب وجود دارد ، اما همچنین بخشی از شهر دشتی را نیز تأمین می کند و همچنین مکان تاریخی تاریخی محمد خان دشتی که نمادی برای فلات است و تنگه معروف “تاگو” در چند متری از این معدن قرار دارد. آنها قطعاً کاملاً از بین خواهند رفت.
وی “تنگه تاگو” و قلعه “شیرینه” را سمبل زیبایی از مردم بوشهر می داند ، که در آن حتی نوشته شده است و یکی از معروف ترین شعرهای بوشهر را ادامه می دهد: سکونت شیرینه فقط یک عمارت نیست بلکه دوره مهمترین بلوغ فکری و ادبیات در دشتی و تنگستان در حقیقت از این عمارت برای جمع آوری بزرگان ، نویسندگان و شاعران استفاده می شد ، بنابراین این عمارت دارای مکان تاریخی برای ساکنان دشتی است.
وی به وضعیت فعلی باغ اقامتگاه اشاره دارد که در حال حاضر به دلیل سهل انگاری در حال خشک شدن است و می افزاید: “با پیگیری و تلاش فعالان محیط زیست و نهضت نجات برمه ، این باغ دوباره احیا و بازسازی می شود زیرا با توجه به این ظرفیت ها ” شایسته است که هیئت دولت این منطقه را به عنوان منطقه توریستی مدل معرفی کرد.
تلاش تلاش میراث فرهنگی را برای حفظ اقامتگاه شیرین انجام داد؟
باغبانی می گوید: “سوال مردم منطقه این است كه چرا میراث فرهنگی در تخریب این ظرفیت بسیار با ارزش گردشگری ، حتی برای منطقه ای كه ظرفیت دیگری ندارد ، دروغ نمی گوید.” یکی از اعتراضات مردم این است که این معدن و تفرجگاه قدیمی مردم منطقه در کنار یکدیگر قرار دارد و از طرف دیگر ، این معدن که منابع اصلی آن در غرب کوه برمه است ، در منطقه ای قرار دارد که آب های آن کل جمعیت حیوانات برمه این به معنای از بین رفتن آب آشامیدنی حیوانات در منطقه حفاظت شده است.
یک فعال محیط زیست بوشهر اظهار داشت: در تحقیقات اولیه وزارت صنعت و معدن در مورد این تجهیزات؛ وی با عبور ماشین آلات معدن در نزدیکی محل اقامت موافق است ، ادامه می دهد: با انجام این کار ، ما به میراث فرهنگی اعتراض کردیم که با مراجعه به منطقه و بررسی محل معدن و عبور از ماشین آلات و محل سکونت ، متوجه اشتباه آنها شد و بیشتر سرانجام در ماه مه. در گذشته ، یک ماه قبل از شروع کار جدید معدن ، مدیر کل میراث استان از درخواست در نامه ای به سازمان صنعت و معاون امتناع ورزید و نسخه ای را برای معاون عمرانی برای مهندسی عمران ، دفتر ارسال کرد. استاندار دشتستان ، دفتر فنی و وزارت.
به گفته وی ، در آن زمان میراث فرهنگی متوجه می شود که جاده دسترسی ماشین از منطقه درجه یک ساختمان شیرین عبور می کند و آن را نادرست می داند ، و در آخر رأی خود را پس می گیرد و مانع از آن می شود ، با این وجود بار دیگر و با مداخله برخی آژانس های دولتی ، فعالیت یاد شده همچنان ادامه دارد.
عضو جنبش نجات مردم با اشاره به حجم بالای خسارات پس از گذشت 17 روز از آغاز این معدن می گوید: این وقایع باعث می شود تا مردم دشتستان جلوتر بروند و خواستار اتمام کار باشند ، در نتیجه آنها بنشینند. برای پنج روز. ” روزه داران در این منطقه اعلام می کنند که تا زمان اتمام کار و اجرای پروژه متوقف نخواهد شد و در نهایت ، پس از گذشت 5 روز ، مسئولان شهر مجبور به تشکیل جلسه شورای امنیت استان خواهند شد که پس از آن معدن متوقف خواهد شد می شود.
وی در ادامه می گوید: در آن زمان مردم این شرط را به شرط بازگشت خود مبنی بر ترك ماشینها از مین و نزدیك محل سكونت شیرین عنوان كردند: در آن زمان مسئولان قول داده بودند كه این خودروها در دو روز از محل خارج شوند زیرا ماینر بود. کلیدهای اتومبیل را اعلام کنید. این زمان در دسترس نیست و خارج از کارگاه است. اما دو ماه بعد ، معادن از سر گرفت.
شروع نزول به تنگه برمه
وی با سرزنش از سرگیری کار در احیای مردم محلی در تنگه برمه در آن زمان اظهار داشت: در آن زمان اعضای جنبش Save Burma اعلام کردند که تا زمانی که کار ادامه یابد در محل اقامت شیرین باقی خواهند ماند. پایین آمدن این سایت برای مدت طولانی به طول انجامید و در این مدت در مجتمع تنگه شرین در کوهستان ماندند و در برابر سرما و گرما تحمل کردند تا از تخریب محیط جلوگیری کنند.
به گفته باغبانی ، این اقدامات باعث شد تا چند صد نفر از مردم دشتی و تنگستان در روز پنجشنبه 30 مرداد دوباره در کوهستان در هوای بالاتر از 45 درجه و علی رغم شرایط بد در منطقه به دلیل شیوع تاج و رطوبت زیاد دوباره وارد کوه شوند. زیاد پشتیبانی و پشتیبانی خود را از این منطقه حفاظت شده نشان داده و در محل اقامت شیرین تاریخی با تیم نجات برمه در اطراف تجهیزات معدن سنگین بنشینید.
حضور در دستگاه های پاسخگو بی پاسخ مانده است
باغبانی با بیان اینکه به عنوان عضوی از انجمن چتر سبز بوشهر ، چهارشنبه (28 مرداد) برای گفتگو با مدیر کل استان ، به آن اداره کل می رویم ، اما اجازه ورود و صحبت کردن به وی داده نمی شود. با مدیر کل ، می گوید: ما با معاون دفاعی مدیرعامل سازمان آب استان جلسه ای برگزار کردیم که اعلام کرد اداره کل سکوت هیچ سؤالی از سازمان آب استان دریافت نکرده است و به آنها گفته شد که ادارات هر دو ساکت و هم آب مجوز کار صادر کرده بودند. براساس تحقیق و تفحص از طرف مدیر پیشین ، در آن زمان مجوز صادر شده بود ، اما پس از آن هیچ سؤالی در مورد میراث فرهنگی سؤال نشده و تاکنون فقط به ما اجازه استفاده از بستر رودخانه را داده ایم.
وی همچنین به درخواست فعالان محیط زیست ، اجتماعی و امداد و نجات از برمه برای گفتگو با مدیرکل میراث فرهنگی استان بوشهر ، که نتوانست با او صحبت کند ، گزارش داد و حتی روابط عمومی این اداره گزارش داد که تا این زمان هشدار داد ، مدیر من در دسترس نیست.
وی در ادامه با بیان اینکه آنها نه تنها از بستر رودخانه استفاده می کنند بلکه اکنون در حال تخریب دیواره های دره هستند نیز گفت: “با این کار آنها در حال تغییر منطقه دره هستند ، تا زمانی که از اهمیت حیاتی برخوردار باشد ، آب را در داخل دره ذخیره می کند. ” در حقیقت سرعت آب گرفته شده و خطر آبگرفتگی وجود ندارد ، اما در صورت باز شدن این تنگه ، ناگهان آب از این تنگه و عمارت ، باغ و چاه بیرون می آید و همه چیز از بین می رود.
وی جلوگیری از بروز هرگونه سیل در این منطقه را مهمترین دلایل ساخت این عمارت تاریخی در نزدیکی تنگه برمه می داند و می گوید: از طرف دیگر ، اثری از قلعه چند هزار ساله در نزدیکی این عمارت وجود دارد که برای آن بسیار ارزشمند است از نظر باستان شناسی و میراث. این است ، اما عجیب است که میراث فرهنگی آن از آن چشم پوشی می کند.
انتهای پیام